Mennyire tudatosan spórolsz, fektetsz be, hogy a gyerekeidnek minél több legyen, amikor örökölnek?
Beszélsz velük a pénzről? Tanítod őket, hogy kell bánni vele? Elmagyarázod nekik, hogy valami amit akarnak mennyi munka volt? Vagy teljes tabu a pénz? Nálunk abszolút tabu téma volt, annyit tudtunk, hogy van bőven. Aztán amikor a válság környéke után be lett húzva a kézifék, értettem hogy már nincs annyi. Ekkor is bőven átlag feletti színvonalon éltünk, de már nem voltak luxusutazások, stb. Ez a magas életszínvonal és az alacsony kamatok azt eredményezték, hogy a maradék pénz is elég gyorsan égett el, ezért töredékét fogom örökölni annak amit nekem szántak, hacsak az élet nem tesz igazságot. De már ígyis félek, hogy ha örökös leszek, mit csináljak majd a pénzzel, tekintve hogy a nagy vagyonok az esetek 90 százalékában eltűnnek, mert pénzügyi analfabéta a gyerek/ unoka.
Én valószínűleg az örökségemből veszek egy nagyobb földet és nyaralót azon a helyen amit imádok, az új 007-es órából egyet, ha még kapható lesz akkor, bár ezt is inkább befektetésnek, nem hordani, a vállalkozásomhoz még egy két eszközt vásárolok, és a többit osztalékfizető részvényekbe teszem, amit folyamatosan újra befektetek majd azokba a cégekbe, egész életemben, hogy a gyerekeim majd tudjanak legalább annyit örökölni, mint én.
Vagy, veszek egy régi Porschet, szép ruhákat, és körbeutazom Európát gyönyörű hotelekben megszállva, pár év alatt felélve a pénzt. Ez is csábító, de biztos, hogy nem így lesz :D
Semennyire nem spórolok gyerekre, unokára.
Nekem se tettek félre anyámék milliókat. A saját erőmből lett mindenem. 18 évesen mehettem dolgozni, bele kellett adni a rezsibe. Levelezőn jártam egyetemre.
Nem azért dolgozok, hogy másnak jó legyen. Nem azért születtem meg, hogy majd a következő generációnak megalapozzam az anyagiakat. Menjenek el dolgozni, vagy szüljenek 3 közjószágot.
Amim van, az az enyém. Lehet a házamat se rokon, gyerek örökli. Lehet eltartási szerződést kötök valakivel.
"Szerintem meg pont, hogy a szülőnek kell a gyerekért lennie, nem pedig fordítva, "
Ja, csak nem egész életében pénzelni.
És hagyjuk már ezt a szerencsétlen "nem ő akart megszületni" dumát. Az anyja és apja sem. És senki. Nyilván mindenki támofgatja a gyerekeit, amennyit tud, de az nagyon nem várható el, hogy a felnőtt gyerek szülei képletesen kenyéren és vízen éljenek, hogy a kölyök majd minél többet örököljön.
26: nem kell kenyéren és vízen élni, ha nincsenek meg a megfelelő körülmények, akkor nem kell gyereket vállalni.
Amúgy ezt az örökségvárást sosem értettem, mire meghallnak a szüleim, remélhetőleg minimum 50-60 leszek és bízom benne, hogy lesz már egy saját kis lakásom/házam. A szülői támogatásnak szerintem úgy van értelme, ha érettségi vagy diploma után elindítanak egy saját kis otthonnal. (nem, én sajnos még egykeként sem voltam ilyen szerencsés...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!