Titeket hogyan és mivel vertek a szüleitek? Hogyan sikerült ezt kiheverni és maradt e azota valami lelki dolog vissza belőle?
Szerencsére soha semmivel.
De ez borzasztó egyébként. Szoktam olvasni, hogy leírják, hogy mivel -hogyan és milyen sűrűn verték az adott embert a szülők, de hát ember lett belőle. Meg a másik, hogy rossz gyerek voltam, megérdemeltem.... Nem, senki nem érdemli meg azt, hogy az anyja-apja akinek az legyen a dolga, hogy megvédi pont ő üti szét.
A borzasztóbb mikor ideálizálják is a gyerek verést. Nem attól lesz valaki ember mert szét ütötték a fejét.
Ez borzalmas lelki trauma lehet, amit cipel az ember egy életen át.
Kitartást kívánok.
Legtöbbször kézzel anyám, apám csak néha ütött meg. Nagyon ritkán fakanállal, de az inkább csak fenyítésnek került elő, nem sokszor kaptunk ki vele. Volt, hogy a sarokba állítottak, vagy épp a padlószőnyegen kellett térdepelnem, esetleg a szobafogság. A szidás rosszabb volt mindennél.
Lelkileg annyira nem viselt meg, de a gyerekeknél már nem alkalmazok erőszakot, max felemelem a hangom kicsit ha nem akar szót fogadni.
Nagyon ritkán kaptunk ki fizikailag, de azért előfordult, öcsémmel iszonyú rossz gyerekek voltunk. De ilyenkor általában az orgonafarol lekaptak egy vesszőt es azzal a fenekunket, vagy lejjebb a combunkat (ott fájt azért rendesen), vagy anya kézzel a fenekunket.
Tehát a felsőtestunket, fejünket soha.
Egyikünknek sem okozott semmilyen lelki törést, imádjuk a szüleinket. Viszont sem az öcsém sem én egyetlen ujjal sem bantottuk a gyerekeinket. Öcsém pici kora óta a hosszú ideig tartó megvonást alkalmazza (például tv, telefon, internet), én meg inkább felemeltem a hangom, ezek hatottak.
Az első pofont kamaszkoromban kaptam anyutól, és megérdemeltem. Jóval előbb kellett volna.
N
Apa meghalt 3 éves koromban.
4voltam, mikor anyám összejött nevelőapámmal. kb onnantól verve voltam. Nevelőapám mindennel is büntetett, 90%ban ok nélkül.
(olyan okokkal, hogy 10 perccel késöbb értem haza a suliból, vagy hogy 3 szösz van a szobámban a szőnyegen...).
Kaptam kézzel, övvel, fakanállal, volt,hogy rúgott, vagy épp bevágott a kádba és forróvízzel leveretett.
Volt, hogy egész éjjel 1 lábon kellett állnom, ha letettem a másikat, ütött.
12-13 éves koromig kb 2 hetente volt ilyen.
utána elkezdett molesztálni.
18évesen léptem le.
ma 31 vagyok. Félek a férjemtől, minden vita alkalmával tartok tőle, hogy megüt. Pedig 7 év alatt még csak a hangját se emelte meg nemhogy a kezét.
Nincs önbizalmam, testképzavarom van.
Szexuálisan iszonyú zárkózott, korlátolt vagyok.
3 évig jártam pszichológushoz, valamit javult a helyzet, de nem sokat.
Engem nem ütöttek, kaptam pár pofont ha gond volt meg volt egyszer egy kissé erősebb akció amikor a fejem az asztalban landolt de egyébként túl sok gond nem volt itthon
Nem voltál te problémás gyerek vagy a szüleidnek nem voltak problémái, hogy állandóan ütöttek ilyen drasztikusan?
Bár némely keményvonalas (egykori) parasztcsaládban bevett dolog alapban a kissé erősebb testi fenyítés ami gyerekkorban még felesleges, viszont az biztos ha elvertek akkor ott nem volt visszaduma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!