Miért nem főz anyukám szívesen nekem?
Hát aki heteket lébecol rokonoknál, egyszer itt, egyszer ott, az nem hiszem hogy főzne.
Így ingyen megússza a kajálásokat.
Meggyűlölte a főzést. Jobb, ha elfogadod. Gondolom már 50 felett van, megfőzőtt életében annyit, hogy több 1000 embert jóllakatott volna. Totál megértem, hogy elképesztő nyűg neki. És alighanem sose szeretett főzni.
Ha jobb hangulatot akarsz, akkor vagy te főzöl vagy megvendégeled. Acsaládot egy étteremmel, rendeléssel, vm. Aztán nincs cirkuszolás.
Nem csak neked, másnak se főz szívesen, mert elege van belőle. Ott rohadni a melegben, izzadni meg talpalni senki se szeret, pláne nem nyáron.
Ha annyira a szeretet kifejezése neked a főzés, akkor nosza, abban az egy hétben kényeztesd anyukád ezzel a szeretettel.
Most utáljatok ki, de én ebben a tetves melegben nem főzök semmit. Egy dolog van forralva, a tápszernek a víz. A négyhetesnek az bőven elég, a háromévesem pedig levest enne levessel és salátával meg gyümölccsel. Na, ezt kihozza ide nekünk a nagykonyha is napi 1700 forintért adagonként. Nem retkelek, nem költök feleslegesen. A férjemnek a benti menza 1400 forint, ebben még süti vagy üdítő is van. Sokszor azt se eszi meg, mert hiába a légkondis iroda, egyszerűen nem éhes. A kukába főzném a drága alapanyagot, annak meg sajnálom.
Sütni se fogok, hiába vagyok cukrász is, süssön a nap.
Majd ha nem lesz ilyen nagy meleg és nagyobb lesz a lányom is, illetve a fiam megy az oviba, akkor talán főzőcskézek. De most se idő, se kedv, se igény nincs rá.
Én szeretetből szoktam főzni. Ha vendégek jönnek hozzánk, akkor is, de ha én megyek át anyámhoz vendégségbe (pár órára, nem egy hétre) vagy megnézni hogy van, akkor is. Főzök egy jó adag ételt magunknak és viszek neki is kóstolót, pár adagot. Tetszeni szokott neki a főztöm, szereti, hogy kicsit másképp ízesítek, mint ő. Ő is gyakran főz, kínál is mindig, ha átmegyek hozzá. Ha nem vagyok éhes és nem eszek nála, akkor csomagol. Van, hogy "ételt cserélünk", én főzök valamit és viszek át neki pár adagot, ő meg csomagol abból, amit ő főzött. Oda-vissza megy nálunk ez. Próbáld ki néha te is. Főzz otthon és vigyél neki is néhány adaggal. Örülni fog neki. :) Ne csak mindig ő főzzön rád/rátok, te is főzhetsz néha neki is. :)
Anyósommal nem tartom a kapcsolatot, (nem vagyunk rosszban, de nem tartjuk a kapcsolatot) de még neki is szoktam ételt küldeni a párommal, amikor a párom hazamegy meglátogatni az anyját. Ha én viszek néha az én anyámnak, akkor a párom miért ne vihetne a sajátjának? Ők is küldtek már nekünk eleget, rengeteget, amikor fiatalabbak voltunk és függetlenedtünk tőlük. Minden hétvégén küldték az ételt. Most már hogy 40-esek lettünk, itt az idő, hogy valamit mi is viszonozzunk nekik, feléjük. Kezdenek idősödni, minden apró kis figyelmesség, apró gesztus jól esik nekik is. Nem csak a szülőnek "kell" feláldoznia az egész életét a gyerekéért, a gyerek is tehet valamit a szülőért 'néha-néha'.
Örül hogy megszabadult tőled. És nem kell főzni.
Van egy ismerősöm aki évekig kint melózott most hazatérne de nincs hova mennie az anyjának már minden baja hogy a pasikat, pasiját hogy fogja fogadni...Ha fia haza megy.
Az anyja elvállt...
Azért írtam csúnyán fogalmazva ha kirepül a gyerek van szülő aki le se szarja.
Engem is fogad anyám kajával. Nem eltart kajával nem arról van szó. De jólesik enni néha egy kis hazait úgymond.
Amúgy mit esznek ha nem főz? Csak jut ha mást nem abból a kajából egy tányérral amit amúgyis esznek.
Ha már nem főz a saját kedvedre valót.
Az mondjuk bunkóság beszólni hogy főztem apádra eleget...
Akkor nem kelet volna családot alapítani ha kényszerből csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!