Gyerektartásra érdemtelenség perben mit ítélhetnek, tapasztalata vkinek?
Egyetemista tanuló, a tartásdíj fizetésre kötelezett szülő nem akar tovább fizetni mondván érdemtelen a tartásra, mert a gyerek nem akar vele találkozni nincs kapcsolat köztük. Viszont, a tartásdijra köteletett súlyosan vétett a gyerek ellen, ellopta a gyerek vagyonát + kirakta az ingatlanából a gyerekeket+ életveszélyes fenyegetés.
Sok idő után találkoztak 2x is, mindig volt írásbeli kapcsolat, tehát a teljes kapcs.tartási hiány nem igaz. Most meg a tartásra kötelezett csak azért se reagál a gyereknek.
20#
Tehát ha vki örököl hivatalosan az valójában nem az övé.
Ma is újat tanultam!
Mellesleg, nem akart a gyerek akart örökölni. Csak aki fizeti, az rosszul kavarta a szart, hogy végül a gyerek örökölt 😃
21#
Miből szűrhető le hogy gyerek irta volna a kérdést? 😂
22
Érdemtelenségre hovatkozva a rokontartást sem fogják megítélni.
25#
Átnyálaztam az összes Kúria állásfoglalást ez ügyben, ott utasították csak el ahol abszolút 0 volt a kapcs és még a per alatt se mutatkozott hajlandóság rá!
Nálunk ilyen nincs! Van kapcsolat. Az más tészta, hogy a kötelezett direkt nem reagál 😃
Kizárólag azért irtam ki a kérdést hogy volt e vkinek ilyen pere, van e tapasztalata. Ezek szerint nincs.
"Átnyálaztam az összes Kúria állásfoglalást ez ügyben, ott utasították csak el ahol abszolút 0 volt a kapcs és még a per alatt se mutatkozott hajlandóság rá!"
Ennek sok jelentősége nincs, ugyanis Magyarországon NINCS precedensjog.
"Van kapcsolat. Az más tészta, hogy a kötelezett direkt nem reagál"
Akkor nincs kapcsolat.
Az általad leírtak alapján nem fogják megítélni a rokontartást - de ahogy valaki már írta, ha megítélnék, akkor is kb. hideg vízre lenne elég.
27#
Nem is amiatt, mert ezt tudom, csak puszta kiváncsiság...
Ez egy folytatólagos dolog, amihez nem kellett külön pert indítani!! Csakis azért használtam a tartásra kötelezett kifejezést, hogy be anya v apa szerepeljen.
"Rosszul tudod! :-) Senkit még albérlőt sem lehet csak úgy kirakni."
Akkor mi a gond? Akkor ezek szerint nem rakott ki, hisz nem tehette meg. Ha megtette, akkor megtehette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!