Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lemondanál teljes mértékben a...

Lemondanál teljes mértékben a szülői felügyeleti jogodról, ha tudod, hogy sosem fogod nevelni a gyereked? Miért igen/nem?

Figyelt kérdés
Nem tudom, jogilag egyáltalán meg lehet-e tenni ilyet, de az most mindegy. Tegyük fel, hogy a gyerek az exnél lakik, akivel évek óta mindent jól meg tudtok beszélni, a láthatások körül nincsenek csaták, nem a bírósági végzés szerint van kapcsolattartás, hanem rugalmasan, és egyszer csak az ex előjön azzal, hogy nem szeretne közös felügyeletet, mert tök macera az ügyintézéseknél, meg mindenhol, úgyis ő neveli a gyereket, szeretné kizárólagosan gyakorolni a szülői felügyeleti jogokat, ez fontos neki. A láthatások mennének tovább ugyanígy. Lemondanál?
2019. júl. 18. 23:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%
Igen.
2019. júl. 18. 23:50
 2/14 anonim ***** válasza:
81%

Nem.

Ha egy városban lakunk, bármikor elugrok exemhez aláírni egy papírt, ha kell.

De mi a garancia arra, hogy nem élne vissza a lemondásommal?

2019. júl. 18. 23:56
 3/14 anonim ***** válasza:
17%
Egyértelműen igen.
2019. júl. 18. 23:59
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem
2019. júl. 19. 00:22
 5/14 anonim ***** válasza:
92%

Soha!!! Attól perctöl semmilyen beleszólásom nem lehetne a gyerek sorsába, akár ausztráliába is költözhet vele

Gyanús is , hogy le akar mondatni

Miert , mire készül ?

Plusz, ha te mondasz le, az mindenki elött tiszta sor es a gyerek elött is, hogy nem tartasz igényt a gyerekre

De te tudod mit érzel , ha tényleg nem is ragaszkodsz, akkor ez van

2019. júl. 19. 00:30
 6/14 A kérdező kommentje:
Az igennel válaszolók indoklása is érdekelne.
2019. júl. 19. 00:57
 7/14 anonim ***** válasza:
79%

A közös felügyeletet, ha megszüntetik, ítélik meg a gyerektartást, és könnyebb lesz intézni pár dolgot, de pl beiskolázáshoz meg költözéshez így is kell az ex.

A legtöbb válás után megszüntetik a közös felügyeletet, és kiróják a láthatást.

Minden gyereket nevelő ember érdeke, hogy megszüntessék, mert bármi van, utána a ritkán vagy sosem látogató fél hazudhatja, hogy aktívan részt vett a gyerek életében..

Kell, hogy jogilag nyoma maradjon, ha csak az egyik fél neveli a gyereket, ettől még maradnak apai jogai a másiknak, csak pl nem viheti el akármikor, csak a láthatásokon, meg amiket az anya megengeded..

Én is most tervezek ilyesmit, mert hiába nincs nagy bajom az apjával, szeretném, ha bármi van, a törvény előtt is én nevelném a gyermeket, az apja meg az aligszereplő személy(sajátdöntésből)..

2019. júl. 19. 01:52
 8/14 anonim ***** válasza:
77%

Igaza van,macera a közös felügyelet ha intézni kell vmit. Nálunk ex másik városba lakott mubka miatt volt h nem tudott jönni aláirni,ilyenkor hamisitottam helyette. Kértem meghatalmazásról formanyomtatványt és aláirtam helyette. De ez pl 1 nap ügyintézés helyett 2 volt.

Semmi rossz nincs abba ha hivatalosan is le van papirozva a dolog,attól még mehet a megbeszéltek szerint minden.

Ja és nem költözhet akkor sem az engedélyed nélkül külföldre. De belföldön akkor is költözhet engedély nélkül ha közös a felügyelet

2019. júl. 19. 06:32
 9/14 anonim ***** válasza:
6%
Mivel ez törvényileg nincs megengedve nem is érdemes ezen filózni. Amúgy meg a szememben nem ember aki csak megcsinálni tudja a gyereket majd utána tesz a fejére. És nem, utána a láthatások se mennének tovább ugyanúgy, mivel annak aki lemondott nem lenne joga látni a gyereket, hiszen már új apja lenne.
2019. júl. 19. 07:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Hülyeséket irsz...
2019. júl. 19. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!