A gyerekem leéget ezekkel a szövegeléseivel, mit tehetnék?
Van egy 19 éves lányom, meg egy 3 évvel fiatalabb fiam. A fiamnak van egy hónapja barátnője, a lányomnak nem volt még soha senkije, amibe lassan már belebolondul, mert egyre meredekebb kijelentéseket tesz.
Bármikor felhozódik a téma, rokonok, ismerősök rákérdeznek, erre ilyeneket mond, hogy őt még meg se b....ák a fiúk, nemhogy még kapcsolatot akarjanak vele. A legutóbbi alkalomnál azt mondta, hogyha megerőszakolná valaki, akkor legalább el tudná mondani, hogy kellett valakinek. Ezek a mondatok nemcsak félelmetesek, de nagyon ciki is, hogy ilyeneket mond. Mit tehetnénk? Már kb rá se kérdeznek sokan, elég, hogyha felhozódik a párkapcsolat, már mondja a hülyeségeit. Ezért mi sose bántottuk, sose szólt be senki, mindenki azt mondja, hogy "Majd lesz". Mi se szóltunk be semmit, barátai is ugyanazon a véleményen vannak, mint mi.
Ez a "majd lesz" duma a problémába való beleszharás. A lánynak óriási gond ez, hogy nem tetszik a korosztályának, a nagyon szélsőséges kijelentéseiből lejön, hogy kétségbe van esve.
A "majd lesz" az nem old meg semmit. Kellene egy pszichológus, ha ti nem tudtok segíteni. Javítani kell a külsején, a viselkedésén. Korosztályából való barátnő kell, akivel el tud járni szórakozni, ismerkedni, hogy érje már reális inger és próbálgathassa a szárnyait.
Teljesen igaza van. Valószínűleg a nemlétezője kivan a bunkó tahó rokonokkal, akiknél ÁLLANDÓAN ez a téma.
Nálunk is ez volt, és igen, egy idő után én is nagyon durván beszóltam, mert a fszért nem lehet leszállni az emberről?
29-es nyugi nem értik miről beszélsz, a posztoló sem érti. Ha értené, hogy valójában mi a dolga, feladata és kötelessége, akkor ez a poszt nem születik meg, mert nem lett volna oka megírni és most felnőtt emberről beszélünk, aki elvileg felességet kellene, hogy vállaljon a gyerek után, csak nem sikerült. 19 éven keresztül nem sikerült felelősséget vállalni. Azért 19 év felelőtlenségének a következményét senki nem fogja egy nap alatt ledolgozni. Én léptem volna annyira drasztikusat, hogy figyelj kölyök 19 vagy, nagykorú, akkor menj isten hírével mutasd meg nekem mekkora király vagy. Egy hét éhezés után mindjárt tudná, hogy hol a helye és mik az alapvető normák. Ha meg azután sem, akkor ezzel már nincs mit kezdeni.
Te röviden tömören felvázoltad mi a probléma és így sem értik, mert alattad a 30-as azt sem tudja hányadikán van elseje. Egy férfi nem beszél így, ahogy a posztban említett 19 éves lány. Az, ahogyan a delikvens megnyilvánul, azzal megalázza saját magát, a szüleit, konkrétan olyan szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, hogy jobb helyeken nőnek nem nevezik. Az a szöveg ami a posztban elhangzik, az valahol a borsodi szubkultúrában is megvetendő, még ott is néznének egy nagyot. A delikvens eldobta minden méltóságát, tartását, büszkeségét és gerincét, ha ezek hiányoznak a gyengébbik nemből, márpedig manapság hiánycikk, akkor nem beszélhetünk nőről, de még emberről is nehezen. Mindegy is, összegyűlt a posztra apraja falva, kik szerint ez a fajta viselkedésnek sem nevezhető vegetálás és mocsokban fetrengés teljesen normális... Nem gondoltam volna, hogy ekkora szellemi mélyszegénység tenyészik a társadalomban, mit itt egyesek prezentálnak. A szüleik meg vígan asszisztálnak hozzá. Ebből tényleg kiszállok, ezek számomra olyan megdöbbentő mélységek már, ahol akkor se lenne keresnivalóm, ha vastagon megfizetnének érte. Kár törni magad...
Leírtam, hogy senki szerint nem gond, hogy nincs senkije 19 évesen, vagy hogy nem volt még senkije.
Szerintem egy 19 éves lány se akar szingli és szűz lenni, nyilván neki is lennének igényei, mint minden más korabelinek. Egyszer volt randizni, részleteket nem tudok, azt az édesanyjával beszélte meg, nem velem.
A reakcióm erre elég szélsőséges volt, mert megkérdeztem, hogy normális-e, hogy ilyeneket beszél? Senki nem zaklatja ezzel, évente egyszer találkozunk rokonokkal, jó hogy megkérdezik mi a helyzet vele.
"A te dolgod (lenne), hogy ebben a helyzetben a lányod mellé állj!"
Megnéznélek én téged meg az összes jelenlévőt, aki ezen a véleményen van, hogy mit szólnátok hozzá, ha a ti lányotok mondana ilyeneket. Ott volt az egyik munkatársam is, hát gyönyörű volt. És ezt bárki előtt eljátsza.
"Leírtam, hogy senki szerint nem gond, hogy nincs senkije 19 évesen, vagy hogy nem volt még senkije.
Szerintem egy 19 éves lány se akar szingli és szűz lenni, nyilván neki is lennének igényei, mint minden más korabelinek"
Te szándékosan mondasz ellen két mondaton belül saját magadnak? Már arra kezdek gondolni, csak egy hergelő kamu az egész.
Nem gond, hogy nincs senkije -><- szerintem egy 19 éves lány se akar szingli lenni
Lehet, hogy nem is a rokonok szólogatnak be neki, hanem te, ilyen szép burkoltan, ahogyan itt előadod:
"nem baj, kislányom, hogy nincs senkid...de jajjjajjjj, neeee aggóóóódj, maaaaajd lesz, úúúúúúgyis tudom, hogy már te akarsz pasit"
Nekünk nem gond. NEKÜNK. Neki, és minden korabelinek az, legalábbis a legtöbbnek. Akkor hol itt az ellentmondás, ami még szándékos is?
Olvasd el még egyszer. Nekünk nem probléma, senki nem mondott rá negatívat, hogy nincs. Viszont ő akarna, egyszer volt is szerelmes, de az plátói maradt. Nemcsak akkor szeretnének a fiatalok nemi életet élni, amikor szerelmesek, hanem alapból van mindenkinek igénye rá. Őt ez persze, hogy zavarja.
De kérdező...
Hogyan fajulhat odáig a dolog, hogy a 19 éves lányod alapvető normákkal nincs tisztában. Hogyan lett nevelve, hogy így beszéljen, csak azért, mert megkérdezik tőle, hogy amúgy mizujs a pasikkal van/ nincs? Erre lehet azt mondani, hogy van, nincs, vagy azt, hogy nem publikus és kész. Hogyan nevelted. Apám meghallott volna akárcsak egyszer is ilyet a számból, nem élem meg a következő percet és nem a nagy rokonság előtt, még négyszemközt sem és nem vagyok öreg/ maradi.
Azt nem éri fel a lányod ésszel, hogy egy állat különb ennél és így aztán nem is lesz soha senkije. Ha lesz, akkor valami borsodi strici, de még az se biztos, hogy vállalná és ezen ne sértődj meg, de én még így nőt életembe nem hallottam megnyilvánulni. Láttam más cifra dolgokat, de ez, ez döbbenet. Most jut eszedbe, hogy hú basszus a gyerek 19 éves nevelni kéne. 19 éven keresztül ki vállalta a felelősséget? Még csak nem is felelősségre vonható a gyerek, bár ennyi idősen, azért kellene tudnia egyet s mást arról, hogy no hogyan is viselkedik egy ember.
De basszus itt elsősorban most rajtad a felelősség. Mi történt, valamit mondhatnál nekünk, hogy egyáltalán legyen esély arra, hogy keressünk valami megoldást, mert mint írtam, én vállalom azt, hogy nagyon ritkán egy-egy beszélgetés keretében felvilágosítom arról, hogy milyen következményei lesznek, ha így folytatja és nekem idegenként elmondhatja a gondját, mert könnyebb egy ritkán látott idegennel beszélni akár zavarbejtő témákról is, mint azzal, akivel nap mint nap találkozunk, ha csak nem a legjobb barát a delikvens.
Oké elmondod, hogy ez van, én még értem is, de most a megoldást akkor fogjuk megtalálni, ha mondjuk azt mondod pl. hogy soha nem is volt nevelve, tanítve és foglalkozva vele, mert nem volt időd rá, mert mit tudom én egyedül nevelted őket és éjjel nappal dolgoztál. Ezen könnyen lehet segíteni, hogy egy hozzám hasonló relatív művelt fickóval eltölt némi értékes időt és mondjuk 2 kávé társaságában kérdezhet és mondhat bármit tabuk nélkül. Mert ugye a minőségi diskurzus alapja a tabumentes és lehetőleg intelligens kommunikáció.
Érted miről beszélek. Frusztrált és tegyük fel kétségbe van esve, mert nincs barátja. De miért? Azért, mert prosztó és úgy viselkedik nő létére, mint egy állat, de miért. Azért, mert nem tudja megfogalmazni és ki kell belőle húzni egy olyan embernek, aki nem elfogult és aki előtt nem lenne kínos. Akkor esetleg kinyögni, hogy mert a szülei jó nagyot szartak rá, ha bármi panasza lett volna, akkor nem tudott kihez a kérdéseivel fordulni és akkor már meg lehet kérdezni, hogy amúgy azok a kérdések és panaszok valójában mik voltak. Hogy egyáltalán tudjuk azt, hogy mennyire mélyek a sebei. Bagatell dolgok és el lehet intézni azzal, hogy az ember felvilágosítja, hogy ez és ez tulajdonképpen kutyafitty, csak ő élte meg akkor nagy traumaként, de az ő érdeke, hogy elengedje, vagy még mélyebben tenyésző fájdalmakról van szó.
Ez nem úgy megy, hogy szevasz koma mi a gond, mert ő nem fogja tudni megfogalmazni, mert mindenből következik valami. Történik egy kisebb baj, aminek a következménye ez és ez lesz. Az a következmény megoldatlan, mert ő egyedül nem tudta kezelni, aminek egy még nagyobb és fájdalmasabb következménye van és a vége az, hogy akkora rakás trágya gyűlik fel, hogy itt tartasz mint most. Ez nem a gyerek hibája, mert az, hogy ő állat módjára él és viselkedik, az nem most és nem is tegnap alakult ki, hanem az évek során, hosszú évek során és a lemaradást, elhanyagolást, magányt vagy bármi mást, amit ő megélt idáig, ezt behozni nem lehet. Ehhez tudod milyen kevés vagyok még én is? Kb kiskanállal kellene a ellapátolnom 40 köbméter földet, na ez kb. egy ilyen feladat és azzal, hogy itt a többség prosztó módon védi a lányod, hogy "jóvanazúgy" jól be kell olvasni és köpködni a rokonoknak, azzal megint csak nem lesz kisegítve. Egy normális embernél nem fordul ki önmagából semmilyen kérdésre sem, mert mentálisan rendben van és legfeljebb azt mondja, hogy bocs erről nem óhajtok beszélne, mert ez túl indiszkrét. Ha megint megkérdezik tőle, akkor erélyesebben szól, hogy figyelj koma elmondtam már, hagyj békén a pasikkal, majd mondjuk harmadik kérdésnél sarkon fordul válaszra sem méltatva a delikvenst és minden méltóságát, büszkeségét és tartását megőrizve távozik. Elmegy mondjuk a haverjaival valamerre. Na most nálatok nem ez a helyzet. Ha itt keresel megoldást, akkor el kell mondanod nekünk, hogy mióta vannak ezek a problémák, szerinted hol hibáztál stb. stb. és nyugodtan elmondhatod, mert teljes inkognitóban senki sem tud téged bántani. Az, hogy ezek a paprikajancsik miket fröcsögnek, arra meg magasról teszel, mert nem számít.
Én erre mindig azt mondom, hogy fröcsögjön. Csinálok egy kávét, leiszom felét még mielőtt bármit is elolvasnék itt. Beleolvasok valami jót trágyás posztba és megint iszom, semmivel sem lett rosszabb a kávé, ergo jó lenne, ha közreműködnél te is a probléma feltárásában, én ennél többet nem tudok és amennyiben te ebben nem vagy partner, úgy nem is óhajtok tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!