Mi volt a legdurvább dolog amit a szüleitek mondtak nektek?
Amikor 5 hónapon át ingyen dolgoztam apám vállalkozásában, mindentől megfosztva (pénz,barátok,szórakozás) amiért "nagyképű" voltam. Ha szóvá tettem, hogy fáradt vagyok, a válasz a következő volt : Nem kötelező itt lakni, elmúltál 18.
Mindezt azért, mert nem tudtam mit akarok érettségi után:) Utólag derült ki, hogy direkt szándékosan tették ezt, azzal a tudattal, hogy fel fogom adni. Meg akarták mutatni milyen "az igazi munka".
Azóta semmire sem tartom őket. Ennyit nyertek ezzel.
A szüleim elváltak kiskoromban, és apámat utána már egyáltalán nem érdekeltem (nem keresett, ha mentem hozzá, kb. hazaküldött). Anyám nevelési eszköze többek között a fenyegetés és a zsarolás volt, ezért ha bármi apróság nem úgy volt, ahogy ő akarta, akkor bemondta, hogy "menj lakni apádhoz, ha nem tetszik, már szedem is a cuccaidat és mehetsz oda".
Aztán ha valamit kisebb gyerekként, olyan 10-12 évesen nem olyan minőségben takarítottam, akkor meg azt mondta: "ha egyszer lesz lakásod, a szar a falról fog folyni nálad".
Lekuvázott, mert nem vettem fel sapkát, ja meg kiskoromban sokat mondta azt is, hogy bead nevelőintézetbe (egyáltalán nem voltam rossz gyerek, csak mondjuk szólt, hogy mosogassak, én meg mondtam, hogy 5 perc, neki azonnal kellett).
Anyám:
"Azt hiszed, hogy kellesz oda?" - ha menni akartam valahova
"Ki kíváncsi rád szerinted?"
"Még egyszer biztos nem szülnék gyereket"
16 évesen azzal cseszegetett, hogy vibrátort kérek-e karácsonyra.
Mindenkinek feketített mindenféle hazugsággal, sorolni sem tudom. De a tetteiben ennél is rosszabb volt...
Apám:
"Te tetted tönkre a házasságunkat"
"A testvéred miattad lett drogos"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!