Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerekem leéget ezekkel a...

A gyerekem leéget ezekkel a szövegeléseivel, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Van egy 19 éves lányom, meg egy 3 évvel fiatalabb fiam. A fiamnak van egy hónapja barátnője, a lányomnak nem volt még soha senkije, amibe lassan már belebolondul, mert egyre meredekebb kijelentéseket tesz.

Bármikor felhozódik a téma, rokonok, ismerősök rákérdeznek, erre ilyeneket mond, hogy őt még meg se b....ák a fiúk, nemhogy még kapcsolatot akarjanak vele. A legutóbbi alkalomnál azt mondta, hogyha megerőszakolná valaki, akkor legalább el tudná mondani, hogy kellett valakinek. Ezek a mondatok nemcsak félelmetesek, de nagyon ciki is, hogy ilyeneket mond. Mit tehetnénk? Már kb rá se kérdeznek sokan, elég, hogyha felhozódik a párkapcsolat, már mondja a hülyeségeit. Ezért mi sose bántottuk, sose szólt be senki, mindenki azt mondja, hogy "Majd lesz". Mi se szóltunk be semmit, barátai is ugyanazon a véleményen vannak, mint mi.

2023. nov. 18. 09:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
60%

Bocsánat, a lányod 19. Ìgy meg aztán végképp azt kell mondjam, hogy vannak olyan tizenéves, érett lányok, akik nem akarnak kapcsolatot csak azért, hogy legyen, meg pusztán szánalomból. Inkább lennél rá büszke, hogy nem a mai trendeket kőveti és esemenyutánit kell neki feliratni 16 évesen. Mert az én kolléganőimet meg ez zavarta, ők egyetem előtt nem pasiztak, mégis házasságban élnek és 2-3 gyerekük van.

Semmiről sincs lemaradva!

2023. nov. 18. 11:46
 12/76 anonim ***** válasza:
89%
Sokat elmond, hogy nem az a kérdés, hogyan segíts neki, hanem az a bajod, hogy téged leéget.
2023. nov. 18. 11:56
 13/76 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező!

Bocsi, de a suttyó rokonoknak SEMMI, DE SEMMI KÖZÜK a lányod magánéletéhez!!!!

Vagy őket nem dugják (vagy kúrnak) eleget, hogy a másik szerelmi - nemi életével vannak elfoglalva?

A te dolgod (lenne), hogy ebben a helyzetben a lányod mellé állj!

Valamint értesd meg vele, hogy az önértékelése nem párkapcsolattól függ: ha pasi nélkül nem ér eleget az életben, akkor pasival se fog.

2023. nov. 18. 11:58
 14/76 anonim ***** válasza:
70%

Nem kéne a saját gyereked nemi életében turkálni, ennyi. Néha megértem, hogy rákérdeztek ez természetes, az ember társas lény és vágyik egy partnerre és megnyugtató egy szülő és rokonok számára a másik együttléte.

Viszont fel kell ismerni azt amikor az illető, vagy nem akar maga mellé senkit, vagy önakaratán kívül nem képes rá. Ilyenkor nem noszogatni kell mert csak frusztráltabb lesz.

Mondjuk azt én is kiábdrándítónak találom, hogy a lányod ilyen proli módon nyilvánul meg. Lehet, hogy némi nevelési probléma is közrejátszik amit korábban kellett volna befoltozni.

Habár én úgy gondolom ha a lányod rendelkezik egy hétköznapi külsővel szimplán csak nyitott szemmel kéne járnia és máris találna magának valakit, ha nem is párkapcsolatra akkor arra, hogy valaki meg*bassza elmondása szerint.

A probléma nálam is adott csak kicsit másmilyen formában. 24 éves férfi vagyok és sosem volt senkim, emiatt én is kaptam a családtól, hogy a 15 éves unokahúgomnak már van valakije, én ezeket szimplán nem veszem magamra.

2023. nov. 18. 12:01
 15/76 anonim ***** válasza:
88%

7, szerinted az a szülő, aki leírja a kérdésben, hogy még a 16 éves fiúnak is van csaja, holott semmi köze a kérdéshez, leállítaná a rokonokat? Nem is feltételezi, hogy a lány azért szól be, mert elege van a kérdezősködésből, szerinte azért ilyen, mert nincs senkije...

Kéne a francnak ilyen szülő.

2023. nov. 18. 12:03
 16/76 anonim ***** válasza:
70%
Látom mindenkit lepontoztak aki szerint 19 évesen nem mindenkinek az az első vagya hogy legyen valakije, mert csak. :D Lehet ez a válasz nem hasznos, de az attól még tény marad!
2023. nov. 18. 12:13
 17/76 anonim ***** válasza:
12%

Ez már az elején el lett szúrva. 19 évesen már nem kell nevelni, ezt még kicsi gyerekként lehetett volna kezelni. Most belenevelni a tiszteletet, alapvető illemet és etikát. Én a mai napig a legnagyobb tisztelettel beszélek a szüleimmel és igen, mikor kicsi voltam, akkor pont megkaptam azokat az atyai pofonokat, amik ahhoz kellettek, hogy embert faragjanak belőlem. Tudom ez manapság elképzelhetetlen, mert már oviban oktatják a marhaságot, hogy a gyereknek jogai vannak.

Nem, nincsenek. Kötelessége van, aztán esetleg beszélhetünk arról, hogy lenne bármi óhaja. Az, ahogyan beszél a lányod, ráadásul lány létére, az pont ennek a trendnek és felelőtlenségnek az eredménye.Ha én ilyet meghallanék egyetlen nőtől is, hogy ennyire prosztó és igénytelen módon nyilvánul meg bármikor, akárcsak négyszemközt, engem többet biztos nem látna.

Ez nem azért van, mert én vagyok valaki, mert nem vagyok senki. Viszont, ha nekem férfi létemre van becsületem, büszkeségem, tartásom, méltóságom, az alapvető műveltséget elsajátítottam/ próbálkozom vele, próbálok olvasni, hogy a szókincsem karban tartsam, akkor egy nőnek hatványozottan kellene erre ügyelni. Pont ezért és az általad felsorolt prosztó, művelten és végtelenül megalázó megnyilvánulásaiért nem áll le vele senki. Ő azt hiszi ez vicces, lázadó, divatos stb. de nem, saját magát alázza meg vele és a saját szüleiről állítja ki a szegénységi bizonyítványt.

Ezt a hozzászólást nyugodtan mutasd meg neki, ha van benne a büszkeségnek, a szégyenérzetnek és az értelemnek egy kis szikrája, akkor elgondolkodik ezen, különben csak egy végtelenül nyomorult felmosórongy lesz belőle, ha még nem túl késő. Nos, ha ő ilyen életről álmodik, hogy 25+ évesen majd valami alja népnek a toprongya lesz, netán betanított segédmunkás apró pénzért, akit majd legfeljebb valami fél analfabéta felcsinál, aztánlelép mellőle és egyedül szenved kettő, netán három gyerekkel; rosszabb esetben az a fél analfabéta ura nem lelép, hanem majd iszik és veri nap mint nap, na akkor nagyon jó úton halad efelé. Ha neki ez az életcél, ha ő saját magát nem tartja semmire, holott 19 évesen már azért csak tudatában kellene lennie ezeknek, akkor nincs mit tenni. Ezt már gyerekkorban elrontottátok, mert jókor és jó időben nem kapta meg azokat az atyai pofonokat, amiket meg kellett volna kapnia.

Ez úgy igaz, ahogy most leírom, én rettentően hálás vagyok mind apámnak és mind anyámnak, hogy megkaptam azokat a bizonyos pofonokat, mikor megérdemeltem. Egyébiránt szívesen találkoznék vele csupán néha napján beszélgetni, hátha megértene ebből valamit, bár kétlem. Ha te nem tudsz rá hatni, akkor miért hallgatna rám... Mikor ilyet olvasok, vagy tapasztalok a hétköznapokban rettenetesen elszomorít, hogy kisiklik egy olyan ember élete merő ostobaságból, akinek egyébként a lehetőség adott, hogy normális emberként, majd normális életet éljen.

2023. nov. 18. 12:24
 18/76 anonim ***** válasza:
15%
17-es: Nem jól értelmezted a kérdést. A lány nagyon is akar kapcsolatot, csak nem kell senkinek. Femcel. Ez nagyon nyomasztó lehet az ő korában, pluszban ott vannak a kíváncsiskodó rokonok. Az anyját is inkább csak az nyomasztja, hogy közönségesen fogalmaz, meg lehet, hogy azt is szégyelli, hogy a lánya nem hozza az általa és a rokonok által elvárt szintet, mármint azt, hogy legyen párja ennyi idős korára. Nem tűnik úgy, hogy együttérezne vele. Csupán annyiban van igaza, hogy zavarja ez a trágár stílus. Ennek meg az az oka, hogy ez a generáció így nőtt fel. Ma már alap a trágárkodás sajnos.
2023. nov. 18. 12:25
 19/76 anonim ***** válasza:
89%

Én olyanokat válaszoltam erre a kérdésre, hogy leszbikus vagyok, vagy halálosan szerelmes vagyok a 60 éves matematikaprofesszoromba, vagy hogy hagyjanak már békén, épp az abortuszt szervezem... De az is jó taktika lehetne, amit a lányod művel, csak sajnos nem jön be neki, mert a rokonok még mindig kérdezősködnek, az anyja meg nem azért van felháborodva, mert a rokonok konkrétan az iránt érdeklődnek, hogy letolta-e már a bugyiját egy férfinek, hanem hogy milyen illetlen válaszokat ad erre a kérdésre.

Javaslom ilyenkor kérdezzen vissza, hogy az adott illetőnek egészen pontosan mi köze is van a dologhoz, talán a direkt elutasítást jobban értik az ilyen gyökerek.

2023. nov. 18. 12:29
 20/76 anonim ***** válasza:
80%
18, mit tiszteljen azokon, akik beleugatnak a magáéletébe? Őt se tisztelik...
2023. nov. 18. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!