Hogyan osztanád el a gyermekeid között az örökségedet és miért pont úgy?
Kettő gyerek, fele-fele. Kinek adnám, ha nem nekik?
Olyan meg nincs, hogy ha majd az egyik nem ápol, akkor nem adok.
Engem a saját gyerekem ne pelenkázzon.
"az öröklés nem jár, azért tenni is kell valamit"
De, el kell keserítselek, a törvényes öröklés rendje szerint a kötelesrész JÁR a gyerekednek, akkor is, ha rád se sz*rik!
És egy gyerek sem ok nélkül fordul el a szüleitől.
8. A kötelesrész csak egy része annak, amit kaphatna. És ha kitagadják, akkor nem jár az se.
Szóval nem mindegy.
Egyenlően persze. Holtom után miért hagyjak konfliktust a gyermekeim között, akiket én nevelek fel és én hoztam őket világra?
Akármilyen is legyen, ha elfordul tőlem akkor is az enyém, annó én vállaltam el, és ok nélkül a gyerek nem hagy el. És szeretni fogod életed végéig, akár hogy is alakuljon bármi, ugyanis a tiéd.
Szerintem aki eltiltaná a gyerekét amiatt hogy összevesztek valamin, az kb egy állat szintjén van érzelmileg, és egyáltalán nem tud gondolkozni azon, hogy ő is mit csináltatott rosszul.
"Minden sz*r szülő azt hiszi, a gyereke a hibás."
És minden sz.r gyerek azt hiszi, hogy ő tökéletzes.
" És ha kitagadják, akkor nem jár az se.
Szóval nem mindegy."
A kitagadáshoz nagyon nyomós ok kell. A kapcsolat nem tartása nem elég.
Viszont lehet eltartási szerződést kötni, akkor nincs köteles rész.
Amúgy egyenlően osztanám szét, kivétel, ha valami extra körülmény van, pl. súlyos, tartós betegség a gyereknek vagy az unokának, ami miatt jelentősen hátrányos helyzetben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!