Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esett rosszul, hogy...

Jogosan esett rosszul, hogy szüleim közölték, nem fogok örökölni szinte semmit, mert elköltik addigra? Ez mennyire gyakori?

Figyelt kérdés

Nem tudom ez mennyire megszokott dolog.. szüleim nemrég közölték, hogy készüljek fel mert nem igazán fogok semmit örökölni tőlük, a vagyonukat elköltik addig, utazgatnak stb.

Valahol azért rosszul esett ez, mert jó viszonyban vagyunk (és amúgy én sose hoztam ezt fel, nem követelőztem, meg se említettem soha, remélem még 30-40 évig (ez reális időtáv) ez nem lesz aktuális téma)

De nem tudom mennyire jogos amit érzek, hiszen az az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak.

Mit gondoltok erről? Mennyire elterjedt ez, hogy inkább elkölti az illető a vagyonát, és nem hagy örökséget?

jan. 23. 18:14
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
72%
Jól teszik!Felneveltek.Hagy élvezzék már kicsit amit összekuporgattak.
jan. 23. 18:58
 12/60 anonim ***** válasza:
33%
jan. 23. 19:02
 13/60 anonim ***** válasza:
28%

#10.Továbbra sem az a gond, hanem hogy ha lerobban az ember akkor nem tudja az állami egészségügy ellátni már.

Már most is gondot okoz, mi lesz 20 év múlva mondjuk?

Lehet utazgatni stb. de akkor rossz országban vagyunk, Ausztriában megtehetik, mert ott 2 hónap alatt annyit félre tudnak enni, mint itt 1 év alatt...

jan. 23. 19:17
 14/60 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, viszont ha ezt így megmondták, akkor Te is mondd azért meg, hogy ha mindent kialmolnak maguk alól, akkor így jártak, mert ha lerobbannak, max a nyugdíjuk marad, azért pedig nem veszik be ápolási otthonba, te viszont nem fogod őket gondozni.
jan. 23. 20:07
 15/60 anonim ***** válasza:
66%
Az ő vagyonuk, nem a tiéd.
jan. 23. 20:21
 16/60 anonim ***** válasza:
33%
9# Visszautasitható .
jan. 23. 20:22
 17/60 A kérdező kommentje:

Kérlek olvasd el a kérdés leírását is: “ amúgy én sose hoztam ezt fel, nem követelőztem, meg se említettem soha, remélem még 30-40 évig (ez reális időtáv) ez nem lesz aktuális téma)

De nem tudom mennyire jogos amit érzek, hiszen az az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak.”

jan. 23. 20:34
 18/60 anonim ***** válasza:
67%
Nem jogos. Övék, ők dolgoztak meg érte. Az eshet rosszul, hogy így odamondják az arcodba, lehetett volna ezt úgy is, hogy szeretnék élvezni, pihenni belőle. Azok meg, akik fenyegetőznének, hogy akkor ő se segít majd nekik, emberi hulladékok.
jan. 23. 20:48
 19/60 anonim ***** válasza:
66%
szerintem ez nagyon gaz. Egyreszt hogy igy megmondjak masreszt hogy igy viselkednek. Nekem alap dolog hogy a gyerekem legalabb l e g a l a b b egy ingatlant örököljön. Illetve, a baratom apukaja csinalta ami szerintem nagyon aranyos dolog, amielött meghalt megigertette a fiaval es felesegevel (baratom anyukajaval) hogy NEHOGY draga temetese legyen. a legegyszerubb semmit mondo. es abbol a penzbol amit erre költenenek menjenek el nyaralni
jan. 23. 20:56
 20/60 anonim ***** válasza:
87%

16-os, visszautasítható, de attól még lehet örökölni tartozást is, be is lett linkelve a legaktuálisabb infó ezzel kapcsolatban, hiába pontoztátok le. Van, amikor megéri így is elfogadni az örökséget, és van, amikor az éri meg, ha visszautasítja az örökös. De az nem igaz, hogy tartozást nem lehet örökölni, mert lehet, az is ott van a linken, hogy mik ezek.

Kérdező, az teljesen jogos, hogy rosszul esik, ha így odamondják, még akkor is, ha te amúgy nem vársz el tőlük semmit.

jan. 23. 21:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!