Lemondanál teljes mértékben a szülői felügyeleti jogodról, ha tudod, hogy sosem fogod nevelni a gyereked? Miért igen/nem?
Nem.
Ha egy városban lakunk, bármikor elugrok exemhez aláírni egy papírt, ha kell.
De mi a garancia arra, hogy nem élne vissza a lemondásommal?
Soha!!! Attól perctöl semmilyen beleszólásom nem lehetne a gyerek sorsába, akár ausztráliába is költözhet vele
Gyanús is , hogy le akar mondatni
Miert , mire készül ?
Plusz, ha te mondasz le, az mindenki elött tiszta sor es a gyerek elött is, hogy nem tartasz igényt a gyerekre
De te tudod mit érzel , ha tényleg nem is ragaszkodsz, akkor ez van
A közös felügyeletet, ha megszüntetik, ítélik meg a gyerektartást, és könnyebb lesz intézni pár dolgot, de pl beiskolázáshoz meg költözéshez így is kell az ex.
A legtöbb válás után megszüntetik a közös felügyeletet, és kiróják a láthatást.
Minden gyereket nevelő ember érdeke, hogy megszüntessék, mert bármi van, utána a ritkán vagy sosem látogató fél hazudhatja, hogy aktívan részt vett a gyerek életében..
Kell, hogy jogilag nyoma maradjon, ha csak az egyik fél neveli a gyereket, ettől még maradnak apai jogai a másiknak, csak pl nem viheti el akármikor, csak a láthatásokon, meg amiket az anya megengeded..
Én is most tervezek ilyesmit, mert hiába nincs nagy bajom az apjával, szeretném, ha bármi van, a törvény előtt is én nevelném a gyermeket, az apja meg az aligszereplő személy(sajátdöntésből)..
Igaza van,macera a közös felügyelet ha intézni kell vmit. Nálunk ex másik városba lakott mubka miatt volt h nem tudott jönni aláirni,ilyenkor hamisitottam helyette. Kértem meghatalmazásról formanyomtatványt és aláirtam helyette. De ez pl 1 nap ügyintézés helyett 2 volt.
Semmi rossz nincs abba ha hivatalosan is le van papirozva a dolog,attól még mehet a megbeszéltek szerint minden.
Ja és nem költözhet akkor sem az engedélyed nélkül külföldre. De belföldön akkor is költözhet engedély nélkül ha közös a felügyelet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!