Szerintetek mennyire természetes, hogy azért nem szeretnék saját (vér szerinti) gyereket mert nem szeretném, ha a rossz tulajdonságaimat örökölné?
Sokkal szívesebben fogadnék örökbe gyereket. Rossz tulajdonságok alatt ne azt értsétek, hogy bűnöző vagyok vagy valami nagyon erkölcstelen ember. Nehogy azt higgyétek hogy nem vagyok megelégedve magammal mert megvagyok elégedve teljes mértékben azzal amit elértem. Viszont vannak olyan tulajdonságaim amelyet nem szeretnék tovább adni mert felelőtlenségnek tartanám.
Nektek erről mi a véleményetek?
És arra mi a garancia, hogy egy örökbefogadott gyerek jobb génekkel jön???
Amúgy a legtöbb tulajdonság tanult viselkedls. Szóval nem a vérünkben van, hanem a környezetünkből szívjuk magunkba. Nem hiába mondják, hogy a gyerek a szülő tükörképe...
Sok számít az öröklésen, node azért nem minden és nem is tuti, hogy tőled örökli az adott dolgot, lehet, hogy a másik szülőtől, nagyszülőtől, déditől... S rengeteg múlik a nevelésen. Nem minden, ez látszik a pont ugyanúgy nevelt gyerekeken is, hozunk alapvető dolgokat, de ettől még nem leszünk rosszak vagy bénák vagy sikertelenek. Azt hiszem. Ez egy összetett kérdés.
De jogos volt az a megszólalás, hogy honnan tudod, hogy az örökbefogadott jobbakat hoz? A sajátodat legalább jobban tolerálod jó eetben, mert jobban megérted (bár ezen egy empátia is segít s egy nehéz eset megkettőzve borzalom).
Huh de utálom a "Mennyire természetes/normális...?" típusú kérdéseket. :D
Tudod a ki a normális?
Az átlagos, aki totálisan az átlag mentén akar haladni, a legkisebb mértékben sem akar eltérni tőle, semmi önálló gondolata nincs, semmi kockázatot nem mer vállalni, mert jaj mi lesz, ha akkor már nem tartanak "normálisnak".
Normálisnak lenni a világ legunalmasabb és legértelmetlenebb dolga.
Egyrészt, nem biztos, hogy örökölné a gyereked a te tulajdonságaidat.
Másrészt, a nevelésen is rengeteg múlik.
Harmadrészt, egy örökbefogadott gyermeknél végképp nem tudhatod, kitől mit örökölt.
Ezért én hülyeségnek tartom. De természetesen ha te így látod jónak, akkor cselekedj így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!