Jogosan esett rosszul, hogy szüleim közölték, nem fogok örökölni szinte semmit, mert elköltik addigra? Ez mennyire gyakori?
Nem tudom ez mennyire megszokott dolog.. szüleim nemrég közölték, hogy készüljek fel mert nem igazán fogok semmit örökölni tőlük, a vagyonukat elköltik addig, utazgatnak stb.
Valahol azért rosszul esett ez, mert jó viszonyban vagyunk (és amúgy én sose hoztam ezt fel, nem követelőztem, meg se említettem soha, remélem még 30-40 évig (ez reális időtáv) ez nem lesz aktuális téma)
De nem tudom mennyire jogos amit érzek, hiszen az az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak.
Mit gondoltok erről? Mennyire elterjedt ez, hogy inkább elkölti az illető a vagyonát, és nem hagy örökséget?
#10.Továbbra sem az a gond, hanem hogy ha lerobban az ember akkor nem tudja az állami egészségügy ellátni már.
Már most is gondot okoz, mi lesz 20 év múlva mondjuk?
Lehet utazgatni stb. de akkor rossz országban vagyunk, Ausztriában megtehetik, mert ott 2 hónap alatt annyit félre tudnak enni, mint itt 1 év alatt...
Kérlek olvasd el a kérdés leírását is: “ amúgy én sose hoztam ezt fel, nem követelőztem, meg se említettem soha, remélem még 30-40 évig (ez reális időtáv) ez nem lesz aktuális téma)
De nem tudom mennyire jogos amit érzek, hiszen az az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak.”
16-os, visszautasítható, de attól még lehet örökölni tartozást is, be is lett linkelve a legaktuálisabb infó ezzel kapcsolatban, hiába pontoztátok le. Van, amikor megéri így is elfogadni az örökséget, és van, amikor az éri meg, ha visszautasítja az örökös. De az nem igaz, hogy tartozást nem lehet örökölni, mert lehet, az is ott van a linken, hogy mik ezek.
Kérdező, az teljesen jogos, hogy rosszul esik, ha így odamondják, még akkor is, ha te amúgy nem vársz el tőlük semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!