Ilyen esetben lemondanád, hogy a párod gyerekei hozzátok jöjjenek egy hétre?
A párom exe és a jelenlegi párja 1 hétre elutaznának kicsit romantikázni, úgy volt, hogy velünk lesznek a gyerekek. Ez addig nem is lett volna gond, amíg szépen a hét folyamán le nem betegedtünk mindannyian. Így nem szeretném, ha átjönnének, főleg azt nem, hogy egy hétig maradjanak, mert a végén ők is lebetegednek és őket is lehetne ápolni...
A párom exe valószínűleg kiakadna, alapból nem jó a kapcsolat, de félek, az sem lenne jobb, ha a beteg gyerekhez kellene hazajönniük.
Húha. Ez esetben én anyuka helyében lehet, nem küldeném a gyerekeimet hozzátok, mert tényleg nagy a baj.
De ha mégis az utazás mellett dönt, nem sokat tehettek szerintem.
Ezeket a férjed mondja el az exnek, hozzátéve, hogy az utazásra való tekintettel így is várjátok a gyerekeket sok szeretettel, mert nem akartok velük kitolni - de a gyerekekkel se, mert sem a skarlát, sem a covid nem játék.
Majd az anyjuk eldönti.
(Azért remélhetőleg időben gondolkozol, és nem holnap utaznak el.)
Itt több dolgot is tisztába kéne tenni.
1. "Ilyen esetben lemondanád, hogy a párod gyerekei hozzátok jöjjenek egy hétre?"
ÉN semmit se mondanék le, mert nem az én gyerekeim. A párom dönthetne erről. Én azt javasolnám, hogy mindent őszintén mondjon el a gyerekek anyjának és döntse el ő, hogy idehozza a gyerekeit vagy sem.
2. Normális családban (a magyar családoknak csak kis része ilyen) ilyenkor természetes lenne, a párja szülei, akikkel amúgy is együtt laknak, mégis vállalják a gyerekeket. Értem, hogy nekik nem vér szerinti unokájuk, de
a) így a gyerekek eleve otthon maradnának;
b) a gyerekek nem lennének együtt fertőző betegekkel.
Normális ember belátja, hogy nem a gyerekek apjának és párjának tesz vele szívességet, hanem a saját gyerekének és párjának, hogy a gyerekek ne legyenek betegek és semmi ne zavarja meg az ő egyhetes nyaralásukat.
3. Normális anya (amilyen egyre kevesebb van az országban és különösen a gyakorin) nem tudna nyugodtan nyaralni, ha otthon beteg lenne a gyereke. Már csak ezért sem akarná, hogy covidos, skarlátos meg hányós emberekkel legyen együtt a gyereke. Vagy meggyőzné a párja szüleit, hogy vállalják ők, vagy lemondaná a nyaralást és otthon maradna velük.
4. Még ha a gyerekek ott is maradnának a beteg családdal, az holtbiztos, hogy nem vinnék őket programokra, mert mindenki otthon gyógyulna. Biztos marha jól érezné magát a két gyerek egy hétre bezárva a lakásba ünnepek alatt. Szóval ha a kérdezőre bízná a gyerekeit, még akkor is csúnyán megszívatná őket az anyukájuk, ha éppenséggel semmit nem kapnának el (ami szinte kizárt ilyen betegségek mellett).
Az előző karácsonykor a gyerekekkel utaztak el, igy az meg a páromnak maradt ki, ez lett volna a kompenzáció. Ők már 1 hete letudták az ünneplést pont az utazás miatt.
A párom megmondta, hogy nem tudná őket most ellátni, ezért mondta, hogy döntsem el, jöjjenek-e vagy sem.
Az anyjuk hétfőn azt mondta neki, ha - lesz a covid tesztje, akkor jönnek. Akkor még az enyémek sem voltak betegek és én sem. Tegnap mikor felhívta, mindezek ellenére azt mondta, hogy jönnek.
Én bevállalnám a gyerekeket. Gondolom be van fizetve az út és nagy bukás lenne lemondani. A párod talán addigra meggyógyul és nem lesz gond.
Fordított helyzetben te hogy viselnéd ha az egyhetes befizetett wellnessezés nem jönne össze?
Nagyon viszkethet a micsodája annak a nőnek, hogy ennek ellenére oda akarja vinni hozzátok a gyerekeit.
A legnagyobb poén az lenne, ha egy hét alatt szépen elkapnák a gyerekek csak egy részét ezeknek a betegségeknek, aztán szépen mennének haza, ahol anyukát, nevelőapukát és annak rájuk vigyázni nem hajlandó szüleit is megfertőznék. :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!