Hogyan mutathatnám meg hogy én is jó vagyok?
Úgy, hogy a magad dolgával foglalkozol, fejleszted magad, és jó körülményeket teremtesz magadnak.
A volt osztálytársakat, exeket pedig elfelejted. Mintha nem is lettek volna.
Szerintem is ez a helyzet: őket már nem érdekled. Ha folyamatosan azzal foglalkozol, hogy visszavágj, illetve azon pörögsz: mit tettek veled, "mit gondolhatnak rólad", akkor nem lesz jövőd sem, mert e múltbeli gondolatok visszarántanak és még mindig abban a függő viszonyrendszerben tartanak. Ők már valószínűleg teljesen elfelejtettek. Esetleg van aki sajnálja is, amit tett. Esetleg kis közösségben élsz, ahol nap mint nap találkozol volt osztálytársakkal-munkatársakkal?
Tényleg az a legjobb, hogy nem foglalkozni velük, továbblépni, olyan emberek felé nyitni, társaságukat keresni, akik szeretettel fordulnak feléd, akik foglalkoznak veled, akik számára sokat jelentesz. Ilyen múltbeli dolgokon kár keseregni. Mondom ezt úgy, hogy életem során (sajnos) több évtizedet ilyenre pazaroltam és saját bőrömön érzem ez mennyire nem hasznos).
"nekik szeretnék visszavágni"
Ezt a magyar nyelvben bosszúnak nevezik. És nem jó cselekedetnek.
Nem a múltbéli ex-társaságodnak bizonygasd, hogy jó vagy, hanem a jelenben meglévő ismerősöknek. Illetve rájönnek maguktól is, ha valóban jó vagy - bizonygatni sem kell...
Hidd el, nem fog érdekelni senkit a sikered.
Egy ember van, akinek bizonyítanod kell, és az te magad vagy.
Válj jobb emberré, felejtsd el a régi sérelmeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!