Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Őrültség, hogy visszautasítom...

Őrültség, hogy visszautasítom a szüleim és a nagyszüleim nekem szánt lakásvásárlásukat (részletek lejjebb)?

Figyelt kérdés

Őrültség, hogy visszautasítom a szüleim és a nagyszüleim nekem szánt lakásvásárlásukat, miután kijelentették, hogy ez az ő pénzük, ezért ők fogják eldönteni, hogy mit vesznek nekem, ők fogják kimondani a végső szót, meg egyébként sincs semmilyen tapasztalatom szerintük az ingatlanvásárlásban, ezért nem lehet beleszólásom abba, hogy mit vesznek nekem. Az baj, hogy ezek után a viselkedésük után egy dologban vagyok biztos, hogy elhúzzam minél előbb a csíkot, és soha többet nem akarom látni őket. Mit képzelnek magukról, hogy ezt a stílust megengedik maguknak?

Egyébként a szüleim és a nagyszüleim agyatlan módon szoktak vásárolni, a szüleim impulzív vásárlásokat folytatnak, miközben túlspórolnak a lényeges dolgokon. Nagyapám meg a vásárlásnál úgy indul ki, hogy a "panel az proli", aki nem a I-II-XII. kerület hármasában lakik, az szintén proli. Egyébként Mindnyájan túlméretes, igényeiknek nem megfelelő ingatlanokat tartanak fent, miközben ingatlanjaik állapota közelebb van a romhalmazhoz, mint a jó ingatlanhoz. Hármunk közül meg pont én vagyok az, aki legfelelősségteljesebben gondolkodik, meg az, aki nem agyatlanul szokott vásárolgatni, ez megmutatkozik abban is, hogy hármunk közül nálam penészedik meg a legkevesebb kaja, mert én pont annyit veszek mindenből, amire szükségem van. Se többet, sem kevesebbet.

aug. 23. 05:32
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 A kérdező kommentje:

#39: Tudom, hogy nehéz kb. 60 éves koromig kellene hitelt fizetnem. Tisztában vagyok vele. De mindig inkább ez, mint velük kelljen bármilyen kapcsolatot tartani. Megszabadulni tőlük egy életre az megfizethetetlen számodra.

#40: Nem kell 300.000 forintos albi. Van 160.000 körül is már jó, ami egyedülállóként maximálisan megfelel az igényeimnek. Egyébként az I-II-XII. kerületi lakásom megfinanszírozásához már csórók, de agyilag nem képesek idáig eljutni. Max a XI. kerület lenne a realitás.

aug. 23. 11:55
 42/68 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem tudjuk, hogy ha számodra egyértelmű a helyzet, nincs dilemmád, akkor mért tetted fel a kérdést!
aug. 23. 15:54
 43/68 A kérdező kommentje:
#42: mert kíváncsi vagyok más ember véleményére, és kíváncsi vagyok, hogy ezt mások hogy reagálnák le.
aug. 23. 16:10
 44/68 anonim ***** válasza:
70%
Ahhoz képest eléggé érvelsz, bizonygatsz. Aki csak közvélemény-kutatást végez, az nem vitatkozik.
aug. 23. 16:14
 45/68 anonim ***** válasza:
91%
Én elfogadnám. Aztán amikor a nevemre került, kiadnám. Amint lejárt az szja kötelezettség (5 ev asszem) meghirdentém és eladnám. Albiban laknék. Kapcsolatot nem tartanék. Az albit nem tudnák, hogy hol van, a lakásban meg bérlők laknának, akik simán kihívják a rendőrt.
aug. 23. 18:31
 46/68 anonim ***** válasza:
100%

En hagynam h megvegyek orulnek neki a berendezesnak is.

Majd eladnam 1 ev mulva es megvennem azt ami nekem jo.

Ha kerdik akkor megmondom h nem birtam fizetni a rezsit olyan kellett amit fizetni is tudok.

Ennyi ...

aug. 23. 19:43
 47/68 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, te túlértékeled magad, mint a legtöbb fiatal, azt hiszi, csak neki lehet igaza, csak ő csinál mindent jól. Én is ilyen voltam. Akkor olyan dolgokat mondtam, úgy vélekedtem, hogy most már nevetek saját magamon. Inkább próbálj valahogy közeledni feléjük, és ne legyél ilyen nagyképű, mert hiába ők kicsinylik le a panelban lakókat, azért benned is van jó nagy adag nagyképűség.
aug. 25. 13:57
 48/68 A kérdező kommentje:

#47: Inkább rajtuk érzem azt, hogy ők gondolják azt, hogy csak az ő megoldásuk jó. Fejükbe vették, hogy az igényeimet egy 50-60 millió forintos ingatlan fogja kielégíteni, miközben nekem elég a ~40 millió forintos is, de szükségem lenne mellé garázsra, vagy beraknám egy befektetési célú ingatlanba, majd annak a bérleti díjából bérelnék magamnak egy garázst. Meg mást környéken akarják nekem megvenni, nem ott ahol szeretném. Ők akarják megmondani, hogy mire van igényem, és szükségem, ki lett jelentve, hogy "nincs tapasztalatom az ingatlanvásárlásban, ezért nem tudom felmérni az ingatlan műszaki állapotát", illetve "ez az ő pénzük, ezért az lesz, amit ők akarnak, és nem lehet az, amit én szeretnék." Én meg nem értem, hogy miért ne lehetne az, amit én szeretnék, ha ugyanannyiba kerül, mint az ő elképzelésük, ami van különbözet esetlegesen, azt meg ráraknám saját pénzemből, illetve ha én leszek ennek a végfelhasználója.

Ők azok, akik nem nyitottak az őtleteimre. Meg ők azok, akik a marhaságot szajkózzák. Szóval szerintem nem velem van itt gond, hanem velük.

aug. 25. 14:31
 49/68 A kérdező kommentje:
#46: Nem terveznek berendezéseket venni, sőt az ügyvédi díjat és a vagyonszerzési illeteket is a nyakamba szeretnék varrni, akkor is, ha 40 milliós ingatlanról van szó, meg akkor is, ha 60 milliósról, és beleférne a büdzsébe a berendezésnek a költsége... Ne keresd bennük a logikát, mert nincs.
aug. 25. 14:34
 50/68 Senior Séf ***** válasza:
64%
Kutyát, lovat, házat csak a szívedre hallgatva szabad vásárolni. Soha ne bízd másra.
aug. 25. 16:29
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!