Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan alakíthatok ki jó...

Hogyan alakíthatok ki jó kapcsolatot a párom kamasz lányával, aki a tinikor kellős közepén van?

Figyelt kérdés

A párom egyedül neveli őt már évek óta. Pont abban az időszakban van hogy a szülő a hülye mindenért, mindent a szülő gondol/csinál/mond rosszul. Ez az igazi behúzok a szobába és nem szólok hozzátok időszak van. Szájhúzás/visszabeszélés (nekem nem csak az apjának) Nem szeretnék se nyomulós lenni se erőltetni a dolgokat, viszont egy néhany mondatos beszélgetésnél tovabb nem jutunk mert teljesen érdektelen mindennel kapcsolatban. Heti 2x-3x találkozunk, de úgy érzem hogy nem megy előrébb a dolog (jópár hónapja tart már) szóval érdekelne hogy hogyan lehet közel kerülni egy kamaszhoz, vagy csak hagyjam és majd kialakul, ha túl lesz a tini koron?

Egyebként kulturalt lányrol van szo, elöttem visszafogja magát, viszont a saját világukban élnek, és eléggé megközelíthetetlennek érzem.

aug. 14. 20:34
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
67%

Csak add önmagad és ha van olyan téma ami mindkettőtöket érdekel akkor már van is miről beszélni.

Idő kell hogy elfogadjon teged apja helyett bár ha már nem kisgyerek inkább probálj meg hozzá úgy közeledni mint egy barát mintsem egy apa.

aug. 14. 20:39
 2/31 anonim ***** válasza:
76%
A kamaszok is érzik, ha egy ember érdekből és nem érzésből közelít hozzá.Sőt azt is érzi ha felesleges a személye, ilyenkor maguktól húzódnak hátra.
aug. 14. 20:40
 3/31 A kérdező kommentje:
Én vagyok a nő, és a párom a férfi, és ő neveli egyedül a lányát. Bocsanat lehet félreérthetően írtam.
aug. 14. 20:44
 4/31 anonim ***** válasza:
39%

Meg amúgyse kell feltétlen olyan közel állnotok egymáshoz már nagy lány nemhiszem hogy egy pót apára van szügsége ő is már a saját életét akarja élni mint sok más fiatal. Én is úgy voltam anyámmal se nagyon tárgyaltam pedig őt szeretem csak egyszerűen már egy idő után jobb különválni a saját világomat élni.

1es voltam

aug. 14. 20:45
 5/31 anonim ***** válasza:
92%
Mindegy ugyan az a helyzet nemkell hogy szoros kapcsolatba legyél a lányával megismertétek egymást néha dumáltok és annyi szerintem nincs ezzel gond.
aug. 14. 20:46
 6/31 A kérdező kommentje:
Pont azért nem szeretném erőltetni mert nem akarom hogy azt érezze. Egyszer-kétszer volt hogy közvetlenebbül beszélgettünk. Egyébként arra számítottam hogy majd el tudunk csajoskodni egy idő után. De mivel jelen időszakban az apjával is alig beszélget, ezért velem sem túl kommunikatív. Tehát ennek az időszaknak a közepébe csöppentem bele.
aug. 14. 20:46
 7/31 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy ilyenkor már nem a felnött társaságra vágynak, ezert sem erőltetem magam. De remélem azért idővel tudunk majd beszélgetni. Akár semleges dolgokrol is. Pl suli, barátnők.
aug. 14. 20:48
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Én azt javaslom, hogy egyszerű, természetes reakcióid legyenek.

Nem kell megmondani, meg tippeket adni semmiben.

Ha úgy hozza a helyzet, akkor mondj véleményt vagy szólj hozzá dolgokhoz, de összességében nem kell ezen agyalni.

Lehet, hogy fogtok szót érteni, lehet, hogy nem. Én nem próbálnék meg taktikai alapon jó kapcsolatot kialakítani, hosszútávon úgyis kiderül, hogy nem ilyen vagyok. Nem tragédia, ha nem vagyunk barátnők vagy nem tekint anyapótléknak. Kölcsönös tisztelet, egymás meghallgatása több mint elegendő.

Aztán ebből lehet jó vagy akár nagyon jó kapcsolat is.

Fontos a bizalom és hogy tudja hozzád fordulhat. Ezt egyszer elég elmondani. Ha nem játszod ki vagy árulod el, akkor tudni fogja hová tegyen az életében.

aug. 14. 20:52
 9/31 anonim ***** válasza:
96%

Másik oldalról mondom: nekem anyám meghalt, apámmal maradtam, és semmit nem utáltam annyira, mint mikor jópofiznom kellett volna apám éppen aktuális nőjével.

Én nem akartam tőlük semmi mást, csak hogy hagyjanak békén. Én is békén hagytam őket.

Ha a kislány nyitni akar feléd, nyitni fog, addig pedig ne csinálj semmi különöset. Ne feledd, hogy az apja választott téged, nem ő. Nem is biztos, hogy szimpatikus vagy neki. Nem kell az anyukájának vagy a barátnőjének lenned. Hagyjátok egymást békén, és ennyi elég szerintem. Ha ő többet szeretne, azt úgyis észre fogod venni.

aug. 14. 20:52
 10/31 anonim ***** válasza:
88%

9essel egyetértek nemkell közeledni hozzá ha ő akar majd úgy is nyitni fog ha meg nem akkor nem ennyi.

Ha jól értettem akkor még nem is laksz velük szóval eleve nem is kell hogy bármilyen kapcsolatban legyél a lányával.

aug. 14. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!