Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem főz anyukám szívesen...

Miért nem főz anyukám szívesen nekem?

Figyelt kérdés
Az elején leszögezném nem elvárás részemről,van rá pénzünk,de akárhova megyek ismerősökhöz vagy a párom anyukája is szívesen, örömmel főz nekünk,vagy éppen a testvéreinek.Valahol kicsit rosszul esik,mert valahol egy finom étel elkészítése a szeretet kifejezése is.Én akárhányszor megyek hozzá,vagy mentünk láttam,hogy csak nyűg neki.Ha 1 hétig ott voltunk nem is volt benne köszönet,sőt azt is megjegyezte,hogy neki nem kötelessége, ő már főzött eleget,ami igaz is,de valahol irigykedem a páromra,mert látni hogy az édesanyja szerettel főz nekünk, és csomagol ételt ha úgy van.Hozzá tenném ez nem az ételről szól,hanem a gesztus,hogy szívvel főz valami finomat nekünk.Tudjátok mint amikor a nagyihoz elmentünk vasárnapi ebédre vagy egy sütire.Az is hozzátartozik,hogy anyukám nem beteg vagy ilyesmi,tehát egészséges aktív ember.Plsi hogy ezt még kínos jelenti,hogy nekem nem fog csicskáznk,mert hogy apámnak ugrált,főzött eleget, ez igazán rosszul esett.:(
aug. 8. 09:57
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

34-es

Ha a saját gyereke nyűg beszélje meg vele hogy ne menjen. Gyakori a családoknál hogy meglátogatják egymást akár több napra is. Ez nem úgy működik hogy bejelentés nélkül ott vannak, hanem megbeszélik.

Írta hogy maga is tudna ételt kesziteni vagy venni, nem ez a probléma.

Az én apám is ilyen "Megtettem mert a gyerekem vagy de mindig a szemedre fogom vetni" típus. Ki szereti ezt? Ti szeretnétek? Ha nem szeret főzni akkor azt is el tudja mondani, ha más baja van azt is. Csak ugye a kommunikáció nem olyan könnyű.

aug. 11. 21:21
 42/47 anonim ***** válasza:
41 nem.olyan könnyű szerintem. Lehet szívesen látja a kérdezőt csak a főzést nem szereti. De a kérdezőnek meg az a fontos, amúgy is él a társadalmunkban egy olyan beidegződés hogy etetni KELL, főzni kell, akkor vagy jó. Így hogy mondja meg?
aug. 12. 03:13
 43/47 anonim ***** válasza:

42-es

A kérdezőnek az a baja hogy látszik az anyján hogy nem szeretetből teszi, hogy a saját gyereke nyűg. Viszont megmondani neki már nem meri. Illetve nem tudjuk hogy csak a főzéssel van baja vagy a gyerekével is.

A kulcs itt is a kommunikáció lenne ami nagyon keveseknek megy.

aug. 12. 08:47
 44/47 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszoló volt a legértelmesebb,aki felfogta a lényeget és nem azért mondom ezt,mert olyat írt ami nekem tetszik,hanem mert ő fogta fel egyedül miről is van szó.A sok fogyatékos hozzászóló már egyből írta,hogy élősködő stb.Munkám van,pénzem van,tudok főzni és a párom is.Nem vagyunk rászorulva a kajára.Van hogy anyámat hónapokig nem látom,volt idő időszak, amikor egy évben kétszer látogattam haza,mert 700-km-re laktam.És igen,ha már hazautazok és meglátogatom őket és az nekem 100 ezer Ft van került,egy làtogatás,akkor igen is csináljon nekem egy rántott húst!!Egy normális szülőnek ezt nem kell mondani! Szerintem mindenkinek jól esik,ha a kedvenc ételét elkészítik.Amúgy azért nem írtam és válaszoltam,mert itt egy két válaszoló,annyira foggyos,hogy az már fájdalmas.Teljesen átlátszó,hogy csak kötekedni jöttök ide , legalábbis is a többség,én meg többnyire ilyen unott,rossz életű emberek szintjére nem szoktam lesüllyedni.
aug. 15. 18:49
 45/47 anonim ***** válasza:
Kérdező egy hàlátlan ingyenélő senki… undorodom az ilyenektől.
aug. 15. 19:30
 46/47 anonim ***** válasza:
15%
#44 jólvan ne magyarázkodj kedves kérdező, anyád nyakán akarsz élősködni, el kellene menni dolgozni rendesen és nem azt várni hogy a sokat dolgozott anyud tikteket szolgáljon ki 1 hétig amig a nyakán vagytok. Te is megtehetnéd ezt az anyud felé, biztos neki is jól esne.
aug. 15. 20:15
 47/47 anonim ***** válasza:
100%
Rendelj rántott húst akkor.Problem solved.Anyád nem szeret főzni,valószínűleg soha nem is szeretett.És lehet te sem érsz neki annyit,hogy miattad neki álljon.Erre itt senki sem tudja a választ.De szád van,nyelved is,kérdezd meg tőle.
aug. 15. 21:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!