Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan alakíthatok ki jó...

Hogyan alakíthatok ki jó kapcsolatot a párom kamasz lányával, aki a tinikor kellős közepén van?

Figyelt kérdés

A párom egyedül neveli őt már évek óta. Pont abban az időszakban van hogy a szülő a hülye mindenért, mindent a szülő gondol/csinál/mond rosszul. Ez az igazi behúzok a szobába és nem szólok hozzátok időszak van. Szájhúzás/visszabeszélés (nekem nem csak az apjának) Nem szeretnék se nyomulós lenni se erőltetni a dolgokat, viszont egy néhany mondatos beszélgetésnél tovabb nem jutunk mert teljesen érdektelen mindennel kapcsolatban. Heti 2x-3x találkozunk, de úgy érzem hogy nem megy előrébb a dolog (jópár hónapja tart már) szóval érdekelne hogy hogyan lehet közel kerülni egy kamaszhoz, vagy csak hagyjam és majd kialakul, ha túl lesz a tini koron?

Egyebként kulturalt lányrol van szo, elöttem visszafogja magát, viszont a saját világukban élnek, és eléggé megközelíthetetlennek érzem.

aug. 14. 20:34
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Ne próbáld sem a szülő szerepét átvenni és egy percig se érezze azt, hogy a szülőt - azaz a párodat el akarod venni tőle. Ne nyomulj de ha komolyan gondolod legyél vele nyitott és barátságos.
aug. 14. 20:57
 12/31 anonim ***** válasza:
20%
Sehogy.
aug. 14. 21:04
 13/31 anonim ***** válasza:
76%
Csak lássa, hogy pozitív, barátságosa kisugárzásod és laza vagy, nem vagy stresszes, nem vagy besz--ri ember, olyan belevaló nő vagy. Nem akkor amikor vele beszélsz, hanem hogy ez az általános kisugárzásod, amikor csak jelen vagy, az apjával együtt vagy... Ezek fognak benne jó érzéseket ébreszteni feléd. De amúgy nem gondolom, hogy feltétlenül közel kell kerülnötök, csak szerintem az a fontos, hogy egy pozitív emberképet lásson maga körül. Talán majd ha felnőtt, értékelni fogja.
aug. 14. 21:47
 14/31 anonim ***** válasza:
76%

13

Nemkell hogy másnak adja ki magát csak azért hogy jóba legyenek. Vannak emberek akik nem tudnak azonosulni egymással és ezzel nincs semmi probléma ő nem az anyja mondhatni neki egy senki főleg hogy nemrég van az apjával.

aug. 14. 21:51
 15/31 anonim ***** válasza:
19%
Sehogy. Ez egy kiterápiázatlan család.
aug. 14. 21:54
 16/31 anonim ***** válasza:
61%
14, hát a saját érdekében is ilyennek "kell lenni" az embernek - mármint, ha stresszes vagy, parázol, stb. stb. az eleve nem egészséges mentálisan, kimerít, hormonálisan rossz hatással van rád, és ezek ellen lehet tenni, meg lehet haladni őket, ki lehet alakítani egy relaxált lélekállapotot. Oké most erre a két emberre vonatkoztatva szólt a kérdés, de szerintem úgy tudsz nagyon vonzó lenni embereknek, ha eléred ezt a chilles állapotot, és hát nem tudom, szerintem ez saját magamnak tök jó dolog, nem azért, hogy másnak megfeleljek, csak ez lesz a hozadéka.
aug. 14. 21:58
 17/31 anonim válasza:
38%

Mond el hogy nem akarsz az anyja helyébe lépni, de ha tudsz valamiben segítesz, szívesen meghalgatod... mond meg neki hogy nagyon inteligens kiscsaj és szeretnéd ha jól kijönnétek...ha a reakciója negatív lenne, te ne légy negatív, csak neutrális...várd meg lehet majd ő fordul egyszer hozzád

a lényeg hogy azt érezze belőled hogy őszinte vagy.

aug. 14. 22:07
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

#16 így már világos mit mondasz félre értettem de szerintem sok emberen észre lehet venni milyen valójában hiába stresszes vagy akár milyen állapotban legyen.

Azt meg hogy kérdező hogy viszonyultok egymáshoz az majd idővel megmutatkozik nem kell erőltetni meg túlkomplikálni ezt a dolgot majd idővel lesz ahogy lesz.

aug. 14. 22:20
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem válaszolókkal, ne próbálj meg "teperni", vagy kieröltetni egy kapcsolatot. Szerintem már az is több mint jó, hogy nem viselkedik veled ellenségesen. Ez egy hosszú folyamat, ne akard elsietni, tök jó helyzetben vagytok most. Én úgy mondanám, hogy legyél elérhető a számára, és várd meg amíg magától szeretne hozzád közeledni.
aug. 14. 22:31
 20/31 anonim ***** válasza:
76%

Ugyanezt a kérdést szeretném feltenni, csak a saját kamaszlányommal szemben! Ugyanezt csinalja, gyűlölve néz, meg is kért, hogy ne tartózkodjunk egy helyiségben. Már kezdem erezni, hogy ez borzasztó!

Sokszor gondolok arra, hogy kár volt szülnöm, pedig terveztem anno

aug. 15. 06:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!