Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerekem leéget ezekkel a...

A gyerekem leéget ezekkel a szövegeléseivel, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Van egy 19 éves lányom, meg egy 3 évvel fiatalabb fiam. A fiamnak van egy hónapja barátnője, a lányomnak nem volt még soha senkije, amibe lassan már belebolondul, mert egyre meredekebb kijelentéseket tesz.

Bármikor felhozódik a téma, rokonok, ismerősök rákérdeznek, erre ilyeneket mond, hogy őt még meg se b....ák a fiúk, nemhogy még kapcsolatot akarjanak vele. A legutóbbi alkalomnál azt mondta, hogyha megerőszakolná valaki, akkor legalább el tudná mondani, hogy kellett valakinek. Ezek a mondatok nemcsak félelmetesek, de nagyon ciki is, hogy ilyeneket mond. Mit tehetnénk? Már kb rá se kérdeznek sokan, elég, hogyha felhozódik a párkapcsolat, már mondja a hülyeségeit. Ezért mi sose bántottuk, sose szólt be senki, mindenki azt mondja, hogy "Majd lesz". Mi se szóltunk be semmit, barátai is ugyanazon a véleményen vannak, mint mi.

2023. nov. 18. 09:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 A kérdező kommentje:
Mit kellene tennem? Vigyem be a gyári munkások közé, a sok 40+-os csávóhoz? Itt is litániákat írsz a nagy büdös semmiről.
2023. nov. 19. 11:11
 62/76 anonim ***** válasza:
21%
Amúgy jó csaj a lányod?
2023. nov. 19. 11:58
 63/76 anonim ***** válasza:
74%

Sajnállak, ha azokból a litániákból semmi nem jutott el hozzád. Én speciel nem 40+ vagyok, nem is mondanám magam szakembernek, csak vannak keresztlányaim, unokaöcséim és unokahúgaim, találkoztam kismillió problémával, amit én tudtam kezelni. Az én életem és közösségem rendben van, ha bármi probléma merült fel benne, akkor soha nem hagytam idáig fajulni, hanem kinyújtottam feléjük a kezem, amit te pl. nem tettél meg. Nem utolsó sorban rendelkezem némi érzelmi intelligenciával és alapvető műveltséggel. Ha neked azokból a litániákból nem jött át semmi, akkor az érzelmi intelligenciád vetekszik egy bolháéval és ez nem erény. Azokba a nagy büdös semmikbe nem kevés energia van beletéve pláne, ha figyelembe veszem, hogy először csak tegnap aludtam (szombaton), előtte pedig csak csütörtökön és úgy próbáltam neked segíteni. Ezt felénk úgy mondják, hogy köszönöm haver, amit te mondjuk nem tudtál egyszer sem kiejteni a szádon, amin egyébként már meg sem lepődöm.

Tessék itt a segítség:

-Nyúlj bele jó vastagon a pénztárcádba, rakjál félre jó pár marék Deák Ferencet, de vastagon markolj bele és keressetek fel egy szakembert, majd sűrű imákat mormolva imádkozz, hogy fél év/ egy év alatt talán embert farag abból a lányból, akivel eddig senki, az ég világon senki nem foglalkozott semmit.

Remélem boldogultok és egyenesbe jön az egyébként nagykorú, de mentálisan csak 8-10 éves szinten megrekedt lány. Mindazonáltal az elején megfogalmazott litániákat visszavonom, ez az egész nem a gyerek hibája. Itt a gyerek csupán áldozata a felnőttek felelőtlenségének és nemtörődömségének és rettenetesen sajnálom.

2023. nov. 19. 12:01
 64/76 anonim ***** válasza:
65%

Egyébként, mint azt az egyik semmitmondásomban, hogy szava járásoddal éljek, hát leírtam neked, nagyon szívesen rászánom az időt arra, hogy beszéljek vele. Nyugodtan feltehet olyan kérdéseket, amikre esetleg te nem tudod a választ és nyugodtan elmondhat olyan problémákat, amiket neked esetleg nem akar. De tök mindegy meddig húzod, valakivel beszélnie kell. Ez nem lehetőség, nincs egyéb opció, kell egy alapvető műveltséggel rendelkező ember, aki rendelkezik némi érzelmi intelligenciával és tapasztalattal. Vagy keresel egy megbízható figurát a közvetlen környezetedben és reménykedsz, hogy lesz elég türelme vele foglalkozni és meghallgatni, netán keresel szakembert és akkor is imádkozol, hogy ne kókler legyen és sikerüljön embert faragni belőle fél/ egy év alatt, ha egyáltalán nem hosszú évek kemény munkájára lesz szükség.

A végkimenetel és az időtartam függ attól, hogy mentálisan mi a helyzet vele; függ attól is, hogy érzelmileg mennyire instabil és attól is, hogy mi a helyzet a lelkivilágával. Én többet tenni az ügyért már nem tudok.

2023. nov. 19. 12:13
 65/76 anonim ***** válasza:
100%
"Nem zaklatja ezzel senki, megkérdezik nyilván, hogy mi a helyzet. Ez nem bűn." Lehet, de ha érzékeny a témára, akkor illene békén hagyni. Kulturáltan is el lehet hárítani a tolakodó kérdéseket, neki ez nem megy, megpróbálja máshogy. Valószínűleg nem köti az orrotokra, hogy most épp reménytelenül szerelmes vagy valaki beszólt neki vagy más miatt padlón van a téma miatt. Egy ártalmatlan kérdés is lehet adott helyzetben állati kellemetlen. Mint a "Mikor lesz gyerek?" kérdés. Nem tudhatod, hogy az illető nem most vetélt-e éppen el.
2023. nov. 19. 16:39
 66/76 anonim ***** válasza:
80%

kérdező!

Aki felnőtt fejjel nem látja át, hogy nem vagyunk egyformák, következésképp vannak, akik érzékenyebbek bizonyos témákra, így ami neki semmi, az másnak okozhat nagyon komoly lelki problémát, annak a szociális készsége a béka segge alatt van.

Ha meg ezt tudja, de gyökér módon, mégis belemászik mások számára "kényes" témákba, ezzel a másik lelki - érzelmi világát gallyra vágva, akkor egy orbitálisan nagy bunkó seggfej.

Miért kéne az ilyenekre tekintettel lenni?

na hát ennek a lánynak un. rokonai ugyanilyen gyökerek..... tudom, mert nekem is vannak ilyen f@sz rokonaim.

Engem is kérdeztek már ilyenekről....számukra a világ legtermészetesebb dolga a másik hálószoba titkainak a kielemzése... és erről a véleményalkotás.

Na most amikor én ezt nem hagytam, és a gyökér nagybátyámat egy ilyen kérdés után a palacsintasütővel úgy vágtam képen, hogy lefordult a székről....akkor úgy kezdett a seggfejnek derengeni, hogy tán kussolni kellett volna.....és nem belepofázni ilyen szintű magánügyekbe...

azóta egyébként nem keresem a társaságát (amit az idiótája nem is ért, hogy miért nem..), de az ilyenek nélkül tökéletesen tudok élni.

úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy a lányodban van a "hiba" egyedül....

2023. nov. 19. 17:17
 67/76 anonim ***** válasza:
100%

66-os: Te aztán normális tanácsokat adsz! Fizikai erőszak ajánlása faggatózásra: ez még rosszabb, mint a lány trágárkodása. Amúgy te írtad azokat a hosszú litániákat? Orvosi esetnek tűnsz.

Mi lett a nagybátyáddal a palacsintasütős nevelgetés után? Ez szerintem 8 napon túl gyógyult. Voltál már börtönben?

2023. nov. 19. 17:30
 68/76 anonim ***** válasza:
100%

Kis olvasnivaló a serpenyők ilyen alkalmazásáról:

[link]

2023. nov. 19. 17:33
 69/76 anonim ***** válasza:
28%
Ahelyett, hogy a lányodat neveznéd kurvának, inkább vidd el pszichológushoz.
2023. nov. 19. 19:13
 70/76 anonim ***** válasza:
83%
Mennyire kell ahhoz messiás komexusos élettelen elmebetegnek lenni, hogy valaki annyira komolyan vegye egy random idegen kérdését gyakorin, hogy oldalakon keresztül litániákat ír a semmiről?
2023. nov. 19. 20:43
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!