Azért van autóm, hogy megkönnyítse az életem, miért pont a gyerekemét ne akarnám könnyebbé tenni?
máj. 22. 09:05
32/101 anonim válasza:
Nincs jogsim, és én viszem a gyerekeket, úgyhogy nyilván szakadó esőben, szélben is gyalog megyünk. De ha éppen itthon van a férjem, elviszi-hozza őket esőben kocsival, én nem látok ebben problémát.
De abban sem, ha esőben megy a gyerek, most minden rosszindulat nélkül, tényleg hihetetlen puhányak a mai gyerekek. 10 perc sétától sokan már eső nélkül is rosszul vannak.
máj. 22. 09:11
33/101 anonim válasza:
Elvinném, ha a gyerek kéri, ha nem akarja (én pl nem akartam és halálosan cikinek éreztem, mikor anno szüleim mindenhova fuvaroztak két vízcsepp miatt meg egyszerűen nem engedtek el a barátnőmhöz, mert esik az eső - ok, és?), akkor elengedném. Utóbbit azért is mondom, mert nem kell ekkora drámát csinálni 15 perc esőben való sétából, nem, nem fog utána EGÉSZNAP vizesen ülni, megszárad beltéren, hideg sincs, hogy megfázzon, sőt hacsak nem orkán erejű vihar tombol, akkor el se fog ázni tetőtől talpig egy esernyővel és/vagy esőkabáttal. Azért túléli egy pár ember, akár gyerek, akár felnőtt az esős napokat kocsi nélkül, nem hullanak, mint a legyek.
máj. 22. 09:31
34/101 anonim válasza:
Szerintem ez nem azon múlik, hogy ha a kérdező lnek "szar" volt, akkor a gyereknek ks legyen szar. A "régen nem volt autó, gyalogoltunk" doloknak számomra nincs negatív színezete, de biztos én gondolom rosszul. Sétálni az esőben, vagy gyalog menni esőben az iskolába szerintem nem egyenlő azzal, hogy valakinek "szar". A séta egészséges, ráadásul a mai gyerekek alig mozognak, meg lusták is. Persze, néha belefér, ha mondjuk akkora vihar van, hogy kimész: elázol, de szerintem 3 percért tök felesleges beindítani az autót, bentinpazarlás, környezetszennyezés.
máj. 22. 09:36
35/101 anonim válasza:
Ovis és elsős gyermekem kérdezte ma reggel, hogy mivel megyünk. Mondtam, hogy autó vagy gyalog+ernyő. Az autót választották, vagyis az ovisom simán gyalogolt volna, tök izgi.
Egyébként 10p gyalog az út tehát nem nagy szám..
máj. 22. 09:37
36/101 anonim válasza:
Nekünk volt autónk, de térdig érő hóba se vittek el, csak mert otthon voltak 😅
máj. 22. 09:45
37/101 anonim válasza:
Én is mentem esőben, hóban gyerekként, de most olyan helyen élünk, ahol kell és van autónk. Elviszem suliba, ha rossz az idő, vagy pénteken azzal megyek érte, mert 3 nehéz táskát küldenek vele haza. Munkából hazaérve a saját táskám mellett még cipelhetnénk ezeket is. Ha nem muszáj, nem nehezítem az életem.
máj. 22. 09:48
38/101 anonim válasza:
"Nem hat meg a kis eső"
Most akkor kis eső vagy szakadó eső?
Ha az utóbbi, akkor persze, hogy elvinném, ha szeretné. Nem csinálnék rendszert a furikázásból, de ilyen alkalommal miért ne? Minek üljön egész nap átázott ruhában? Amilyen viharok vannak az utóbbi napokban, esernyő alatt is megázna, a cipője is átázna.
máj. 22. 10:21
39/101 anonim válasza:
"Alapvetően gyalogolunk"
Ezzel nincs is baj, de a zuhogó eső pont megfelelő alkalom, hogy elő vedd az autót, főleg, ha kettő is van a családban, és elvidd a gyereket. Főleg, ha otthon is vagy.
máj. 22. 10:46
40/101 anonim válasza:
Menjen csak gyalog, hadd erősödjön. Lesznek ennél nagyobb kihívások is az életében, edződjön csak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!