Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarnak a szülők minél...

Miért akarnak a szülők minél hamarabb és minél több unokát?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem, hogy miért vágynak ennyire unokákra a szülők. 26 éves vagyok, párommal 5 éve együtt élek, de eszemben sincs szülni, főleg ilyen fiatalon nem. Élvezem hogy együtt lehetek párommal és a macskánkkal. Viszont anyum már évek óta hajtja, hogy ő milyen öreg már (54 éves) és alig várja, hogy unokázhasson. Meg hogy ennek meg annak a barátnőjének már mennyi unokája van... Nem értem az egészet. Van 3 gyereke, miért nem elég az, hogy minket lát felnőni? Egy testvérem szeretne gyereket, de még nem sikerült nekik. De anyu már bele van szinte betegedve, alig várja stb.

Ez ösztön lenne vagy unatkozik? Vagy én vagyok defektes, hogy nem értem? Én is ilyen leszek (ha lesz gyerekem)?

Párom szülei jegelik a témát, mert egyszer feljött, hogy mi nem szeretnénk még (legalább 5 évig kb), plusz ők fiatalabbak az én szüleimnél.

2022. febr. 2. 17:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
88%
Nem vágyom unokára, a férjem meg még ennyire sem.
2022. febr. 2. 18:23
 12/25 anonim ***** válasza:
58%
Általában azért, mert egészen kicsi koruktól kezdve azt nevelték beléjük, hogy kizárólag az a normális, hogy a gyerek felnő, lesz egy (szigorúan csak ellentétes nemű) párja, lesznek közös gyerekeik, aztán az ő gyerekeik is felnőnek, és náluk is ugyanez a séma megy tovább. Azt gondolják, főleg az idősebb generációk tagjai, hogy aki ettől a sablontól valahol valamilyen okból eltér, az nem normális, és az nem lehet boldog. És nyilván egy szülő se örül a gondolatnak, hogy a gyereke nem normális vagy nem boldog, ezért ragaszkodnak ennyire görcsösen ehhez a sablonhoz, hogy mindenképpen kell párkapcsolat, gyerekek, unokák stb. Ha arra tanítanánk már a kicsiket is, hogy sokféle normális van és nem mindenkit ugyanaz az egyfajta életút tesz boldoggá, hanem sok különféle módon élhetnek az emberek, akkor valószínűleg pár generáció múlva jóval kevesebb lenne az unokát követelő szülő.
2022. febr. 2. 18:47
 13/25 anonim ***** válasza:
91%

Nem fárad el eléggé a munkahelyén?

Én örülök, ha 9 óra munka után végre ledőlhetek kicsit annak ellenére, hogy szeretem a munkámat. Felneveltem a gyerekeimet tisztességesen, most már pihenni, kikapcsolódni szeretnék.

2022. febr. 2. 19:06
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

13-as, de megértelek!

Dettó, csak én otthon dolgozom már 20 éve, de így sem érzek semmi szabad vegyértéket, a lányom soha nem hall tőlem olyat, hogy mikor lesz unoka (sőt, úgy virágnyelven inkább arra bíztatom, éljenek a férjével egy szép, kényelmes életet, utazzák körbe a világot, és esetleg, ha, majd, valamikor, talán már nem tudnak mit kezdeni magukkal, és már minden ki van pipálva, és a fél karjukat odaadnák érte, akkor, de csakis akkor, esetleg....

2022. febr. 2. 20:14
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, anyudnál 2 évvel vagyok idősebb, de én pl. egyáltalán nem érzem úgy, hogy egy unokában tudnék most kiteljesedni.(Pedig imádom a lányomat).

(Férjemnek van unokája, ő úgy unokázik, ahogy akar, rám nem terhelheti, ezt mondtam is neki. De amúgy neki is elég belőle nagyon maximum fél óra.)

2022. febr. 2. 20:17
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Mármint két hétben fél óra.
2022. febr. 2. 20:18
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az üres, tartalmatlan, céltalan élet gerjeszti jobban az unoka utáni vágyat. Anyósom otthon ül, nem dolgozik, nem jár sehová, semmi nem szórakoztatja, semmiben nem lel élvezetet vagy kikapcsolódást, semmit nem szeret csinálni, még tévézni sem. Na, ő alig várta az unokát, érte él, szerintem legszívesebben magához költöztetné. Korábban a gyerekére is ugyanígy rá volt kattanva, őt is alig akarta elengedni önálló életet élni.

Az én anyámnak meg van elég dolga unoka nélkül is. Örül ha látja, de nem ácsingózik érte és nem rágja a fülem, hogy jaj, egy hete nem volt ott. Majd viszem amikor viszem.

2022. febr. 2. 22:15
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Szeretnének ujra gyerekekkel foglalkozni.
2022. febr. 2. 22:22
 19/25 anonim ***** válasza:
69%

A lanyom 18 volt es o kijelentette h nem akar gyereket

Mondtam neki h oke de meg fiatal. Majd kiderul mit hoz az elet... meg is kapram aagametiatta. 🙂

Most 27 es az elsot varja, de h nem lesz tobb az tuti. Erre is azt mondtam h majd idovel kiderul....

Szerintem lesz masodik gyerek 😁

Amugy nem nem lenne se erdekelne. Az o elete es dontese 🙂

2022. febr. 3. 09:16
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, nekem is hányan mondták, hogy meglátom, lesz több gyerek is, hiányozni fog a babázás, stb. Én már akkor biztos voltam benne, hogy egy gyermeket szeretnék, hiába mondtam, nem hitték el. Lassan 39 leszek, álltam a szavam. Nem is piszkálnak már. :)
2022. febr. 3. 09:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!