Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esett rosszul, hogy...

Jogosan esett rosszul, hogy szüleim közölték, nem fogok örökölni szinte semmit, mert elköltik addigra? Ez mennyire gyakori?

Figyelt kérdés

Nem tudom ez mennyire megszokott dolog.. szüleim nemrég közölték, hogy készüljek fel mert nem igazán fogok semmit örökölni tőlük, a vagyonukat elköltik addig, utazgatnak stb.

Valahol azért rosszul esett ez, mert jó viszonyban vagyunk (és amúgy én sose hoztam ezt fel, nem követelőztem, meg se említettem soha, remélem még 30-40 évig (ez reális időtáv) ez nem lesz aktuális téma)

De nem tudom mennyire jogos amit érzek, hiszen az az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak.

Mit gondoltok erről? Mennyire elterjedt ez, hogy inkább elkölti az illető a vagyonát, és nem hagy örökséget?

jan. 23. 18:14
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:

Tudom hogy az ő pénzük, ezért is írtam hogy az ő pénzük.

A leírást senki nem olvassa el? :D

“ Vicces is lenne, hogyha a gyerekem elém állna, hogy kvázi idős korunkra már sehová ne menjünk, mert különben nem marad neki az örökségből”

Nem, ez konkrétan bunkóság lenne, nem pedig vicces, de ez most honnan jött?

jan. 24. 11:44
 42/60 anonim ***** válasza:
87%
Anyám örökölt 22 milliót a testvérétől. Nekünk akarta adni (testvéremnek és nekem), de mondtuk, hogy költse magára. Bíztattuk is, hogy utazzon, vagy vegyen magának olyan dolgokat, amiket régóta szeretne. De nem, betette a bankba, lekötötte (valami külföldi megtakarításba). Azt mondta, ez lesz majd akkor, ha már úgy lesz idős, hogy nem fogja bírni egyedül, és akkor ebből tud venni egy idősotthoni apartmant. Én ezt nagyon becsülöm, hogy így gondolkozik, és nem nekünk akar gondot okozni majd. (Nem mindenki úgy hal meg, hogy este lefekszik, reggel nem ébred fel, ezt jól írta itt valaki).
jan. 24. 12:44
 43/60 anonim ***** válasza:
46%

Én csalódnék, nem az örökség miatt, hanem, mert azt érezném, hogy az utazgatást jobban szeretik, mint engem:(

Persze ez függ attól is milyen anyagi háttérrel élsz, milyen bevételed van, talán azok a szülők teszik ezt, akiknek a gyerekük jó helyre házasodik.

Bár akkor sem ízléses így közölni.

Ha meg egyszerű, átlagosan élő gyerek vagy, akkor meg nagyon rossz, a mai világban ilyet hallani, mert még ha azzal érvelnének, hogy félnek az öregkori betegségektől, és magánkórházban szeretnék kezeltetni magukat, ha oda kerül a sor, vagy ha nyugdíjas otthonra kellene, ha megélik azt a nagyon idős kort, megérteném, de így, hogy a szórakozást emelték ki, ez kissé fájó. Pláne nem is tűnsz egy rossz gyereknek, aki követelőző.

Szomorú, na. . . .

jan. 24. 15:36
 44/60 anonim ***** válasza:
19%
43as, nálunk a szeretetet nem pénzben mérik, sajnálom hogy nálatok igen :-(
jan. 24. 17:53
 45/60 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy ez a szeretet pénzben mérése, de eddig én csak olyat láttam hogy nagyon rossz viszony esetén tagadták meg az örökséget a gyerektől. Ezért kérdezem hogy amúgy mennyire gyakori vagy megszokott haragos viszony nélkül ez.

jan. 24. 17:55
 46/60 anonim ***** válasza:
70%

Marhára nagy szeretet lehet ott, ahol valakinek az a prioritás, hogy nyaralgasson, és a gyerekével mi lesz, hát őt az nem igazán érdekli.

De az ilyen önző emberek nem értem miért vállalnak gyereket, ha nem vállaltak volna, még többet nyaralhattak volna!

jan. 24. 18:33
 47/60 anonim ***** válasza:
44%

Aki azt írta, hogy felnevelték a gyereket, hagy éljenek, élvezzék az életet!

Az, hogy felnevelik a gyereket, az nem érdem, hanem kötelesség!

Ők vállalták, ezért nem kell hálálkodni senkinek!

Aki így gondolkodik az a saját gyerekét csak szenvedésre ítéli, mert az állam nem fog senkit támogatni, egész életében egy kiszolgáltatott szerencsétlen lesz.

Az ilyen emberek általában társadalmi nyomásból, megfelelésből vállaltak gyereket.

Rideg emberek, akikben nem igazán van szeretet.

Én nem is tartanám a kapcsolatot ilyen emberekkel.

Vannak szülő típusok, és vannak rideg emberek, akik csak nem sterilek, de ennyi.

jan. 24. 18:44
 48/60 anonim ***** válasza:
55%
Mi az, hogy a gyerekével mi lesz? Nem lesz addigra mondjuk 40-es, 50-es felnőtt ember mire meghalnak a szülők? Addigra a gyereknek már azon kellene gondolkodni, hogy a saját gyerekei lassan kirepülnek, nem pedig azt nézni, hogy mit kezdenek magukkal az öregek a saját pénzükből.
jan. 24. 20:24
 49/60 anonim ***** válasza:
0%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..

Erdekes valaszok vannak most, a fenti kerdesnel csak en ertettem meg a kerdezot, a tobbi szidta mint a bokrot.

jan. 24. 22:40
 50/60 A kérdező kommentje:

Nem lesznek gyerekeim.

Lehet hogy ez az oka annak amit a szüleim mondtak? Ez most ugrott be.

jan. 25. 06:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!