Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudok valamit tenni ez ellen?

Tudok valamit tenni ez ellen?

Figyelt kérdés

Ti hogy bírjátok a tini kort? Én elég rosszul viselem. Az anyám folyton 6 évesként kezel, és ettől már kiráz a hideg, ezáltal sokszor megbántom. Ugye nem csak velem van ez? Mert én megőrülök...

Tudok valmamit csinálni ez ellen?

14/l

2017. aug. 31. 13:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Értelmesen,érett ember módjára el kell beszélgetni velük. Elmagyarázni,hogy neked mi tetszik s mi nem. Nálam működött.
2017. aug. 31. 13:38
 2/12 anonim ***** válasza:
47%

Minden tini kori probléma ellenére bármit megadnék, ha 14 éves lehetnék...

37/f

2017. aug. 31. 13:41
 3/12 anonim ***** válasza:
40%
Szedj bé vitamint
2017. aug. 31. 13:45
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

Mondd meg neki, hogy ne kezeljen 6 évesként. Bár nem vagy azért sokkal több.

Azt sose vár, hogy úgy kezeljen, mint a szomszéd gyerekét, mert még 30 évesen is a gyereke maradsz.

Viszont ha valami nem tetszik, akkor mondd neki, próbálj meg idegesen inkább hallgatni és miután átgondoltad értelmesen a mondanivalód, akkor mond neki.

Hidd el, lehet normálisan is beszélni a szülővel. Természetesen mindkét félnek normálisan kell a témához állnia.

De mondj már pár példát, mit értesz azon, hogy 6 évesként kezel?

2017. aug. 31. 13:52
 5/12 anonim ***** válasza:
40%
De jo lenne 14nek lenni..semmi gondom nem volt csak a tanulas..ti meg rinyaltok h igy anyam ugy apam nem kapok ezt-azt , ebbe-abba kell jarnom.. Ti gyerekeitek ha lesz , legyen olyan mint Ti most..
2017. aug. 31. 13:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretek tini lenni. Engem a szüleim annyi idősnek kezelnek szerencsére amennyi vagyok. Szerintem mond el anyukádnak hogy ez zavar téged hogy úgy kezel mint egy 6 évest. Meg mutasd meg hogy már nem vagy kisgyerek. Sok sikert:)

14/l

2017. aug. 31. 14:07
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat
2017. aug. 31. 14:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Minden 14 éves fel van háborodva, hogy gyerekként kezelik, holott még valóban gyerekek. Mégis mit nem enged meg?
2017. aug. 31. 14:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy gyerekként kezel, ha visszaugatsz és hisztizel, mint egy ovis, mégis hogy tekintsen rád felnőttként?

Hmmm?

Hiszti helyett ülj le vele és értelmesen magyarázd el a problémádat.

2017. aug. 31. 15:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#8-as, én is kértem, mondjon példákat, de erre már nem hajlandó.

Gondolom azért, mert csak egy hisztiző kislány, aki felnőttnek érzi magát, közben meg anyuka szoknyája nélkül meg sem merne szólalni. De a pasizás az menne.

2017. aug. 31. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!