Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben lemondanád,...

Ilyen esetben lemondanád, hogy a párod gyerekei hozzátok jöjjenek egy hétre?

Figyelt kérdés

A párom exe és a jelenlegi párja 1 hétre elutaznának kicsit romantikázni, úgy volt, hogy velünk lesznek a gyerekek. Ez addig nem is lett volna gond, amíg szépen a hét folyamán le nem betegedtünk mindannyian. Így nem szeretném, ha átjönnének, főleg azt nem, hogy egy hétig maradjanak, mert a végén ők is lebetegednek és őket is lehetne ápolni...

A párom exe valószínűleg kiakadna, alapból nem jó a kapcsolat, de félek, az sem lenne jobb, ha a beteg gyerekhez kellene hazajönniük.

2023. dec. 21. 09:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
66%

Coviddal már dolgozni is járnak manapság maszkban.

A hányás hasmenés általában 2 nap alatt elmúlik.

Nőlj fel és tartsátok a szavatokat!

2023. dec. 21. 11:55
 32/82 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy mekkora gyerekek? Kell őket etetni-fürdetni, vagy nagyobbacskák?
2023. dec. 21. 11:57
 33/82 anonim ***** válasza:
94%

Én anyuka helyében így magamtól nem vinném oda őket mert nem akarnám hogy benyaljanak valamit. De ha ő vinni akarja, akkor sajnos ez van.

Mi is baromira le voltunk betegedve a férjemmel előző héten, hányás-láz, mozogni alig tudtunk. A gyereket attól még ugyanúgy el kellett látni. A szülőség ilyen. Szóval nem az apuka pihenése érdekében nem vinném én sem mert az nem annyira érdekel, ezzel jár az apaság. De a gyerekemet nem tenném ki direkr annak a fertőnek amit leírtál, kb már csak a bubópestis hiányzott.

2023. dec. 21. 12:12
 34/82 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a 14-és az eddigi legjobb válasz.

Egyébként velem többször is volt olyan, hogy a volt férjem vállalta a gyereket, mikor beteg voltam. Háromszor volt eddig a 10+ év alatt, kétszer úgy jött ki a lépés, hogy előtte a gyerek pont nála volt egy vagy két napot, tehát mikor kijöttek a tüneteim, pont nem volt a gyerek a kontaktom, így nála maradt. Először tüdőgyulladásom volt, másodszor influenza, harmadszor műtét, az meg volt beszélve.

Én anyaként nem küldeném ilyen beteg emberek közé a gyerekemet, egyrészt azt sem akarnám, hogy elkapja, másrészt ellátni sem tudnám rendesen (ez persze életkorfüggő is, más, ha a gyerek 4 vagy 14 éves), szóval nem akarnám, hogy szívás legyen neki a fél téli szünet, a másik felében pedig gyógyuljon abból, amit összeszedett. Ez egy vis maior. Nagyon megértem, hogy bőven kellemetlen nektek is, az anyukának is, de ilyen esetben ki kellene gondolni mindenki érdekében egy alternatív megoldást. Lehet, hogy meg kéne nézni a járvány ügyi szabályozást, mert bőven lehet, hogy skarlátos gyerekek mellett jogilag sem fogadhattok senkit.

2023. dec. 21. 12:30
 35/82 anonim ***** válasza:
24%
*ellátni sem tudnák ők
2023. dec. 21. 12:31
 36/82 anonim ***** válasza:
80%

Anyuka hozzáállása nyilván attól is függ, hogy ha éppen ő beteg, akkor apuka átvállalja-e a gyerekeket, vagy úgy gondolja oldja meg anyuka, ha van 39,8 fokos láza, ha nincs.

A kérdező nyilván azért írta ki a kérdést, hogy szidjuk a párja exét, de mindig hallgattassék meg a másik fél is.

2023. dec. 21. 12:35
 37/82 anonim ***** válasza:
79%

Ha igaz ez a szövevényes sztori, amit amúgy nem hiszek, valaki mindenképp megszívja.

Abban igazuk van a többieknek, hogy egy beteg anyának nincs választási lehetősége.

2023. dec. 21. 12:43
 38/82 anonim ***** válasza:
74%

Ennyire beteg bagázs mellé eszembe sem jutna két gyereket fogadni. Nem tudják elkerülni a fertőzést, és így mindenkinek szar lesz a szünet. Aki gyereket vállal, az tisztában van azzal is, hogy miatta ugrik pár tervezett program. Mikor beleegyeztetek, még nem volt gond. Most viszont van. A szülők oldják meg, ha nem sikerül, akkor a felnőttek maradnak otthon.

Nekünk a nyári szünetre vállalta 2 hétre anyukám a gyerekeket. Aztán előző este eltörte a lábát. Vittem volna oda hozzá őket, hogy oldd meg, nekem már megígérted? Meg sem köveztem, hanem megoldottuk szabadsággal és nem mentünk nyaralni. Ez ilyen.

2023. dec. 21. 12:50
 39/82 anonim ***** válasza:
88%

"A párom megmondta, hogy nem tudná őket most ellátni"

Ennyi a lényeg. Te nem vagy szülő, nem vagy köteles a párod gyerekei körül ugrálni az apjuk helyett, pláne betegen.

Másrészt a szülők helyében én nem küldeném a gyerekeket olyan helyre, ahol épp dúl a covid, skarlát, tüdőgyulladás. Akkor sem, ha buknám a várva várt egyhetes romantikázást. Bátyám családjában is előfordult, hogy készültek a nyaralásra, erre az egyik gyerek bárányhimlős lett. Elúszott a nyaralás, a befizetett foglaló. Ez van, a szülőség ilyen. Én próbálnék szervezni valami alternatív pihenési lehetőséget, még ha az csak annyi is lenne jelenleg, hogy elmegyünk kettesben moziba, étterembe. Sajnálnám az utazást, de halasztanám.

2023. dec. 21. 12:53
 40/82 anonim ***** válasza:
88%
34 voltam, én a helyedben felhívnám, és megmondanám, hogy átgondoltan, sajnálom, de nem tudom őket most fogadni. Azért a felelősség részébe is bele kell gondolni, én biztosan nem tudnám elvállalni két kisgyerek vagy akár kiskamasz gondozását, hogy három vagy négy (már nem emlékszem a saját gyerekeid számára) beteg emberről kell szintén betegen, legyengülten gondoskodnom. Mi történik, ha valamelyikük (a betegek közül)kórházba kerül? Vagy esetleg én fertőződöm felül a saját nyavalyámon felül egy másikkal? Mi van, ha baleset éri valamelyiket, mert legyengült állapotban nem tudtam figyelni, vagy úgy megfertőződik, hogy szövődménye lesz, kórházba kerül? Ha van még pár nap, talán lehet módosítani az utazás időpontján, főleg, ha belföld. Vagy tényleg az együttélő nagyszülőket kellene megkérni, hogy legalább az elejétől vállaljanak pár napot, amíg lábadozni kezdtek. Nincs más rokon, nagynéni, stb? Itt azért nem arról van szó, hogy valaki összeszedett egy enyhe náthát. Majd írd le, mi lett.
2023. dec. 21. 13:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!