Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket hogyan és mivel...

Titeket hogyan és mivel vertek a szüleitek? Hogyan sikerült ezt kiheverni és maradt e azota valami lelki dolog vissza belőle?

Figyelt kérdés
Engem rendszeresen szijjal vagy falkanállal...

2024. jan. 26. 05:58
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
23%
És a következő lépés az lesz, hogy rá se szólunk mert megbánthatjuk a lelkivilágát? :D
2024. jan. 26. 20:49
 42/64 anonim ***** válasza:
67%
#41 Nem. A következő lépés az, hogy elmagyarázzuk a hozzád hasonló agyhalottaknak, hogy mi a különbség a nevelés éz az abúzus között.
2024. jan. 26. 21:01
 43/64 anonim ***** válasza:
0%
És hogyha azok sem segítenek?
2024. jan. 26. 21:05
 44/64 anonim ***** válasza:
88%

Amúgy miért nem látja valaki, hogy a raszólás és a verés között nagyon sok féle, normális nevelési lehetőség van.

Ha meg nem segít, akkor a szülő magába keresse a hibát. Mert valamit bizony csak elcseszett a nevelésbe, vagy nem nevelt megfelelően.

Amúgy meg minden gyerek rosszalkodik, fiatalként csinál hülyeségeket. De akkor se verem agyon, meg kukoricán térdepeltetek egy 5-10 éves gyereket.

Komolyan elképzelni nem tudom, hogy mit tehet egy ilyen kis gyerek amiért ilyet érdemel. (Helyes válasz: semmit nem tehet amiért ezt érdemelné)

2024. jan. 26. 21:16
 45/64 anonim ***** válasza:
58%

#43 Mármint min nem segítenek? Ha a gyereked pszichopata, azon tényleg nem tudsz segíteni. De ha egészséges elmével született, akkor normális, szerető neveléssel jó eséllyel normális, egészséges lelkű felnőttet fogsz belőle nevelni. Ha viszont egy agresszív, buta, bántalmazó f.sz vagy, akkor valószínűleg egy boldogtalan, felnőtt korára rengeteg traumát feldolgozni kénytelen, téged gyűlölő és lesz.ró ember lesz a gyerekedből.

Úgyhogy ha te most még ott tartasz, hogy fiatalkorú a gyereked, ezért azt gondolod, hogy bármit megtehetsz vele, akkor jusson eszedbe, hogy nagyon hamar fel fog nőni és mindenre emlékezni fog, amit műveltél vele. És szét fogja kürtölni a világnak, mindenki tudni fogja rólad, hogy milyen egy aljadék f.sz voltál. Ma már ez nagyon könnyű, amikor én szabadultam ki otthonról, ez nem volt ilyen egyszerű, még nem volt közösségi média, mégis sikerült apámból egy megvetett, kiközösített páriát csinálnom, akitől még a haverjai is elfordultak - erre egyébként én sem számítottam, de örülök neki. Kellemes csalódás volt ez az emberekben.

2024. jan. 26. 21:28
 46/64 anonim ***** válasza:
78%
De miért végletekben gondolkodunk, ki mondta, hogy ezt én támogatom, hogy kukoricán térdeljen vagy, hogy keményen verje meg a gyereket? Dobálózik itt a 42-es az agyhalott jelzővel miközben a nevelésről beszél de máris elvetette az önkontrollját szóval neki állt a sértegetésnek.
2024. jan. 26. 21:36
 47/64 anonim ***** válasza:
76%
Mindennel, ami kéznél volt, legtöbbször apám öklével találkoztam. Sokszor vert kék-zöldre, iskolában mindig hazudni kellett, miért vagyok péppé verve. A rohadék még nem döglött meg, de szenved és én élvezem.
2024. jan. 27. 01:53
 48/64 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon sok mindent átgondolás nélkül úgy csinálunk, ahogy velünk tették a szüleink, mert így tanultuk meg. Az ilyen fenyítés témában érdemes átgondolni ezt, és megpróbálni szelídebbnek lenni.
2024. jan. 27. 09:45
 49/64 anonim ***** válasza:
83%

Van itt azt írja magáról, hogy megérdemelte a fizikai fenyítést mert rossz gyerek volt. Igen, de én nem voltam rossz mégis kikaptam elég méltatlan módokon.

Olyan dolgokért kaptam, ami egy gyerek vagy fiatal felnőtt naivságból, butaságból követ el és segítség, vigasztalás helyett még ő is bántott rajtam.

Mit szólt volna az idős szülőm ha amikor már beteges volt és elesett elkezdem pofozni, kiabálok vele mert hasonló hülyeségeket csinál? Ez nagyon bántja az igazságérzetemet, minél idősebb leszek én is, ők pedig már sok éve elhunytak.

2024. jan. 27. 11:32
 50/64 anonim ***** válasza:
76%
Gyereket megverni főleg kisgyereket azt sem tudja,hogy miért kapja a verést persze,hogy utána újra megteszi ugyanazt! Talán először valahogyan meg kell vele értetni mit szabad és mit nem! Nekem az volt a büntetés,hogy nem álltak velem szóba,levegőnek néztek mintha ott sem lettem volna. Ha kellett valami meghallgattak,válaszoltak röviden tömören,ha ők akartak valamit szárazon közölték velem mit kell csinálni. Azonkivül szobafogság,tv,internet,haverok,stopp!
2024. jan. 27. 12:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!