Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám kétszer is rákos volt...

Anyukám kétszer is rákos volt 2 év alatt, hogyan lehet ezt kezelni magamban?

Figyelt kérdés

Anyukám tavaly, illetve idén is rákos volt, de mindkétszer sikerült megmenteni kemo nélkül. Minden vizitre én vittem, illetve én beszéltem az orvosokkal mert nem volt lelki ereje. Idén végeztem mesterszakon, most kezdem a saját vállalkozásomat, előtte 2 évet dolgoztam iskola mellett. Ma volt egy vitánk, szóvá tette, hogy minek tanultam ennyit, nem fogom használni a diplomámat, illetve korábbi sérelmeket is a fejemhez vágott. Mondta, hogy nem is kellett volna az egész, legszívesebben meghalna mert megint érez egy csomót magában. Majd január elején megyünk CT-re. Otthon lakom de egyszerűen nem értem miért kell így viselkednie, én vagyok az egy hozzátartozója. Idén futott zátonyra egy 4 éves kapcsolatom, az új párommal még nem tartok az összeköltözésnél.

Szerintetek mit tehetnék? Teljesen el vagyok keseredve, karácsonyozni sincs kedvem így.

25N

ma 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

Egyszer volt, csak kiújult. Ha jól emlékszem, minimum 5 év mentesség után nevezhetnek gyógyultnak valakit.

Anyukád stresszes, elkeseredett, fél és aggódik, azért is viselkedhet ilyen pokróc módjára. Nem biztos, hogy mindezt valóban komolyan is gondolja. Sajnos nekem is van beteg családtagom, más betegség, de szintén tartós és sok problémával jár, ő ugyanilyen pokróc, valahányszor romlik az állapota. Most például, sajnos. Lehet, hogy a karácsony körüli stressz csak még erősebben kihozza.

Hogy mit tehetnél, azt nehéz megmondani, főleg, hogy nem tudjuk, alapvetően milyen természetű az anyukád és milyen a kapcsolatotok. Van, akivel a beszélgetés segít, van, akit békén kell hagyni (nem magára!) Talán másnak lesz valami jobb ötlete. Én neked csak annyit tudok tanácsolni, hogy időnként gondolj kicsit magadra is, legyél csak picit önző, és csináld azt is, ami neked örömet okoz, ami kikapcsol. Ha csak napi egy órát rászánsz, már jobban fogod érezni magad: ilyenkor ne gondolj a bajokra. Talán ez segít erőt gyűjteni a többi időre.

ma 14:34
 2/5 anonim ***** válasza:
9%

Nem fogom anyukádat szídni, mivel az ő verzióját nem hallottam, csak a tiédet.

Képzeld már magad anyukád helyébe ! Nem egyszer rákos volt, csoda hogy eddig túlélte. Legközelebb lehet belehal. Fél a haláltól és a vég stádiumban lévő rák okozta nagy fájdalmaktól.

Egyébként az én anyukám is rákos. Most tudtam meg Karácsony előtt. Bármit megadnék érte, hogy ő is túlélje. Biztos nem egy ostoba párkapcsolaton hisztiznék, meg hogy számon kéri minek a diplomám. Egyik unokatesóm anyja is rákban halt meg. Bármit megadna, ha még élne.

ma 15:55
 3/5 anonim ***** válasza:
33%
Utolsó vagyok. Azt javaslom használd ki a hátra lévő időt és ne hülyeségeken vitatkozzatok.
ma 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem anyukád depressziós lett, attól ilyen. Aki olyat mond, hogy legszívesebben meghalna, nagy eséllyel depressziós.
ma 17:18
 5/5 anonim válasza:
Nagyon nehéz lehet neki de neked is van egy életed és érzeseid és neked is nehéz ez a helyzet szóval én úgy érzem ez nem fair feled szemben. Értem a viselkedését de nem tartom helyesnek. Szerintem le kéne ülnöd vele egy nyugodt pillanatában és bensőségesen elmondani te hogy élted meg az ő betegségét és mennyire szereted és aggódsz érte és mennyire rosszil esik amit mond vagy csinál miközben egyedül rád számíthat és ez nem igazságos. Még van 3 nap karácsonyig beküljetek ki hiszen egymásnak ti vagytok igazán csak. A tanulás meg nyugodtan állj ki magadért hogy sosem hiábavaló nem számít ha nem fogodchasználni a diplomádat most. Még fital vagy jól jöhet az még később! Egyebként meg ha a papírt nem is de sokmindent fogsz hasznosítani a vállalkozasodban is pl határozottabb lettél, jobb lett az előadóképességed, érettebb lettél stb egy iskola elvegzése sokat valtoztat az emberen.
ma 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!