Hogy mondjam el a szüleimnek hogy egy 28 éves férfivel vagyok együtt? 16L
A ferjem 11 evvel idosebb nalam, de 16 evesen biztosan nem jottem volna ossze vele, akkor oregnek gondoltam a kozel 30 eves ferfiakat.
Most oszinten, mirol tudtok beszelgetni egymassal? Te iskolaba jarsz, tanulsz, neki gondolom van munkahelye, esetleg kulon is el mar a szuloktol. Mi kozos van bennetek? A szexet nem emlitve.
Ha hitetlenkedtek ha nem, a férjem és köztem 10 év van. Én 16 voltam, ő 26 mikor össze jöttünk. Azóta is együtt vagyunk, házasok és gyerekünk van. Minden oké. Elmondtam anyámnak akkor, nem örült neki. Ahogy betöltöttem a 18at kidobott a házból. Azóta anyámmal nem beszélek, a férjemmel együtt pedig minden oké.
Egyébként ez nem garancia, hogy ti is így lennétek. De az én esetemben ez így volt. Én a korombelieket "éretlennek" láttam, a játszásból, telefon nyomkodásból, marhulásból álltak ki mindig. A páromnak viszont komoly elképzelései voltak a jövőre nézve és tettünk is érte és teszünk is. Egyébként volt közös téma. Egy párkapcsolatban nem csak a munkáról meg az iskoláról lehet beszélni.
Miért kellene elmondani a szülőknek? Ha esetleg mégis elmondod, akkor tényként, és ne engedélykérésként, és csak beszélj a párodról a szüleidnek. Aztán majd a reakciójuktól függ, hogy mit teszel.
Értelmes szülők belátják, hogy ez a te magánügyed, és nem szólnak bele. Ekkor nyugodtan bemutathatod nekik a párodat. (De ez a szülőknek csak kb 10-20%-a.)
A szülők kb 80-90%-a irányító szülő, akik talán még azt sem fogadják el, hogy 16 évesen párkapcsolatod van, azt meg főleg nem, hogy ekkora korkülönbséggel. Ha a szüleid bármi rosszat mondanak, sokallják a korkülönbséget, el akarnak tiltani a párodtól, stb, akkor ne mutasd be nekik a párodat, és költözzetek össze, amint nagykorú leszel. Ha azt a két évet kibírjátok együtt, akkor az már egy komoly kapcsolat, érdemes összeköltözni. Ha nem maradtok együtt addig, akkor meg nem is érdemes a szülőknek bemutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!