Jogosan esett rosszul, hogy szüleim közölték, nem fogok örökölni szinte semmit, mert elköltik addigra? Ez mennyire gyakori?
Nem tudom ez mennyire megszokott dolog.. szüleim nemrég közölték, hogy készüljek fel mert nem igazán fogok semmit örökölni tőlük, a vagyonukat elköltik addig, utazgatnak stb.
Valahol azért rosszul esett ez, mert jó viszonyban vagyunk (és amúgy én sose hoztam ezt fel, nem követelőztem, meg se említettem soha, remélem még 30-40 évig (ez reális időtáv) ez nem lesz aktuális téma)
De nem tudom mennyire jogos amit érzek, hiszen az az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak.
Mit gondoltok erről? Mennyire elterjedt ez, hogy inkább elkölti az illető a vagyonát, és nem hagy örökséget?
Honnan tudjuk?
Ha nem lesznek gyerekeid, legalább te is magadra tudod költeni azt, ami a tiéd.
Már ha sikerül kijönnöm a pénzemből. :D
Hát hogyne, főleg, hogy akinek nincs gyereke semmilyen ingyenpénzt nem kap, mint a gyerekgyártók!
Ingyenpénz én sem kaptam valahogy. Viszont cserébe mega gyerek pénzbe kerül.
Amúgy meg szerintem egy felnőtt ember teremtsen magának olyan feltételeket, hogy kijöjjön a pénzéből. Mondom.. Minimum 40-es leszel mire meghalnak. Nemhogymár az legyen a hiszti tárgya, hogy hogy élsz meg! Mondjuk, ha ezen megy a cirkusz, a kijelentésüket is megértem.
53. Figyu nekem van gyerekem, de teljesen igazad van!
A rengeteg ingyenminden csak 3 gyerektől jár, így az 1 és 2 gyerekesek bizony szívnak a költségekkel.
18 felett még az a semmi kis családi sem jár és akkor kerül legtöbbe egy egyetemista.
Az eszement CSOK-ozás, meg teljesen eltorzította a gazdaságot. Felvert ingatlan árak, építőanyag árak, milliomos kubikosok, stb. :D
Aki viszont állami támogatással jutott házhoz, ne tudja csak úgy elbulikázni nyugdíjasként egy ház árát!
Remélem majd a törvényalkotók erre kitalálnak valamit, mert sok ilyen megélhetési szaporodó van, aki kibassa a gyerekét 18 évesen, eredj fiam!
Az öröklésnél is, van köteles rész.
Majd abból bulikázzanak, amiért megdolgoztak!
56.
Maximálisan egyetértek!
De szerintem hamarabb viszi el a bank, mint az örökösök. :(
Igen, én is ezt írtam a kérdés leírásában. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!