Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esett rosszul, hogy...

Jogosan esett rosszul, hogy szüleim közölték, nem fogok örökölni szinte semmit, mert elköltik addigra? Ez mennyire gyakori?

Figyelt kérdés

Nem tudom ez mennyire megszokott dolog.. szüleim nemrég közölték, hogy készüljek fel mert nem igazán fogok semmit örökölni tőlük, a vagyonukat elköltik addig, utazgatnak stb.

Valahol azért rosszul esett ez, mert jó viszonyban vagyunk (és amúgy én sose hoztam ezt fel, nem követelőztem, meg se említettem soha, remélem még 30-40 évig (ez reális időtáv) ez nem lesz aktuális téma)

De nem tudom mennyire jogos amit érzek, hiszen az az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak.

Mit gondoltok erről? Mennyire elterjedt ez, hogy inkább elkölti az illető a vagyonát, és nem hagy örökséget?

jan. 23. 18:14
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
31%

18

Nem biztos hogy a szülők megdolgoztak a pénzért. Aki megdolgozik érte és komoly megtakarítása van az nem fogja pikk pakk felélni csak úgy.

Valószínű itt a szülők sem dolgoztak meg érte hanem örökölték a pénzt és azért fontos ennyire elkölteni. Könnyen jött könnyen ment.

jan. 23. 21:20
 22/60 anonim ***** válasza:
79%

Az #1-es válaszolóval értek egyet, gáz a szituáció önmagában, hogy ha a szülők ezt így megmondják a gyerekük arcába. A gyerek jogosan érezheti magát rosszul és igenis, ez a szülők részéről bántó.

Nem arról van szó, hogy az ő pénzük és mennyiért neveltek fel és hadd élvezzék már az életet kicsit stb. Ezek igazából nem tartoznak ide. A helyzet kiforgatása, félremagyarázása, ha valaki ezeket hozza fel erre. Nem ezek miatt sértődött meg a gyerek...

jan. 23. 21:23
 23/60 anonim ***** válasza:
42%

"Kérdező, viszont ha ezt így megmondták, akkor Te is mondd azért meg, hogy ha mindent kialmolnak maguk alól, akkor így jártak, mert ha lerobbannak, max a nyugdíjuk marad, azért pedig nem veszik be ápolási otthonba, te viszont nem fogod őket gondozni."

Én azt nem értem, hogy aki így áll az élethez, az miért lepődik meg? Ha én azt mondom, csak akkor segítem a szüleimet, ha kapok érte pénzt, akkor nagyobb féreg vagyok, mint a szüleim, akik nem hagynak rám semmit.

jan. 23. 21:28
 24/60 anonim ***** válasza:
41%
Miért nem mondtad nekik viszonzásul hogy költsék gyógyszerre?
jan. 23. 21:37
 25/60 anonim ***** válasza:
10%
Azt ugye tudod, hogy nagyon sokan nem kaptak és örököltek semmit a szüleiktől? Nyugalom, nem halsz bele.
jan. 23. 21:44
 26/60 anonim ***** válasza:
71%
Ha szentimentálisan állok hozzá azt mondom annyit illik hátrahagyni amennyit mi magunk kaptunk annakidején. Amúgy meg azt nem értem (én sem) honnan tudják meddig húzzák. Ismerősömék pl havi 600 ezret fizetnek ápolónőnek (nyilván sokáig kerestek és nem volt olcsóbb lehetőség) mert hát nem a "lefekszem és nem ébredek fel" fajta halál jött hanem egy elnyújtott folyamatban lévő haláltusa van folyamatban
jan. 23. 21:44
 27/60 anonim ***** válasza:
28%

Feltételezhették valamiből, hogy te a pénzükre utazol? Más okot nem tudok arra, hogy így oda szúrja valaki a saját gyerekének ezt.

Szerintem annyit érdemes megtartani, ami az utolsó kiadásokat fedezi, hogy a gyereknek a gyász közepén ne kelljen hitelt felvennie a temetés kifizetéséhez. De a többivel ők rendelkeznek, adomány, utazás vagy felélik, az ő dolguk. Én örülök, ha nem öröklök semmit.

A férjemre meg egy egyedileg épített ház vár majd, ha eljön az ideje. A szülei már rég neki tartogatták, csinosítgatták. Nem nyaralnak, nem költekeznek, mert az szerintük szuper ház és megéri. Mi sosem fogunk oda költözni, de nekik legalább van életcéljuk. Ha a férjem örökli, eladjuk és az értékét valószínűleg a gyerekekre fordítjuk. Addigra azonban a most műgonddal válogatott csempe meg függöny felesleges lesz. Ez van.

Ezek szélsőséges esetek a kérdező szüleihez képest, de sokan vagyunk úgy, hogy teher az örökléssel foglalkozni.

jan. 23. 21:57
 28/60 A kérdező kommentje:

Ők dolgoztak meg érte, a nagyszüleim még élnek. 😊

Soha nem volt téma nálunk a pénz, utalást se tettem ilyenekre, nem értem honnan jött most ez nekik. Leginkább ez esett rosszul hogy ezt így a semmiből hozzám vágták.

jan. 24. 06:25
 29/60 anonim ***** válasza:
71%

27.

"Én örülök, ha nem öröklök semmit."

Miért?

jan. 24. 06:37
 30/60 anonim ***** válasza:
68%

18

Nem fenyegetőzés. Egy mondat erejéig meg lehet említeni, hogy úgy sáfárkodjanak a vagyonukkal, hogy ha lerobbannak, a kérdező nem fogja a saját életét félredobni, hogy róluk gondoskodjon.

Te, aki itt emberi hulladékozol, ilyen esetben (ha a szüleid nagy vígan felélnék, elutazgatnák a vagyonukat) te odadobnád az életedet (munkádat, családodat), hogy körülöttük ugrálj?

Persze, biztosan.

jan. 24. 06:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!