Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esett rosszul, hogy...

Jogosan esett rosszul, hogy szüleim közölték, nem fogok örökölni szinte semmit, mert elköltik addigra? Ez mennyire gyakori?

Figyelt kérdés

Nem tudom ez mennyire megszokott dolog.. szüleim nemrég közölték, hogy készüljek fel mert nem igazán fogok semmit örökölni tőlük, a vagyonukat elköltik addig, utazgatnak stb.

Valahol azért rosszul esett ez, mert jó viszonyban vagyunk (és amúgy én sose hoztam ezt fel, nem követelőztem, meg se említettem soha, remélem még 30-40 évig (ez reális időtáv) ez nem lesz aktuális téma)

De nem tudom mennyire jogos amit érzek, hiszen az az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak.

Mit gondoltok erről? Mennyire elterjedt ez, hogy inkább elkölti az illető a vagyonát, és nem hagy örökséget?

jan. 23. 18:14
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
83%

23, nagyon félremagyarázod. Nem "akkor gondoskodik a szüleiről, ha kap érte pénzt". Hanem a szülő, ha már el van eresztve anyagilag, gondoskodjon annyira magáról, öregkoráról, hogy ne a gyerekének okozzon nehézséget, anyagi gondot ezzel.

Mit nem értesz ezen?

jan. 24. 06:45
 32/60 anonim ***** válasza:
23%
Hagyjuk már a fszságokat, 30-as! Abban a stílusban ahogyan itt megfogalmazták azok a kommentelők, igenis egy kamasz hisztis fenyegetőzése. Ha nem az lesz, ami nekem jó, akkor csak váárjatok, maaajd én megmutatom, hogy ott rohadtok meg, ahol vagytok. Na. Így hangzott. A szülő részéről sem normális odabaszni egy ilyet így, ebben a stílusban. De nem köteles senki gondoskodni róluk. De az elv, hogy ha valami nem tetszik, egyből vagdalkózok és fenyegetőzök... Na, azt részemről emberi hulladékok csinálják. Nagyon magadra vetted, szr lehet neked ilyennek lenni.
jan. 24. 06:59
 33/60 anonim ***** válasza:
87%

Jól írta itt valaki, meg lehet halni idősen úgy is, hogy másnap nem ébred fel, de az utolsó pillanatig aktív volt. És úgy is, mint barátnőm anyukája, akit évekig a saját házában ápolt egy idősgondozó, aki nála is lakott évekig (megsúgom, a néni félretett pénzéből 20 M ment el erre. Na mármost, ha ő is eldorbézolta volna a pénzét, barátnőmnek ugye nem lett volna pénze ezt finanszírozni. A munkáját sem tudta volna feladni, hogy évekig àpolja az anyját.

Tehát marad akkor a nyugdíjáért az ápolási otthon. És ha olyan hülye a szülő, akkor ezt tisztázni kell vele egyszer legalább.

jan. 24. 07:00
 34/60 anonim ***** válasza:
22%
32, ne aggódj értem. Neked sokkal szarabb, a korlátoltságodat és a vagdalkozásodat csak a butaságod múlja felül.
jan. 24. 07:04
 35/60 anonim ***** válasza:
34%
Mondjuk alapból jobb saját lábon állni mintsem örökséggel számolni.
jan. 24. 07:07
 36/60 anonim ***** válasza:
10%
Legalább nem vagyok olyan undorító ember, mint te. Az is valami.
jan. 24. 07:11
 37/60 anonim ***** válasza:
77%

Akkor viszont meg kell kérdezned a szüleidet, hogy ezt miért hozták fel, miért döntöttek így stb… ezt meg kell beszélni

Ha még viszonylag fiatalok a szüleid de most kezdik érezni az öregedés első jeleit akkor lehet ez olyan hirtelen felindulás is, hogy újra élni akarnak kicsit, utazgatni . Lehet nem élnek fel mindent csak most érzik úgy.

Mi találgathatunk de neked kell velük megbeszélni, hogy most ez mi.

Majd írd meg ide ha kiderült miért döntöttek így.

jan. 24. 08:18
 38/60 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem jogosan esik rosszul, nekem is teljesen sokkoló lenne, ha a szüleim ilyet mondanának.

Azt teljesen rendben lévőnek tartom, hogy utazgatnak, és magukra költenek (mi már kirepültünk és nem szorulunk segítségre), de mondjuk a vagyonuk felélését felelőtlenségnek tartanám,

nem azért, mert nekem az örökségre fáj a fogam, hanem mert egy hosszas ápolást én nagyon nehezen tudnék finanszírozni (a saját megtakarításaim és lényegében a gyerekeim kárára). De szerencsére a szüleim nem terveznek ilyet, hogy felélik a vagyonukat. Van viszonylag jó nyugdíjuk és egy kiadott lakásuk, megtakarításuk. Ebből elég vidáman megélnek szerencsére :) remélem, még sokáig

jan. 24. 09:22
 39/60 A kérdező kommentje:

Nem igazán akarom erről faggatni őket, sose volt téma a pénz nálunk, egyébként amikor ezt közölték akkor is annyit reagáltam hogy oké.

50-es korosztály de az utazgatás nem új hobbi náluk, sok éve csinálják. Csak engem meglepett hogy a házat is el akarják majd adni emiatt.

Hát ez az, én nem fogom tudni támogatni őket, örülök ha magam fenn tudom tartani.

jan. 24. 09:51
 40/60 anonim ***** válasza:
37%

Bocs, az nem a TE örökséged, hanem az Ő vagyonuk, amit összegyűjtöttek, és jogukban áll eldönteni, hogy mire költik.

Vicces is lenne, hogyha a gyerekem elém állna, hogy kvázi idős korunkra már sehová ne menjünk, mert különben nem marad neki az örökségből.:D

Hát, persze. Az a pénz az enyém, megdolgoztam érte nem is keveset, felneveltem a gyereket, egyetem, szakma, szóval a saját összegyűjtött pénzemből hadd utazgathassak már, miután végre megtehetem :D

jan. 24. 11:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!