Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben lemondanád,...

Ilyen esetben lemondanád, hogy a párod gyerekei hozzátok jöjjenek egy hétre?

Figyelt kérdés

A párom exe és a jelenlegi párja 1 hétre elutaznának kicsit romantikázni, úgy volt, hogy velünk lesznek a gyerekek. Ez addig nem is lett volna gond, amíg szépen a hét folyamán le nem betegedtünk mindannyian. Így nem szeretném, ha átjönnének, főleg azt nem, hogy egy hétig maradjanak, mert a végén ők is lebetegednek és őket is lehetne ápolni...

A párom exe valószínűleg kiakadna, alapból nem jó a kapcsolat, de félek, az sem lenne jobb, ha a beteg gyerekhez kellene hazajönniük.

2023. dec. 21. 09:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
91%

Húha. Ez esetben én anyuka helyében lehet, nem küldeném a gyerekeimet hozzátok, mert tényleg nagy a baj.

De ha mégis az utazás mellett dönt, nem sokat tehettek szerintem.

2023. dec. 21. 10:29
 12/82 anonim ***** válasza:
96%

Ezeket a férjed mondja el az exnek, hozzátéve, hogy az utazásra való tekintettel így is várjátok a gyerekeket sok szeretettel, mert nem akartok velük kitolni - de a gyerekekkel se, mert sem a skarlát, sem a covid nem játék.

Majd az anyjuk eldönti.

(Azért remélhetőleg időben gondolkozol, és nem holnap utaznak el.)

2023. dec. 21. 10:30
 13/82 anonim ***** válasza:
57%
tipikus... :D
2023. dec. 21. 10:30
 14/82 anonim ***** válasza:
84%

Itt több dolgot is tisztába kéne tenni.

1. "Ilyen esetben lemondanád, hogy a párod gyerekei hozzátok jöjjenek egy hétre?"

ÉN semmit se mondanék le, mert nem az én gyerekeim. A párom dönthetne erről. Én azt javasolnám, hogy mindent őszintén mondjon el a gyerekek anyjának és döntse el ő, hogy idehozza a gyerekeit vagy sem.

2. Normális családban (a magyar családoknak csak kis része ilyen) ilyenkor természetes lenne, a párja szülei, akikkel amúgy is együtt laknak, mégis vállalják a gyerekeket. Értem, hogy nekik nem vér szerinti unokájuk, de

a) így a gyerekek eleve otthon maradnának;

b) a gyerekek nem lennének együtt fertőző betegekkel.

Normális ember belátja, hogy nem a gyerekek apjának és párjának tesz vele szívességet, hanem a saját gyerekének és párjának, hogy a gyerekek ne legyenek betegek és semmi ne zavarja meg az ő egyhetes nyaralásukat.

3. Normális anya (amilyen egyre kevesebb van az országban és különösen a gyakorin) nem tudna nyugodtan nyaralni, ha otthon beteg lenne a gyereke. Már csak ezért sem akarná, hogy covidos, skarlátos meg hányós emberekkel legyen együtt a gyereke. Vagy meggyőzné a párja szüleit, hogy vállalják ők, vagy lemondaná a nyaralást és otthon maradna velük.

4. Még ha a gyerekek ott is maradnának a beteg családdal, az holtbiztos, hogy nem vinnék őket programokra, mert mindenki otthon gyógyulna. Biztos marha jól érezné magát a két gyerek egy hétre bezárva a lakásba ünnepek alatt. Szóval ha a kérdezőre bízná a gyerekeit, még akkor is csúnyán megszívatná őket az anyukájuk, ha éppenséggel semmit nem kapnának el (ami szinte kizárt ilyen betegségek mellett).

2023. dec. 21. 10:51
 15/82 anonim ***** válasza:
83%
Elutaznának egy hétre, amibe a karácsony is beleesik, két gyereket otthon hagyva, pontosabban ott, ahol egyszerre van tüdőgyulladás, covid, skarlát. Jobb kamut találj ki, ez túl lett tolva.
2023. dec. 21. 10:53
 16/82 anonim ***** válasza:
91%
Igen, 15-ös, amúgy tényleg túltolta :D
2023. dec. 21. 10:58
 17/82 A kérdező kommentje:

Az előző karácsonykor a gyerekekkel utaztak el, igy az meg a páromnak maradt ki, ez lett volna a kompenzáció. Ők már 1 hete letudták az ünneplést pont az utazás miatt.

A párom megmondta, hogy nem tudná őket most ellátni, ezért mondta, hogy döntsem el, jöjjenek-e vagy sem.

Az anyjuk hétfőn azt mondta neki, ha - lesz a covid tesztje, akkor jönnek. Akkor még az enyémek sem voltak betegek és én sem. Tegnap mikor felhívta, mindezek ellenére azt mondta, hogy jönnek.

2023. dec. 21. 11:03
 18/82 A kérdező kommentje:
Nem értem, ebben ki és mit tolt túl? Ti még soha nem pakoltátok át családilag az ünnepeket mert valakinek nem volt megfelelő? Nekem is volt, hogy gyerekként olyan betegek voltunk, hogy sem kedvünk sem erőnk nem volt karácsonyozni és simán áttettük január elejére. Ugyanúgy csináltunk mindent mintha akkor lenne karácsony.
2023. dec. 21. 11:07
 19/82 anonim ***** válasza:
83%

Én bevállalnám a gyerekeket. Gondolom be van fizetve az út és nagy bukás lenne lemondani. A párod talán addigra meggyógyul és nem lesz gond.

Fordított helyzetben te hogy viselnéd ha az egyhetes befizetett wellnessezés nem jönne össze?

2023. dec. 21. 11:08
 20/82 anonim ***** válasza:
16%

Nagyon viszkethet a micsodája annak a nőnek, hogy ennek ellenére oda akarja vinni hozzátok a gyerekeit.

A legnagyobb poén az lenne, ha egy hét alatt szépen elkapnák a gyerekek csak egy részét ezeknek a betegségeknek, aztán szépen mennének haza, ahol anyukát, nevelőapukát és annak rájuk vigyázni nem hajlandó szüleit is megfertőznék. :-)))

2023. dec. 21. 11:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!