A gyerekem leéget ezekkel a szövegeléseivel, mit tehetnék?
Van egy 19 éves lányom, meg egy 3 évvel fiatalabb fiam. A fiamnak van egy hónapja barátnője, a lányomnak nem volt még soha senkije, amibe lassan már belebolondul, mert egyre meredekebb kijelentéseket tesz.
Bármikor felhozódik a téma, rokonok, ismerősök rákérdeznek, erre ilyeneket mond, hogy őt még meg se b....ák a fiúk, nemhogy még kapcsolatot akarjanak vele. A legutóbbi alkalomnál azt mondta, hogyha megerőszakolná valaki, akkor legalább el tudná mondani, hogy kellett valakinek. Ezek a mondatok nemcsak félelmetesek, de nagyon ciki is, hogy ilyeneket mond. Mit tehetnénk? Már kb rá se kérdeznek sokan, elég, hogyha felhozódik a párkapcsolat, már mondja a hülyeségeit. Ezért mi sose bántottuk, sose szólt be senki, mindenki azt mondja, hogy "Majd lesz". Mi se szóltunk be semmit, barátai is ugyanazon a véleményen vannak, mint mi.
Mindenki így gondolja, hogy nincs elkésve.
Ő már 12-13 évesen is akart párt magának, amikor az osztálytársainak már divatból volt barátja 2-3 hétig. Akkor csesztették azzal, hogy biztosan leszbikus. Aztán amikor gimibe ment, akkor ott a felének volt már barátja, a felének nem. Elkezdett fogyni azoknak a száma, akiknek nem volt még egyáltalán, és a végén csak ő maradt. Tavaly csak ő nem táncolt szalagtűzőn. 20+ lány volt az osztályban, meg két fiú, és az a két fiú azzal táncolt, akiknek vége lett a párkapcsolatának, a lányom meg kimaradt. Alapból nem egy szereplős típus, de utólag bánta, hogy nem tudott táncolni. Ő vette fel az osztálynak a táncos videóját. Szóval nem gondolom, hogy külső nyomás miatt szeretne, inkább belső miatt, mert ő is szeretné.
Várjál, rossz az egész.
A lányod sikertelen a férfiak terén, mert nem tud helyzetnek megfelelően kommunikálni és viselkedni ez minden baj forrása? Akkor meg kell tanulnia legalább az alapvető normák szerint viselkedni, amíg az nem megy, addig nehéz. Mivel mindenből következik valami, ezért a forrásig kell leásnod, vagy valakinek leásni, aki arra alkalmas és nem egy érzelmi hulla.
Megközelítem neked máshonnan a dolgot. Miért nem mentetek még el pl. egy szexshopba. Nem szégyen bemenni oda, én is voltam már és vásároltam is ott és olyan indokkal, hogy nekem abban az időben éppen nagyobb volt a szexuális étvágyam, mint a barátnőmnek, de nem szeretném megcsalni mit ajánlanak egy átlagos 20-as mérettel rendelkező férfinak? Ennyi és akkor a kis hölgy kipakolt egy rakat -kimondom- maszturbátort és mi egyebet és nekiálltam nézelődni, akkor már enyhe zavarban voltam, amit még éppen tudtam kezelni kellő tapasztalattal a hátam mögött. Ő maga bontott ki 10 különböző segédeszközt, kapcsolta be és mutatta meg hogyan működik -persze nem rajtam-. Ha valamiről tudunk kulturált és intelligens keretek között kommunikálni, akkor az már nem ciki és nem zavarba ejtő. Biztos van a nőknél orgazmus és orgazmus között különbség, de nem volna egyszerűbb, ha naponta egyszer könnyítene magán egy segédeszköz segítségével, hogy legalább amiatt ne legyen feszült és frusztrált? Ha a fiukkal nem tud kommunikálni, mert nincs szókincse vagy valami, akkor olvasson. A szókincs olvasással bővül. Ha nem magabiztos akkor tenni kell érte, hogy szerezzen önbizalmat, de valamit lépni kell. Ismerkedjen, szedje össze magát, menjen emberek közé stb. Lehet eleinte elutasítják, bár egy szimpla beszélgetésen még nincs mit elutasítani, gondolom tud beszélgetni az emberekkel.
Napjaink legnagyobb problémája és minden baj forrása családon belül, valamint a párkapcsolaton belül, a kommunikáció részleges vagy teljes hiánya. Az emberek nem együtt élnek, hanem egymás mellett. Nincs kommunikáció férfi és nő között, se szülő és gyerek között. Ha van, akkor is minek? Megkérdezzük a gyereket minden nap mi volta suliban, miközben magasról szarunk bele mi volt. Megkérdezzük a párunkat, hogy mi volt melóban, miközben nem is érdekel a válasz, de elmondhatom, hogy megkérdeztem, tehát a napi jó cselekedetet letudtam egyetlen kérdéssel, amit nem őszintén tettem fel, amire nem várok semmilyen választ sem, a érkezik is rá válasz, az sem érdekel és így történhet meg az, hogy a gyerek szülő viszony megromlik. Ez csak egy eshetőség, de van tucat és millió ezen kívül is. Mindenesetre a döntő többség amiatt alakul ki. Pedig csak időt kellene áldozni egymásra. Időt amit mindenki sajnál, mert mocskosul sajnál, miközben órákat fecsérel el olyan reality szennyekre, hogy vv hokiütő éppen megtömte vv gimukacsát... és tömegek nyáladzanak azelőtt és a többi hasonló szenny előtt, miközben az életük hosszú éveken keresztül úszik, míg végül a család szétesik, az asszony félrelép, a férj 8 ócska retket tart az amúgy nem rossz küllemű felesége mellett.
Na mindegy, teleírtam mindenféle hülyeséggel a posztod, ha valamiben tudok szívesen állok rendelkezésedre vagy a lányodéra, ha akar kommunikálni.
Azóta írtál, haladok is tovább. Idézek és válaszolok.
"Ő már 12-13 évesen is akart párt magának, amikor az osztálytársainak már divatból volt barátja 2-3 hétig."
-Igen, ezek az osztálytársak aztán valódi példaképek. Sajnos manapság divatból orálisan ki is elégítik a srácokat ezek a lányok, akiket én semmire sem tartok. Ha 13-15 éves lennék se tartanék semmire, mert gyerekfejjel is pont úgy gondolkodtam, mint most.
"Akkor csesztették azzal, hogy biztosan leszbikus."
-Ha leszbikus is lett volna, melyik suttyó taknyosnak lett volt hozzá köze? Kik ők? Elmondom mi a helyzet. Ha én most pl. elpatkolok, akkor is forog tovább a föld. Kvázi semmi sem történik. Na ugyanez a helyzet, mikor a magát entellektüelnek, trendinek és valakinek képzelő amúgy alja nép elpatkol. Akkor sem áll meg a föld, de még az idő sem. Akkor jó lett volna, ha valaki a "nyakára" lép ezeknek a nyomorultaknak, vagy sikerül megbeszélni a lányoddal, hogy ezek amúgy senkik és nem csupán megbeszélni, hanem tudatosítani benne, hogy ne okozzon az akkor még kicsi és relatív fehér lelkén sebeket az a sok selejt kölyök.
"Elkezdett fogyni azoknak a száma, akiknek nem volt még (gondolom barátja) egyáltalán, és a végén csak ő maradt."
-Legyen büszke rá, igenis viselje méltósággal, emelt fővel, hogy ő maradt az egyetlen lány, akinek a hajába nem verte bele a farkát a wc-be mindenféle túrós farkú jött ment. Igenis, erre úgy kellett volna gondolni, hogy maradt az egyetlen, akinek az arcába még nem törölte meg a retkes farkát valami selejt.
"Tavaly csak ő nem táncolt szalagtűzőn."
-Kivettem volna a lányomat családi okokra hivatkozva. Volt már rá példa, hogy unokaöcsémért mentem autóval és na koma akkor most ebből elég és elmegy a halál farkára mindenki addig, míg finom vagyok és nőies. Ezt megtehetted volna.
"Alapból nem egy szereplős típus"
-Nyugi én sem vagyok az, borzalmasan sokat kellett dolgoznom azért, hogy mára akár 2 meztelen nő látványa se hozzon zavarba.
"Ő vette fel az osztálynak a táncos videóját."
-Vette volna fel nekik, az a bábolnai...
"Próbálja lekoptatni a kellemetlenkedőket, ha már ti nem teszitek."
-Nem ismerem a lányodat, nem tudom hol történik ez a sok zaklatás, ergo nem tudok kiállni érte, mint egy szimpla civil járókelő. Ha lenne rá lehetőségem megtenném és nagyon szívesen meghallgatnám bármi problémáját remélve, hogy majd azt követően sikeres és normális ember lesz belőle.
"Reméli, hogy ha úgy szól be, hogy ők köpni-nyelni nem tudnak, akkor idővel leszállnak a témáról."
-Sajnos ez nem így működik, mert ezzel csak olajat önt a tűzre. Ez tulajdonképpen felkérés táncra. Ha nem szól semmit, meg sem hallja mit mondanak neki, ha jelét sem mutatja annak, hogy őt az a sok selejt idegesíti, akkor nem fogják piszkálni. A sok unatkozó hülye gyerek mindig kinéz magának valakit, akin találni lehet valami fogást, hogy aztán a koszos csürhe összegyűlve kérőddzön és nyáladdzon, fetrenghessen a saját mocskában azt élvezve, hogy valakinek árthatnak, valakit bánthatnak és idegesíthetik. Lehetőleg minél kiszolgáltatottabb és gyengébb áldozat legyen, hogy szóba se jöhessen az, hogy képes legyen megvédeni magét, ha netán tettlegességre kerül a sor. Szokták mondani, hogy a gyerekek gonoszak, sajnos a többség igen. Ez ellen két hatásos dolog van. Az első, mit fentebb felvázoltam. A második, hogy apuka bemegy és torkon ragadja a söpredéket, majd a szüleiket is azt kérdezve, hogy mi újság haver, erre neveled a gyereked? Ezt látja otthon, hogy hogyan kell másokat megalázni és bántani? Nálam gyerek témában nincs tréfa. Kavicsokkal dobálta egy frusztrált hülye gyerek unokaöcsémet. Aznapra kivettem és elmentünk egy jót kajálni, majd tanítás végére visszamentünk, hogy láthassam miféle ember az anyja és apja annak a gyereknek. Ilyen esetben nem fogok senkivel sem szórakozni Azért nem esett baja az apukának, mert nem próbálta kicsi hülye gyereke tudtára adni, hogy ilyet nem lehet, egyébként a gyerekével együtt bevágtam volna a szélvédőn keresztül. Ilyen esetben nem érdekelnek a következmények sem, mert annyi veszély leselkedik a gyerekre, akár a nyomorult médiában, akár bárhol máshol nem is beszélve az olyan nyomorult pedofil tanársegédekről, kiktől hangos a tv, hogy a mikrokörnyezetemben meghallom, hogy bármely barát/ rokon gyerekének ártanak, isten tud csak megkegyelmezni az elkövetőnek, mert én ugyan nem fogok. Erre egy nagyon egyszerű érvet tudok felhőzni, mely tulajdonképpen a természet törvénye. Ha az erdőben, az vaddisznó képes ölni a kicsinyeiért és senki nem ítéli el, mert ösztönösen védi a kicsiket, akkor nekem is jogomban áll megvédeni a gyerek és nem fog érdekelni, hogy apuka berepül a szélvédőn. Viszont következetesen ugyanez érvényes visszafelé is, bármi gond van, első kérdésem az, hogy ő mit követett el, kiprovokálta magának, bántott-e valakit, csinált-e bármi olyat, hogy okot adjon arra, hogy bántsák, mert azt sem tűröm el.
46-os nézd el nekem, ha nincs jobb megoldás akkor igen, menjen az apjával, vagy egyedül. Ha van rá mód, akkor az anyjával persze. Mert mi van abban? Ahol elválnak a szülők és mondjuk a lány az apjával él, az nem fogja felvilágosítani pl. az első menstruációnál? Ha belép majd a gyereke életébe egy srác, akkor nem fog gumit adni a lányának és nem fogja legalább vázlatosan elmagyarázni a használatát, bár a mai világban erre nincs szükség, mert több farok van a kezében egy szexuális életre még alkalmatlan gyereknek, mint kilincs. Mi van akkor, ha az apja kíséri el, mert ő pl. nem mer bemenni? Megint ott tartunk, hogy tabusítunk valamit, mert az nekünk ciki? Egyszer leírtam, csak az ciki és az tabu, amire azt mondjuk. Többnyire olyan dolgokra mondjuk, amihez nem nőttünk fel és nem rendelkezünk hozzá kellő érzelmi intelligenciával. De ez az egész nagyon könnyen orvosolható, mert egyébként megrendeli a netről, a futár már csak a csomagot kapja meg, amiről egyébként kívülről nem tudja megmondani, hogy micsoda és nyugodtan átveheti akár a 19 éves lány is...
Ha ilyen apró részleteken akadunk fent, hogy most ki megy el a gyerekkel egy xxx shopba, akkor nem tudom miről beszélünk. De tudod mit, nekem ezért és az ebbe fektetett energiáért egy árva forintot nem fizet senki. Ellenben vannak szakemberek, akiknek alkalmanként kivághatunk minimum 20 ezreket óránként és mondjuk a probléma megoldását elnyújtja hónapokra, aztán laza 500 ropival kevesebb van a pénztárcában. Én kvázi megoldást és alternatívát keresek egy olyan problémára, amiben csak a puszta jó indulatom miatt ártottam bele magam és egyébként laza 48 órája fent vagyok zsinórban, nincs se kedvem, se türelmem azzal bagatell és semmiféle jelentőséggel sem rendelkező részletekkel foglalkozni.
48-as: Egy 19 éves lány már nem gyerek. A szüleinek semmi közük a nemi életéhez. Ha elmegy szexshopba, az ő dolga, de tegye egyedül. Én egy negyvenes nő vagyok, de eszem ágába nem jutna az apámmal megbeszélni a nemi életemet vagy szexshopba járni vele. Ez intim dolog. Ha ezt tenné, az már a vérfertőzés határát súrolná.
Egy kiskamasz szexuális felvilágosítása pl. a menstruációról az más. De egy fiatal nő nemi élete nem tartozik az apjára, ha fiatalabb lenne, akkor se adhatna neki önkielégítési tanácsokat. Az a gyanúm, hogy te írtad a 47-es választ is, ahol nagy mellénnyel ítélkezel mások felett, de más szemében a szálkát is észreveszed, a magadéban a gerendát se.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!