Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza, a szüleimnek...

Kinek van igaza, a szüleimnek vagy nekem? De ne kedvesek legyetek, hanem őszinték!

Figyelt kérdés

Németországba kijöttem, és egy gyárban dolgozom. Szeretem a munkám. Beteszem a fülhallgatót a fülembe, és elvagyok fejben, testem meg csinálja, amire aznap beosztottak. Kollégák kedvesek, fizetés mindenre elég amit venni akarok. Úgy érzem, arany életem van, mert semmi stressz nem ér, és nem utálok dolgozni járni, mint korábban, hisz gyakorlatilag kikapcsolódom munka közben a fülhallgatómon keresztül.

Szóval ez a fenti az én álláspontom.

A szüleim viszont teljesen ki vannak bukva. Minek vagyok külföldön, miért elégszem meg a gyári munkával. Semmi ambícióm.

Szerintetek is kéne törtetnem, vagy várnom még valamit az élettől karrier szempontból? Én jelenleg karrier szempontból csak annyit várok, hogy még élvezhessem sokáig a mostani felállást, és ne vegye el a robotika a munkámat.

aug. 13. 23:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
12%

Kérdező, a lányaim egyetemet végeztek. A fiam elment érettségi után külföldre kamionozni. Vasárnap éjjel kettőkor kelt és pénteken este 10-kor lemászott a járműről. Tette ezt egy mukk nélkül. Az akkor kitűzött céljai - lakás, jó autó - megvannak. Most 33 éves.

Én is szoktam neki mondogatni - nem piszkálás, zaklatás, csesztetés okán és max. évente egyszer -, hogy legyen egy B terve is. Ezt, amit most csinál, még csinálhatja 10-15 évig, aztán vége. Kiöregszik piacról (esetleg lesz családja), szóval legyen B terv. A fiam gondolkodik rajta, de még ő sem lépett. Neked is ezt javaslom, hogy legyen olyan terved IS, hogy gond nélkül váltani tudjál.

aug. 14. 10:57
 22/29 anonim ***** válasza:
60%
Az nem eleg, ha meg tudsz elni a fizetesedbol, tudni kell felretenni is belole.
aug. 14. 11:24
 23/29 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ha szereted amit csinálsz ne hagyd ott. A szülőknek is meg lehet mondani, ha annyira szeretnék akkor csináljanak ők karriert. Németországban nem hiszem olyan szarul keresnél mint pl itthon, és mindenki nem kell karriert csináljon. Nem az számít hogy mit érsz el az életben, csak az hogy úgy élj hogy ne bánj meg semmit és boldog légy, a szükségleteidet ki tudd elégíteni. Minek a plusz stressz?
aug. 14. 12:09
 24/29 anonim ***** válasza:
61%

Én megértelek. Örülj, hogy találtál egy olyan munkahelyet, ahol jól érzed magad. Teljesen más a német gyár, mint a magyarországi kínai cipőbolt, amit feljebb írt valaki, kihasználás, túl hosszú munkaidő, trükközések, stb. Látom, a társaság is jó, ez jó hír.

Én viszont egyvalami miatt aggódnék. Többen írták, hogy majd később tanulhatsz, válthatsz, ha mégis megunnád ezt a munkát. Na ez az, ami legalábbis Magyarországon nem megy. Itt kvalifikáltabb munkakörökben nem lehet elindulni 40-50 évesen. A HR-esek ugyanis nagyon nézik a karrierutat. Csak az az elfogadható a számukra, ha huszonévesen lediplomáztál és azonnal a szakmádban kezdtél dolgozni, vargabetűk nélkül. Sokaknak már egy gyerekvállalástól is végleg tönkremegy a karrierjük. Olvastam egyszer egy hajléktalanná vált állatorvosról, aki az ötvenes éveiben szociális munkások segítségével közgazdász diplomát szerzett. Mégse tudott vele elhelyezkedni, mert a munkaerőpiacon nem álltak szóba egy ötvenes pályakezdő diplomással. Túl idősnek tartották.

aug. 14. 12:46
 25/29 anonim ***** válasza:
89%

Őszinte leszek: dolgoztam felnőttként gyárban, aztán irodában, még diákként voltam árufeltöltő és újságkihordó...

A gyári melót szerettem legjobban, pont azért, amit te is írsz: mert nem b.tatott senki, leültem, csináltam nyugiban a dolgom. Fix műszak, nem az, hogy jaj még háromórát benn kell lenni, mert "nem végeztem".

A fizu jó volt, könnyű fizikai munka, stressz pedig szinte nulla. Nekem teljesen megfelelt, főleg, mert munka után bőven maradt szellemi energiám a "hobbimra" (regényt és novellákat írtam-írok).

aug. 15. 08:52
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért kell leszólni a gyári munkásokat. Nem mindegyik ostoba. Nekem például szakmám és 2 nyelvvizsgám van, mégis ott dolgozok. Nem operátor már, de nem is vezető. Szeretem a munkám, jobban fizetnek érte, mint sok diplomás ismerősömnek. Szabadabb is vagyok. Nem kell annyi embert elviselnem magam körül. Senki nem mondja meg mikor mehetek ki wc-re. Sorban én sem dolgoznék.

Egy hónapot bírtam ki irodában, de az egy életre elég volt. Nekem a gyár jobban megfelel autistaként. Imádom, hogy szinte minden nap ugyanazt kell csinálnom.

aug. 15. 10:49
 27/29 anonim ***** válasza:
64%

Ezt a beszélgetést olvasd el:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

Nekem semmi bajom azzal, hogy jól érzed magad gyári munkásként. Viszont ha később váltanál, a munkaerőpiac nem fogja engedni. A mai HR-esek nagyon merev gondolkodásúak. Beskatulyáznak a munkás kasztba és nem engednek majd kitörni. Akkor se, ha szerzel egy diplomát.

aug. 15. 13:35
 28/29 anonim ***** válasza:
86%
kedves 27 válaszolo a kérdező külföldön dolgozik ,külföldön ėl ha nem tetszik neki majd keres más munkát itt németorszagban nem olyan merevek ha akkar mehet mås munkahelyre csak egy jó nyelvismeret egy jó motivácios levél kell .
aug. 16. 22:08
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

28.: Ebből is látszik, hogy jobb hely Németország, nálunk, Magyarországon csak merev fafejű HR-esek vannak.

Ezek után ne csodálkozzanak, ha kivándorol a fél ország.

aug. 16. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!