Bevalljam a szüleimnek, és ha igen, hogy?
Nos a helyzet kissé bonyolult. A barátommal pár napja vagyunk együtt, amit otthon nem vallottam még be. A szüleim nehézkesen állnának hozzá az egészhez, állandóan szeretik húzni az agyamat meg piszkálni az egész együttjárással, mint téma, de ők a barátomat egy haveromnak hiszik (az is volt, egészen pár nappal ezelőttig), és nem akarnák, hogy annál több legyen. Nos én tartva a családom hozzáállásától, eddig még nem mondtam el nekik, hogy járunk. A baj, hogy egy idő után kiderül, hiszen értelemszerűen többet fogunk találkozni a megszokottnál, ami fel fog nekik tűnni. Illetve tudni kell azt is, hogy mindig “kell tudniuk”, hogy mikor kivel, és hova megyek, és ha hazudok, az azért előbb vagy utóbb, de fényre derül.
A családom elmegy néhány napra otthonról; barátommal kitaláltuk, hogy átjöhetne egyiknap, közösen időt tölteni, főzni-sütni együtt pontosabban. Nos itt jön a dolog nehéz oldala, szüleim nem szeretik, ha bárki is átjönne hozzánk, különösen ha az az ő jelenlétükön kívül történik, így nagyon haragosak lennének, hogyha ez kiderülne, illetve azért is, hogy nem szóltam nekik, hogy van helyzetváltozás. És ebben a családban ez simán egyszerűen kiderül. Nem bíznának bennem, nagyot csalódnának, amiért nem szóltam nekik semmiről. De ha máshonnan közelítem a dolgot, tételezzük fel, hogy elmondom nekik, hogy van barátom, nem tudom, hogy hogyan reagálnák le, hogy fogadnák a hírt: piszkálnának és cikiskednének folyton, mérgesek lennének és elleneznék vagy inkább az ellenkezője - nem tudom. De az biztos, hogy az átjövetelt nem engednék, szinte biztos, és megmondanák hogy szó sem lehet róla.
Így nem tudom, hogy mitévő legyek. Elmondjam és akkor őszinte, korrekt voltam, de szinte biztos, hogy nem egyeznek bele, vagy inkább titkoljam és kockáztassak?
Elmondani, hogy egy pár vagyunk egy idő után muszáj lesz, de azt is hogyan mondom el, hogy a lehető legjobb forgatókönyv játszódjon le? Illetve ha most bevallanám az egész ötletet és hogy egy pár vagyunk, hogy csináljam, hogy viszonylag jó legyen?
A szülőknek nincs beleszólásuk, hogy kivel jár, de abba igen, hogy család otthonába ki jöjjön be, és a kérdés ekörül forog. Ha a szülők már ismerik a fiatalembert, járt is náluk, nyilván nincs olyan nagy kifogásuk ellene, gondolom nem ő a város sorozatgyilkosa szabadlábon. De illik szólni a szülőknek arról, hogy szeretné meghívni oda a kérdező.
Meg ha izgul a kérdező, hogy kiderül, ha titokban odahívja, akkor az az egész programot tönkreteheti, mert tortasütés közben ezen pörög, hogy mi van, ha anyjáék váratlanul hazajönnek, mert valami közbejött. Jobb egyenesnek lenni, abból nincs semmi baj.
38
Az én hazamban én számom a szabályokat akkor is ha 8 és akkor is ha 68 éves a gyerek. Nem én kotekedek. Ha az a szabály, hogy senkit nem visz fel, ha nincs otthon a szülő, akkor nem visz fel senkit. Az én gyerekem ezt képes volt mindig megérteni. 21 már, itt él nálunk, kapaszkodj: a barátjával. Akit bizony nem titokban hozott be a házba, amíg mi enm voltunk itthon, hanem elmeselte, bemutatta, megkerdezte.
44
Tehát akinek van lakása akkor ő bármit megtehet bárkivel?
Ebből már rengeteg gyilkossági docu reality készült..
47
Ez most hogy jön ide? Az egyetlen, ami ide vonatkozik és amit nem sikerült felfognod az annyi, hogy az én lakásomba az jön, akinek én azt megengedem. Ennyi.
"Ha mar sokan szeretnek mindig a jogokra hivatkozni, akkor azt is tudjak mar, hogy a gyereke 18 eves kora felett a szulonek joga van befogni. "
Téves. Mindenkinek mindig joga van kiynitnia a száját. A szülőnek meg mindig joga van kitennie a nagykorú gyerekét. Kapaszkodj, nem csak a gyerek szakithatja meg q kapcsolatot a szülővel, hanem bizony a szülő is a gyerekkel
50
Nem látok a történetben túlzott féltést. Annyit látok, hoyg a szülők nem szeretik, ha valaki atmegy hozzájuk, pláne, ha nincsenek otthon. Ebben semmi túlféltés nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!