Bevalljam a szüleimnek, és ha igen, hogy?
Nos a helyzet kissé bonyolult. A barátommal pár napja vagyunk együtt, amit otthon nem vallottam még be. A szüleim nehézkesen állnának hozzá az egészhez, állandóan szeretik húzni az agyamat meg piszkálni az egész együttjárással, mint téma, de ők a barátomat egy haveromnak hiszik (az is volt, egészen pár nappal ezelőttig), és nem akarnák, hogy annál több legyen. Nos én tartva a családom hozzáállásától, eddig még nem mondtam el nekik, hogy járunk. A baj, hogy egy idő után kiderül, hiszen értelemszerűen többet fogunk találkozni a megszokottnál, ami fel fog nekik tűnni. Illetve tudni kell azt is, hogy mindig “kell tudniuk”, hogy mikor kivel, és hova megyek, és ha hazudok, az azért előbb vagy utóbb, de fényre derül.
A családom elmegy néhány napra otthonról; barátommal kitaláltuk, hogy átjöhetne egyiknap, közösen időt tölteni, főzni-sütni együtt pontosabban. Nos itt jön a dolog nehéz oldala, szüleim nem szeretik, ha bárki is átjönne hozzánk, különösen ha az az ő jelenlétükön kívül történik, így nagyon haragosak lennének, hogyha ez kiderülne, illetve azért is, hogy nem szóltam nekik, hogy van helyzetváltozás. És ebben a családban ez simán egyszerűen kiderül. Nem bíznának bennem, nagyot csalódnának, amiért nem szóltam nekik semmiről. De ha máshonnan közelítem a dolgot, tételezzük fel, hogy elmondom nekik, hogy van barátom, nem tudom, hogy hogyan reagálnák le, hogy fogadnák a hírt: piszkálnának és cikiskednének folyton, mérgesek lennének és elleneznék vagy inkább az ellenkezője - nem tudom. De az biztos, hogy az átjövetelt nem engednék, szinte biztos, és megmondanák hogy szó sem lehet róla.
Így nem tudom, hogy mitévő legyek. Elmondjam és akkor őszinte, korrekt voltam, de szinte biztos, hogy nem egyeznek bele, vagy inkább titkoljam és kockáztassak?
Elmondani, hogy egy pár vagyunk egy idő után muszáj lesz, de azt is hogyan mondom el, hogy a lehető legjobb forgatókönyv játszódjon le? Illetve ha most bevallanám az egész ötletet és hogy egy pár vagyunk, hogy csináljam, hogy viszonylag jó legyen?
A válasz nagyban függ a korotoktól, viszont alap esetben legyen az hogy:
"Elmondjam és akkor őszinte, korrekt voltam, de szinte biztos, hogy nem egyeznek bele"
Ez a legjobb forgatókönyv, volt minden felnőtt tini, tudjuk már jól, hogy a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás ez lett volna csak féltünk mint minden fiatal, hogy mi lesz ha, akkor, reakciók..Szóval hajrá, vállald be és ha szeretnék elfogadják ha idővel is és ők hívják meg jobban megismerni mivel fontos vagy nekik, vagy titkolózz ugye, sok hónap felesleges gyomorgorcs, lelkiismeretfurdalás aztán a lebaszás mivel hazudtál és eltiltás, viszont várni lehet egy két hetet ha nem 1000 éve vagytok barátok, ez már rajtad múlik, én azt mondom már holnap reggel mond el ha hamar szeretnéd letudni. Hajrá!!:)
Gondolom az ingatlan nem a tiéd, így édesanyád vagy édesapád dönt arról hogy kit enged be oda, és kit nem. Ha nem engedné meg hogy beengedd viszont te mégis beengeded, akkor jogosan orrolnak rád.
Viszont a kapcsolatotokat nem akadályozhatják meg. Mindketten (mint korábban leírtad) 18. életévét betöltött, felelősségteljes emberek vagytok. Nem tudjátok megoldani, hogy mondjuk a fiúhoz mentek át?
Egyébként meg hogy kivel vagy párkapcsolatban, semmi közük hozzá. Nyilván tanáccsal vagy javaslattal fordulhatnak hozzád, viszont nem szólhatnak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!