Így hogyan mutathatnám be a szüleimnek a barátomat?
Szóval most egy időre visszaköltöztem a szüleimhez. Ők most rengeteget dolgoznak, általában napi 12 óra. Új autóra gyűjtenek és hasonlók (most mindent nem írok itt le). Anyukám egészségileg sincs jól már egy jó ideje, így a háztartásra nem igazán van ideje. Otthon hatalmas a rendetlenség, és a tisztaság sem az igazi…, engem is szörnyen zavar, és igyekszem segíteni, de egyedül nem tudom megcsinálni, mert nem jó helyre pakolok, nem akarja/tudja elmondani hogyan akarja a dolgokat, majd segít, de nincs ideje soha. Szóval otthon éppen szörnyű a helyzet, és anyukám így vendégeket sem hajlandó fogadni. Viszont én már bemutatnám a barátom, akit nyilván így nem vihetek haza. Eszembe jutott egy éttermi vacsora, de akkor azt most a szüleim állják (?), ezt nem várhatjuk el tőlük. Vagy bonjuk 3 fele a számlát, esetleg köhögjem ki én az összeget, a saját pénzemből? Ami viszonylag nehézkes lenne. Meg valahogy félek, hogy az egész helyzet olyan kellemetlen/kínos lesz. Nem tudom hogyan kéne csinálnom, így is marhára izgulok. Anyukám már többször kérdezte, hogy mi van velem, hogy nincs senkim, és most hogy már van, egyszerűen nem tudom hazavinni, ami nagyon kellemetlen nekem. Valamint így max heti 1x tudtam eddig nála aludni, mert anyunak mindig azt mondtam, hogy a barátnőmnél alszom, de mikor egyszer tényleg aludtam nála is 1x a héten, és a barátomnál is, akkor már rákérdezett a dologra. Ezért nyilván elmondanám, hogy van barátom, de akkor szeretnék majd megismerni, és jön a probléma amit leírtam.😅 Van bármi ötletetek?
19L
Kérdező, én nyíltan leülnék velük beszélni.
1. Elmondanám, hogy van partnerem.
2. Elmondanám, hogy szívesen elhoznám, bemutatnám nekik, és a partnerem is szívesen megismerkedne velük.
3. Aztán rátérnék arra, hogy miért is halogattam idáig. :-) Szóval értésükre adnám, hogy itt elfogadható rendet és tisztaságot KELL!!! csinálni. Nekik vagy nekem, vagy nekem az ő irányitásuk alatt - mindez tökmindegy, de neki kell állni és csinálni.
Ha a normalitás szikrája megvan bennük, akkor megértik, hogy koszba és kupiba nem akarod hozni első találkozásra a barátodat. Én is eléggé kupis vagyok, de ha vendéget várunk, akkor természetes, hogy valami rend-szerűséget varázsolunk otthonra. Legrosszabb esetben átpakoljuk a holmit olyan helyiségbe, ahová nem megy be a vendég. :-)
Az én anyám ugyanolyan, mint a kérdező anyja, ha elpakoltam az volt a baja, ha elmosogattam, képes volt utánam mosogatni, ha főztem kiöntötte és sorolhatnám.
Az ilyenek mártírkodnak, de amikor segíteni akarsz nekik beugatnak mindenre, aztán sóhajtoznak, hogy milyen szr nekik.
Kérdező: nem kell hazavinni a barátodat. Az én vőlegényemet 3,5 éven át nem látták. Eszem ágában nem volt odavinni, mert tudtam, hogy az első percben belekötnek majd a ruhájába vagy... mibe nem? (igazam lett, amúgy :D).
Inkább azon legyél, hogy mielőbb elmenj abból a környezetből és elkezd élni a saját életedet.
23-as, ez mind szép és jó, de igen, anyuci megy utána és ugat folyamatosan, mi nem jó, mit hogy kéne, kiabál, vitázik.
Így pedig tudod ki csinálna bármit. Így nőttem fel, kamaszkoromra eljutottam odáig, hogy a saját szobámban rendet tartok (abba is beledumam ent mindig), a többit majd anyám egyedül megoldja, mert soha semmi nem volt jó neki. Semmi... soha.
Nem pitizni kell neki, hanem megcsinálni, aztán ha dumál akkor közölni vele, hogy a kezét jártassa ne a száját, vagy hallgasson el, mert amíg ő meg se emeli a kezét addig osztogatni se kell. Amúgy szívesen.
Az ilyen csak ebből ért. Nem kell becsicskulni neki, mert azért viselkedik így. Adj a mammernek egy reality checket te ha már apád nem képes rá.
26-os, hogyne... ilyent én is csináltam - elbsztam rá 1,5 napot, aztán nekiállt nyávogni és ÚJRA megcsinálta, amint lett ideje rá.
Azt hittem, megk.r az ideg, mert tisztaság volt, de neki "nem tetszett".
Na, azután soha többet.
Akkor éljen ahogy akar, nem érdekel, én elhúzok inkább, amint lehet, de hogy kitakarítsak aztán ő újra kitakarít, mert "nem jó". Na, ezt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!