Így hogyan mutathatnám be a szüleimnek a barátomat?
Szóval most egy időre visszaköltöztem a szüleimhez. Ők most rengeteget dolgoznak, általában napi 12 óra. Új autóra gyűjtenek és hasonlók (most mindent nem írok itt le). Anyukám egészségileg sincs jól már egy jó ideje, így a háztartásra nem igazán van ideje. Otthon hatalmas a rendetlenség, és a tisztaság sem az igazi…, engem is szörnyen zavar, és igyekszem segíteni, de egyedül nem tudom megcsinálni, mert nem jó helyre pakolok, nem akarja/tudja elmondani hogyan akarja a dolgokat, majd segít, de nincs ideje soha. Szóval otthon éppen szörnyű a helyzet, és anyukám így vendégeket sem hajlandó fogadni. Viszont én már bemutatnám a barátom, akit nyilván így nem vihetek haza. Eszembe jutott egy éttermi vacsora, de akkor azt most a szüleim állják (?), ezt nem várhatjuk el tőlük. Vagy bonjuk 3 fele a számlát, esetleg köhögjem ki én az összeget, a saját pénzemből? Ami viszonylag nehézkes lenne. Meg valahogy félek, hogy az egész helyzet olyan kellemetlen/kínos lesz. Nem tudom hogyan kéne csinálnom, így is marhára izgulok. Anyukám már többször kérdezte, hogy mi van velem, hogy nincs senkim, és most hogy már van, egyszerűen nem tudom hazavinni, ami nagyon kellemetlen nekem. Valamint így max heti 1x tudtam eddig nála aludni, mert anyunak mindig azt mondtam, hogy a barátnőmnél alszom, de mikor egyszer tényleg aludtam nála is 1x a héten, és a barátomnál is, akkor már rákérdezett a dologra. Ezért nyilván elmondanám, hogy van barátom, de akkor szeretnék majd megismerni, és jön a probléma amit leírtam.😅 Van bármi ötletetek?
19L
Életem egyedül, képes vagyok a háztartási dolgokra. De ha elkezdek pakolni, akkor anyukám csak veszekszik velem, hogy csak még nagyobb munkát csinálok neki, mert szelektálni kell, és én nem tudom mi megy, mi marad. Kitakarítottam a fürdőszobát, és elvileg 3 napig “undorító vegyszerszag” volt, pedig utána kiszellőztettem. Én igyekszem, de ha folyton csak azt kapom, hogy ez így nem jó, én nem segítek ezzel, meg stb, akkor egy idő után elmegy a kedvem, és a szobámat rendben, tisztaságban tartom, a többivel meg nem tudok mit kezdeni sajnos.
A barátom tudja az egészet, beszélgetni is szoktam vele erről, de anyám biztos kiakadna, ha rendet raknék és hazavinném a barátom…
A sütizés vagy ilyesmi jó ötlet, nagyon köszönöm!😌
Azért te se vagy egyszerű eset. Ide le tudod írni, de anyáddal nem tudod megbeszélni ugyanezt. 19 évesen évesen titkolózol a pasidról és hazudozol, hogy a barátnődnél alszol. Amúgy is minek ekkora feneket keríteni egy bemutatásnak? Nem eljegyzésről van szó.
"Megengeditek, hogy rendberakjam a lakást és kiganézzam, vagy esetleg segítetek is benne, mert amíg ilyen disznóól van itthon, addig nem hozom ide bemutatni a pasimat. Ja, és ma este (is) nála alszom."
Mondjuk az én apósoméknál is elég rossz a helyzet, de a feleségem nem olyan. El is jött otthonról az első adandó alkalommal.
Ha kérdezi anyád, hogy van-e barátod, mondd, hogy van. Ha mondja, hogy hozd el bemutatni, mondd, hogy akkor szeretnél egy nagytakarítást csinálni előbb. Ekkor lehet, hogy felsejlik neki, hogy szégyelled a kupiba vinni, és talan saját maga is megcsinálja, vagy együttműködőbb veled.
De felesleges elhívni rögtön, ahogy írták, egy könnyed kavézás, sütizés bőven elég.
Nekem van ötletem!
Gondolom a tárgyaknak meg van már egy ideje a helye a konyhában és máshol a házban. 19 évesen már azért biztos tudod mi hol van. Vagy ha valaminek még sincs, akkor találj egy x helyet a dolognak és mondjad nekik, hogy ide tettem ezt meg ezt!
Én biztos, hogy így csinálnám mert zavarna a nagy rendetlenség, aztán engem nem igen érdekelne, hogy nem találnak valamit, ha én elpakolok az én gondolataim szerint. Majd megkérdezik akkor, hogy hol van.
Na szóval én azt csinálnám, hogy rendet rakok akkor mindenhol, ahogy úgy látom. Mondanám a szülőknek, hogy van egy barátom akit szeretnék meghívni ide, hogy megismerjétek. Majd én megfőzöm az ebédet is, mindent elintézek. Mit szóltok?
Aztán ők mondanak valamit. Ha így sem tetszik az ötlet nekik, akkor próbálod őket meggyőzni ha haza szeretnéd vinni őt.
Nem értem, hogy miért lenne probléma?
Ha anyudnak nincs ideje, energiája, még örülne is lehet ennek a verziónak! Azt nem említetted, hogy problémája lenne, ha helyette megcsinálnád! Azt írtad, hogy ideje nincs segíteni. Akkor csináld nélküle!
16-os vagyok, most látom az első válaszod. Csak a kérdést olvastam el első körben.
Akkor anyád olyan kategóriás ember, akinek csak az jó amit ő csinál, csak nem csinálja... Meg szeret kötekedni? De így akkor a barátoddal sosem lesztek nálatok? Vagy elviszed és meglátja az aktuális helyzetet.
Vagy nyelsz egyet, aztán úgy csinálod a rendet, ahogy őőőő szereti. Mondja akkor el, ha már ideje nincs részt venni! A szemét kidobásnál meg már csak tudsz olvasni 19 évesen, hogy mennyire fontos papír vagy sem. Nem gondolja? Vagy szeret gyűjtögetni tán? A vegyszer szag meg istenem... Ha ecettel csinálod, akkor az se tetszene gondolom pedig az természetes dolog. A tisztaság szaga, mondjad neki!
Én amúgy 15 éves koromtól apámmal laktam ketten, ott nekem elég szabad kezem volt. Takaríthattam ahogy akartam, főzhettem ahogy akartam, ő örült inkább neki.
De most ti mit gondoltok, hányszor kellene kinyitnia a kérdező nekem a száját? Könyörögjön, pitizzen állandóan, mint egy kutya a saját anyjának? Kajakra nem értem, hogy gondoljátok azt, hogy az anyja ezt nem tudja, csak mondjuk telibeszarja. Aztán meg ha kitakarít, jár a nyakára, hogy így szar, úgy szar, amit a kérdező csinál, hát a fsznak lenne kedve így bármit is csinálni. Azért a szolgalelkűségnek js van egy határa, nem gondoljátok?
Kérdező, én megmondanám anyámnak, hogy kupi es retek van, nem viszel haza senkit. Van párod, XY, majd bemutatod, ha rendet rak, vagy elmentek egyet fagyizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!