Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarnak a szülők minél...

Miért akarnak a szülők minél hamarabb és minél több unokát?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem, hogy miért vágynak ennyire unokákra a szülők. 26 éves vagyok, párommal 5 éve együtt élek, de eszemben sincs szülni, főleg ilyen fiatalon nem. Élvezem hogy együtt lehetek párommal és a macskánkkal. Viszont anyum már évek óta hajtja, hogy ő milyen öreg már (54 éves) és alig várja, hogy unokázhasson. Meg hogy ennek meg annak a barátnőjének már mennyi unokája van... Nem értem az egészet. Van 3 gyereke, miért nem elég az, hogy minket lát felnőni? Egy testvérem szeretne gyereket, de még nem sikerült nekik. De anyu már bele van szinte betegedve, alig várja stb.

Ez ösztön lenne vagy unatkozik? Vagy én vagyok defektes, hogy nem értem? Én is ilyen leszek (ha lesz gyerekem)?

Párom szülei jegelik a témát, mert egyszer feljött, hogy mi nem szeretnénk még (legalább 5 évig kb), plusz ők fiatalabbak az én szüleimnél.

2022. febr. 2. 17:24
1 2 3
 1/25 Laylah ***** válasza:
89%
"Mert az kell", és "mert az olyan cuki". Főleg, mikor csak játszani kell vele, aztán mikor gond van, akkor már nem a te felelősséged. Gondolom szerették a kisbabás időszakot, az unokázás ennek az időszaknak az újraélését tenné számukra lehetővé, csak a negatív részek nélkül.
2022. febr. 2. 17:29
 2/25 Laylah ***** válasza:
81%
Ja és azért minél hamarabb, hogy még legyen erejük, idejük látni őket felnőni, játszani velük, mielőtt fizikailag esetleg tönkremennének.
2022. febr. 2. 17:30
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám 66, én 35 vagyok, most szülöm majd az első gyerekem, aki egyben első unoka is lesz. Soha még csak a kérdésedben leírtakhoz hasonló sem hangzott el a szájából.
2022. febr. 2. 17:31
 4/25 anonim ***** válasza:
87%

4-es

Te nem vagy ép. Tudod nagyon sokan vannak, akik csak biztos egzisztenciával vállalnak gyereket. Ezt kialakítani pedig nem 1-2 év.

2022. febr. 2. 17:41
 5/25 anonim ***** válasza:
53%

Mi csak most leszünk 1 éve együtt a párommal és már most hallom anyámtól, hogy "mikor költözünk össze és hogy mikor lesz gyerek?"

felcseszett vele, így közöltem vele, hogy a páromnak nem lehet gyereke egy betegség miatt... (ami persze nem igaz) Na azóta kb köszönni se köszön neki. De legalább leszállt a témáról.

Meg vagyunk áldva a szülőkkel.

2022. febr. 2. 17:55
 6/25 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem a mai vilagba nem erdemes szulni, max egyet. Rohadtul nem lehet megelni, raadasul orokre osszekot az apjaval, koltozni se tudsz tole ha a masik nem engedi el, a sajat egzisztenciad is tonkremegy.
2022. febr. 2. 17:55
 7/25 anonim ***** válasza:
79%

A hiba nem a te készülékedben van.

idősebb vagyok, mint te, ráadásul nem hetero (amit max. sejtenek), de az 50es anyám engem és öcsémet is folyton az unoka témával fáraszt.

sosem akartam gyereket, öcsém elvileg igen.

lehet, h nem lesz népszerű a véleményem, de sztem a legtöbb embernek egyszerűen ennyire szegényes a világa, h unokáin gyerekein kívül semmivel nem tudja lekötni magát + ugye legyen, aki gondolkodoskodik róla, ha idős lesz.

anyám is arra hajt, h mire nyugdíjas lesz, legyen legalább egy unoka, akivel gügyörészhet.

egy pillanatig nem foglalkozik azzal, h esetleg mi máshogy képzeljük az életünket, vagy h hogy esik nekünk az, h állandóan ezzel piszkál minket.

ez egy elég összetett téma, de nekem meg az fura, h vki ebbe a világba/országba mindenáron gyereket akar.

2022. febr. 2. 18:06
 8/25 anonim ***** válasza:
48%

Az én szüleim ezelőtt 10 évvel is azt mondták éljük az életünket és ne a gyerek legyen szem előtt, az úgyis jön ha akarja az ember, én ma vagyok 29 közelébe sem vagyok még a komoly párkapcsolatnak sem, húgomék befejezték a házukat, örökbe fogadtak egy kutyát, és ő a legszínesebb pont az életükben, kérdezték őket is a gyerekről, amire egyértelműen nincs válasz, vagyis inkább a magyarországi helyzetet előbb tudnánk említeni, illetve a kormányt.

Nem a maguk életét nem szeretnék elrontani, hanem annak a gyereknek a majdani jövőjét.

2022. febr. 2. 18:11
 9/25 anonim ***** válasza:
79%
Őszintén én egyelőre nem vágyom unokára és utána se túl sokra. Persze annyi lesz amennyit a gyerekeim vállalnak, és ez a 0 és a sok között bármi lehet, de egy kicsit szeretnék kettesben lenni a férjemmel, utazgatni, szórakozni. Unokázni majd később. Ha lesznek unokáim nyilván segíteni fogok a szülőknek, ha beteg a gyerek, vagy szünet van az oviban/suliban, esetleg el akarnak menni kettesben valahova.
2022. febr. 2. 18:18
 10/25 anonim ***** válasza:
79%

Soha eszembe nem jutott senkibe gyereket beszélni, a gyerekeimbe meg pláne nem.

Szóval ne általánosíts Kérdező!

2022. febr. 2. 18:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!