Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudok kommunikálni?...

Miért nem tudok kommunikálni? Ez a "tinikor átka"?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre, hogy senkivel sem tudok tartalmasan, értelmesen elbeszélgetni.

Először kezdődött csak itthon. Hétközben iskolába járok, estig tanulok, olyankor gyorsan elmegy a nap. Hétvégenként inkább csak a szobámban gubbasztok.

Aztán most, az osztálytársaknál sem tudok felhozni egy rendes témát. Persze ha van valami jó téma azt kivesézzük, meg minden, de néha olyan erőltetett az egész.

Barátaim nem igazán vannak, inkább csak az osztálytársak. A volt osztálytársaimmal is azt hittem régen, hogy "barátok" vagyunk, de azóta nem igazán tartom egyikkel sem a kapcsolatot, nem igazán találkozunk, max. néha a buszon beszélgetünk.

Nem tudom, miért van ez, régen vagy nem voltam ilyen, vagy nem görcsöltem rá ennyire.

Az az érdekes, hogyha interneten beszélgetek valakivel, az általában jól megy. Volt pár olyan eset, amíg csak addig, hogy "mit szeretsz, mi a hobbid, mit gondolsz erről-és erről", de van egy-kettő, ami tovább is tart, amolyan napi dolgokról.

Vannak érzéseim, gondolataim, vágyaim, problémáim, és minden ilyen egyebem, de néha úgy érzem, hogy nincs, hogy egy adott dologról nem is gondolok semmit.

Ezt a problémát meg lehet valahogy szüntetni? Esetleg csak annyi az egész, hogy a beszélgetésben nem én vagyok a dominánsabb?

(Ha valamit nem írtam, akkor kérdezzétek.)

Köszönöm előre is!

14/L

2012. márc. 1. 23:01
 1/2 anonim válasza:
Velem is hasonló van. Én is 14/l vagyok. Nekem az a baj, h így napközben tudok kihez csapódni a suliban, akikkel úgy, ahogy elvagyok, de egy rendes barátnőm van, akinek nem én vagyok a legjobb bnője. :/ Volt osztálytársaimmal szoros kapcsolatom van, sűrűn beszélünk, de látom, h én már sosem fogok igazán közéjük tartozni. Én is legszívesebben csak gubbasztok a szobámba, olvasok, gépezek, zenét hallgatok, ilyenek. Ha valami bajom van, vagy csak átakarok gondolni valamit, elvonulok és magamban elrendezem. De, szerintem így tiniként normális, h nem találod a helyed, még nem alakult ki a személyiséged és még nem tudod, milyen is vagy. Nekem tényleg segít, ha magamban átgondolom, mert akkor tisztábban látok. Am, egyke vagy? Állítólag, ők kicsit elvonulós fajták.
2012. márc. 1. 23:08
 2/2 A kérdező kommentje:

Nem, nem vagyok egyke, van testvérem, de ő már nem velünk lakik.

Igen, tényleg, csak az az érzés hiányzik, hogy tartottak valahova.. na mindegy, meglátjuk mi lesz! :) Köszi! :)

2012. márc. 1. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!