Így hogyan mutathatnám be a szüleimnek a barátomat?
Szóval most egy időre visszaköltöztem a szüleimhez. Ők most rengeteget dolgoznak, általában napi 12 óra. Új autóra gyűjtenek és hasonlók (most mindent nem írok itt le). Anyukám egészségileg sincs jól már egy jó ideje, így a háztartásra nem igazán van ideje. Otthon hatalmas a rendetlenség, és a tisztaság sem az igazi…, engem is szörnyen zavar, és igyekszem segíteni, de egyedül nem tudom megcsinálni, mert nem jó helyre pakolok, nem akarja/tudja elmondani hogyan akarja a dolgokat, majd segít, de nincs ideje soha. Szóval otthon éppen szörnyű a helyzet, és anyukám így vendégeket sem hajlandó fogadni. Viszont én már bemutatnám a barátom, akit nyilván így nem vihetek haza. Eszembe jutott egy éttermi vacsora, de akkor azt most a szüleim állják (?), ezt nem várhatjuk el tőlük. Vagy bonjuk 3 fele a számlát, esetleg köhögjem ki én az összeget, a saját pénzemből? Ami viszonylag nehézkes lenne. Meg valahogy félek, hogy az egész helyzet olyan kellemetlen/kínos lesz. Nem tudom hogyan kéne csinálnom, így is marhára izgulok. Anyukám már többször kérdezte, hogy mi van velem, hogy nincs senkim, és most hogy már van, egyszerűen nem tudom hazavinni, ami nagyon kellemetlen nekem. Valamint így max heti 1x tudtam eddig nála aludni, mert anyunak mindig azt mondtam, hogy a barátnőmnél alszom, de mikor egyszer tényleg aludtam nála is 1x a héten, és a barátomnál is, akkor már rákérdezett a dologra. Ezért nyilván elmondanám, hogy van barátom, de akkor szeretnék majd megismerni, és jön a probléma amit leírtam.😅 Van bármi ötletetek?
19L
Nézd kérdező, ott nőttél fel, csak van fogalmad arról, hogy anyukád jobbról balra, vagy balról jobbra szeret felmosni. Ott laksz, anyád beteg, vedd már ki a részed a munkából. Marha rosszul néz ki így, hogy az legnagyobb problémád, hogy a szüleid nyomorúsága miatt nem tudsz a "barátodnál" aludni csak heti egyszer.
Az étterem nem rossz ötlet, de még ők fizessék? Tessék??
Elsőnek jó a gondolata, legyen akkor csak egy kávé, és akkor járhatsz oda heti háromszor majd aludni.
En ertem is a kerdezot meg nem is, mert anyam nekem is olyan volt, hogy egyszeruen semmi nem volt jo neki, amit en otthon csinaltam.
De azert beszolt, ha nem mosogattam el, de ha elmosogattam, akkor kepes volt az egesz cuccot ujra elmosni.
Hiba nem volt benne amugy, csak o ilyen volt.
Ez iszonyatosan idegorlo amugy.
Ha foztem, o abbol nem evett, mert biztos rossz. Erdekes a tesoimnak meg apamnak megfelelt es mindig gyorsan elfogyott, nem tudtam annyit fozni hogy eleg legyen :D
Na mindegy, ilyenek voltak. De en azert ezt elengedtem a fulem mellett es csinaltam a dolgom otthon, az mar az anyam baja volt, ha o utana ujra kitakaritott, en ezzel mar nem foglalkoztam. Viszont hamar el is koltoztem, reszben emiatt is.
Megértem a kérdezőt részben. A mi családunkba hasonlóan viselkedik apám, mint kérdező anyukája. És sokáig konfliktus elkerülése érdekében én se segítettem míg otthon laktam.
Neked kedves kérdező pedig a következőt javasolnám:
Elmondanék mindent a páromnak (ha igazán szeret megértő lesz) és a szüleimnek. Aztán megkérném a páromat tartsunk nála egy ismerkedös ebédet/vacsorát. Amire együtt bevásárolnánk és elkészítennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!