Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarnak a szülők minél...

Miért akarnak a szülők minél hamarabb és minél több unokát?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem, hogy miért vágynak ennyire unokákra a szülők. 26 éves vagyok, párommal 5 éve együtt élek, de eszemben sincs szülni, főleg ilyen fiatalon nem. Élvezem hogy együtt lehetek párommal és a macskánkkal. Viszont anyum már évek óta hajtja, hogy ő milyen öreg már (54 éves) és alig várja, hogy unokázhasson. Meg hogy ennek meg annak a barátnőjének már mennyi unokája van... Nem értem az egészet. Van 3 gyereke, miért nem elég az, hogy minket lát felnőni? Egy testvérem szeretne gyereket, de még nem sikerült nekik. De anyu már bele van szinte betegedve, alig várja stb.

Ez ösztön lenne vagy unatkozik? Vagy én vagyok defektes, hogy nem értem? Én is ilyen leszek (ha lesz gyerekem)?

Párom szülei jegelik a témát, mert egyszer feljött, hogy mi nem szeretnénk még (legalább 5 évig kb), plusz ők fiatalabbak az én szüleimnél.

2022. febr. 2. 17:24
1 2 3
 21/25 Metionin ***** válasza:
87%
Mert lehet vele dicsekedni és mert más faxával könnyű verni a csalánt. A megszállottan unokamániás emberkéknek általában semmi hobbijuk nincs, nincs saját életük amihez vissza tudnának térni miután a gyerekeik felnőttek.
2022. febr. 3. 13:58
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
54 éves jézusom.Az még nem öreg.A legtöbb ennyi idősnek a környezetembe középiskolás még a gyereke is
2022. febr. 3. 17:50
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha majd rájössz erre a válaszra mond el nekem is

Csak a fiatalra tartozik egyáltalán vállal ekkora feladatot

2022. febr. 4. 07:29
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki ilyen idita, mint a te szüleid.

Az én apám is nyomatta, de megmondtam neki, hogy a születésem miatt anyával már végigcsinált egy betegséget (aminek a legvégén 1,5 héten belül rohammentő-intenzív-temető) nekem, akinek ugyanaz a betegsége, ne akarja ezt legyen szíves.

2022. febr. 4. 09:41
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Általánosságban szerintem is inkább azok a szülők erőltetik nagyon az unokát,akik a saját életükkel nem tudnak mit kezdeni vagy, mert olyan primitívek, hogy a legnagyobb teljesítményük a szaporodás volt. Tisztelet persze a kivételnek.
2022. febr. 17. 20:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!