Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magyarországon a gyerekekbe...

Magyarországon a gyerekekbe bele nevelik, hogy ha felnőnek, akkor hagyják el az országot minél hamarabb, ahogy lehet, mert itt mindig minden csak rosszabb lesz, és semmilyen esély nincs semminek a megjavítására itthon?

Figyelt kérdés

2021. aug. 27. 11:49
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
92%
Van, aki beleneveli, van, aki nem.
2021. aug. 27. 11:50
 2/41 anonim ***** válasza:
95%
Ilyen témáról hülyeség általánosítani. Van ez is az is.
2021. aug. 27. 11:54
 3/41 anonim ***** válasza:
88%
Belém sosem nevelték. Elég volt csak azt látnom, hova jutottak a szüleim egy végigdolgozott élet után. Én pedig nem akarok ide jutni, ennyire egyszerű. Belém csak azt nevelték, hogy ne ragaszkodjak a saját egészségem és jólétem rovására olyan idióta eszmékhez, mint amilyen a hazaszeretet is.
2021. aug. 27. 12:12
 4/41 anonim ***** válasza:
91%
Anyámék kifejezetten nem támogatják, hogy ha végzek az egyetemmel, akkor hagyjam el az országot, de nekem mégis szerepel a terveim között. Nemhiába fektettem annyi időt és energiát a német nyelv megtanulásába, Ausztria közel van, szóval egészen el is érhető a célom.
2021. aug. 27. 12:22
 5/41 anonim ***** válasza:
89%

Nem mondták a környezetemben senkinek. Nyilván aki azt látja, hogy tanult az egyetemen 3-5 évet, és Magyarországon nem ér el vele xart sem, vagy csak 150 ezret havonta, annak a következő lépése egyből külföld lesz. Én sem tudtam elhelyezkedni, fogtam magam és leléptem külföldre. Itt könnyű munkával ketten a párommal kényelmesen tudunk élni, és még a ház árát sem kell nyugdíjas korunkig nyögni.

Ha most azt mondanák, hogy mindketten a szakmánkkal kapunk állást Mo.-n fejenként 250-ért, én már akkor haza mennék. Mert nem minden a pénz. De Magyarországtól már ennyit elvárni is sok.

2021. aug. 27. 12:22
 6/41 anonim ***** válasza:
91%
Ami itt 500 000 ft, az egy külföldi cégnél 2,5 - 3 millió. Szóval mi a fhaszt keresek itt? Legalább anyám magánegészségügyi ellátását tudom finanszírozni, ha külföldre dolgozok és nem a fizetésem harmada és az általam vásárolt termékek árának harmada megy a kukába egy retek, undorító egészségügyért cserébe.
2021. aug. 27. 12:28
 7/41 anonim ***** válasza:
73%
Sok öreg a mai napig egy fideszes bunkó. Csak akkor látják be, hogy másra kell szavazni, mikor a gyerekük otthagyja őket és kimegy külföldre.
2021. aug. 27. 12:29
 8/41 anonim ***** válasza:
92%
Én nagyon szeretek itthon élni, de odáig fajult az ország, hogy már nagyon erősen tervezgettem a kiköltözést. Még kitartok egy ideig, de nem érzem magam szabad embernek, és így nem sokra megyek a hazaszeretetemmel. Amúgy is láttam statisztikát, hogy x időn belül már kevesebb lesz a magyar, mint a nemmagyar, ez sem éppen arra biztat, hogy megéri itt maradni.
2021. aug. 27. 12:38
 9/41 anonim ***** válasza:
91%
Nem nevelik bele senkibe, rájön magától is.
2021. aug. 27. 12:39
 10/41 anonim ***** válasza:
88%
Nekem sosem mondták a szüleim, de igaz amikor én gyerek voltam nem is volt téma a külföldre költözés. Talán mert a vasfüggönyön nem volt könnyű külföldre menni. Sosem terveztem, de mégis 36 évesen Angliába mentem az akkor 12 éves fiammal. Lassan 18 éve kint élünk. Fiam felnőtt lett, ő nem tudja, hogy marad vagy visszaköltözik Magyarországra. Én nemsokára végleg hazamegyek. Ennyi elég volt az angliai életből. Pedig jól alakultak a dolgok, de mégis elég volt. Tudom, hogy otthon sem rosszabb vagy jobb a helyzet, de hiába mondanám el mi rosszabb vagy jobb, aki nem él külföldön az el sem hinné. Tudnék mesélni. De összességében nem bántam meg, hogy anno kijöttem. Én mindig azt mondom, hogy az ember ott éljen ahol jól érzi magát. Mindegy, hogy Magyarország, vagy a világ bármely tája.
2021. aug. 27. 12:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!