Miért nem főz anyukám szívesen nekem?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Miért nem itt fejtetted ki a bánatod? Kíváncsi voltál, melyik típusú kérdésre milyen válaszok jönnek? Vannak családok ahol az evés a központ, vannak ahol nem. A te anyud nem főzős. Akkor hozzá így érkeztek egy hétre. Rendeltek kaját, probléma megoldva. Miért vársz el tőle olyat amit utál? Apád egész gyerekkorodban a kisujját sem mozdította, anyád volt a cseléd, akkor most fizetgesse apuka a kajarendelést vagy éttermet. Rá miért nem neheztelsz?
Anyukámmal szerencsére jó a kommunikáció így tudom, hogy világ életében utált főzni de míg gyerek voltam,amíg ott éltem mindig megtette szó nélkül.
Most,hogy már egyedül, külön élek abszolút megértem ezt,én még magamra is utálok főzni.
Ha hozzá megyek nem is várom el tőle.
Általában hétvégén megyek át,de gyakran elhívom ilyenkor egy menüre a közeli étterembe.
Mondjuk a mai árak mellett elvárni! valakitől, hogy egy héten keresztül kajáltasson nem kis pfátlanság :D
Mellesleg miért kellene puccba vágnia mindent, te nem tudsz főzni?
Nálunk a vendéglátás az úgy működik, hogy 3 napnál tovább senki nem jön, mert anyagilag sem két fillér, másrészt szépen beáll mellém a konyhába, vagy ha valami extra kaját kér, akkor azt megfőzi magának.
Én ugyanis hótt ziher hogy nem fogok 5-6 emberre főzni úgy, hogy abból van gluténérzékeny, van aki utálja a gm cuccokat van kazeinérzékeny, szóval neki a sajt-tej stb skip.
Hogyne.
Huhh. Ez jó kérdés. Én 32 éve főzök, de már én is kezdem utálni. Nekem már unalmas, monoton, és inkább olvasnék vagy kirándulnek helyette. De muszáj főzni, hiszen itt a család.
De én nem ítélem el anyukádat egyáltalán. Szerintem én is ilyen leszek, ha felnőttek lesznek is a gyerekek, nem a kedvenc elfoglalsagom lesz nekik az, hogy főzzek, mint az elmúlt több mint 30 évben folyamatosan.
Én nem ebből mernem le, hogy szeret, nem szeret, vagy mennyire szeret. Ez egyszerű csőlátás.
Én például gyakorló háziasszonykent (amúgy dolgozom napi 8 órában, nemcsak háziasszony vagyok!) utálok sütni.
Főzni főzök mert szükséges, de életemben talán 5 tepsi süteményt sütöttem összesen, palacsintát pedig kétszer. Elképzelni sem tudom, milyen xar nagymama leszek, hogy nem sütök az unokáknak nonstop.
Te nem tudsz fozni? Hajra, nem nehez.
Anyam ha foz, mindig ad nekunk, pedig soha nem varom el. En gyulolok fozni, nem is szoktam mindig, mostanaban a ferjemmel egyutt kotyvasztunk valamit, vagy hideget eszunk. Egy honapig kanikula volt, nem is izzadtam a tuzhely felett.
Anyad megunta, hogy allandoan apadra fozott, aki gondolom szart se segitett az egesz kitalalas-bevasarlas-elokeszites-sutes/fozes-talalas-eltakaritas mizeriaban. Most fellelegezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!