Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire tudatosan spórolsz,...

Mennyire tudatosan spórolsz, fektetsz be, hogy a gyerekeidnek minél több legyen, amikor örökölnek?

Figyelt kérdés

Beszélsz velük a pénzről? Tanítod őket, hogy kell bánni vele? Elmagyarázod nekik, hogy valami amit akarnak mennyi munka volt? Vagy teljes tabu a pénz? Nálunk abszolút tabu téma volt, annyit tudtunk, hogy van bőven. Aztán amikor a válság környéke után be lett húzva a kézifék, értettem hogy már nincs annyi. Ekkor is bőven átlag feletti színvonalon éltünk, de már nem voltak luxusutazások, stb. Ez a magas életszínvonal és az alacsony kamatok azt eredményezték, hogy a maradék pénz is elég gyorsan égett el, ezért töredékét fogom örökölni annak amit nekem szántak, hacsak az élet nem tesz igazságot. De már ígyis félek, hogy ha örökös leszek, mit csináljak majd a pénzzel, tekintve hogy a nagy vagyonok az esetek 90 százalékában eltűnnek, mert pénzügyi analfabéta a gyerek/ unoka.

Én valószínűleg az örökségemből veszek egy nagyobb földet és nyaralót azon a helyen amit imádok, az új 007-es órából egyet, ha még kapható lesz akkor, bár ezt is inkább befektetésnek, nem hordani, a vállalkozásomhoz még egy két eszközt vásárolok, és a többit osztalékfizető részvényekbe teszem, amit folyamatosan újra befektetek majd azokba a cégekbe, egész életemben, hogy a gyerekeim majd tudjanak legalább annyit örökölni, mint én.

Vagy, veszek egy régi Porschet, szép ruhákat, és körbeutazom Európát gyönyörű hotelekben megszállva, pár év alatt felélve a pénzt. Ez is csábító, de biztos, hogy nem így lesz :D

2022. nov. 30. 10:05
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
87%
Napi debil
2022. nov. 30. 10:06
 2/29 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell itt a rizsa, csöves vagy.
2022. nov. 30. 10:17
 3/29 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem az első a debil...

Fontos lenne a helyes, tudatos pénzügyi nevelés, de hát ebben az országban "minden van", csak pénzügyi kultúra nem.

A szülők meg nagyrészt meglehetősen felelőtlenek, hogy legtöbb esetben 0 Ft-tal indítják útnak a gyerekeiket.

Nálunk annyi nevelés volt erre vonatkozóan, hogy mindig spórolásra, félre tevésre voltunk szoktatva, sosem herdáltuk a pénzt. Így szüleimtől tellett is nővéremnek és nekem is lakásra. Szeretnék a befektetésekhez is jobban érteni, jelenleg csak állampapírom és devizaszámlám van, de lehet vannak ennél jobb lehetőségek amik még biztonságosnak mondhatóak.

2022. nov. 30. 10:21
 4/29 anonim ***** válasza:
88%
Nem életem célja gürizni, magamtól elvenni a dolgokat hogy a gyerekem minél több pénzt kapjon. Életrevaló ember neveltem, nem élősködőt aki azt lesi mikor döglök meg hogy legyen lóvé.
2022. nov. 30. 10:21
 5/29 anonim ***** válasza:
77%
Egy nagyon gazdag (nem itthon élő, de még ott is annak számító) magyar mondta egy interjúban, hogy megmondta a gyerekeinek, nem fognak örökölni semmit. A pénze a társadalomtól van, oda is fog visszamenni. Elindította őket és ennyi, ha jól emlékszem építész és kutatóorvos a két gyereke. Én is valahogy így vagyok vele.
2022. nov. 30. 10:28
 6/29 anonim ***** válasza:
93%
Bocs, de nem azért él az ember, hogy egész életében kuporgasson, hogy legyen mit örökölni tőle.
2022. nov. 30. 10:47
 7/29 szvicsi ***** válasza:
89%

Javaslom hogy ne a pénzt add nekik örökségül, hanem szerezz nekik élményt. Mikor én gyerek voltam nem voltak luxus utazásaink, csak vállalati üdülőkbe jutottunk el, 20 éves elmúltam mikor a Balatont nem csak térképen láthattam. Nem örököltem semmit sem nulláról indultam, lett 3 gyermekem, nincs életbiztosításom sem, mert ne az legyen az örökségem, hogy tessék itt van X millió Ft és úgy emlékezzenek rám, aki egész életében sóher volt, de amikor meghalt... Sokkal jobb ha úgy fognak rám emlékezni, hogy mennyi helyre eljutottunk, milyen közös programokon vettünk részt... Igaz sokszor voltunk nehéz helyzetben, de sikerült mindent - is - túlélnünk. Most itt vagyok nincs megtakarításom, csak adósságom, de a 3 fiú szépen felnőtt, tisztességesen jártak suliba, minden lehetséges kirándulásra a suliban eljutottak, volt, hogy egyéb helyekre is, együtt is voltunk sok helyen, sok közös élményünk van együtt. Most ez az év nagyon nehéz, de humorral ezt is túl fogjuk vészelni.

Szép napot

45F

2022. nov. 30. 10:48
 8/29 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, te hallod magad, "ha anyámék végre felfordulnak, lesz szép ruha, luxuskocsi, utazgatás hú de fasza lesz".

Anyádéknak nem lóvét kellene pakolászni, hanem embert nevelhettek volna belőled, normális értékrenddel.

2022. nov. 30. 10:51
 9/29 anonim ***** válasza:
90%

"hacsak az élet nem tesz igazságot.."

Akkor tenne ha a szolgáltatód most gyors letiltaná a neted xd

2022. nov. 30. 11:21
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

5

Hasonlót több gazdag ember is mondott.

2022. nov. 30. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!