Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fog ez változni valahogy?

Fog ez változni valahogy?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Idén felvettek egyetemre Pestre. Korábban sem járhattam soha el sehova, csak ha valakivel voltam, viszont azt hiszem, most érzem csak igazán, miért baj ez.. Tömegközlekedni nem tudok, mert nem engedték, de még gyalog sem járhattam el sehova. Oka ennek úgy különösebben soha nem volt, nem játszottam el senki bizalmát, nem vagyok problémás, egyszerűen ennyire szigorúan lettem nevelve..

Egyrészt rettegek Pesten egyedül úgy, hogy egy nagyon kicsi faluban éltem eddig, és nem jártam el sehova.

Másrészt elegem van abból, hogy még az egyetemig és vissza is autóval akarnak vinni, pedig két órára lakok tőle.. Ellenben minden vita alkalmával megkapom, hogy én alkalmatlan vagyok a városi életre. Mindent tudni akarnak rólam a szüleim, és mindenről be kell számolnom. Valahányszor pedig megpróbálom rendesen elmondani nekik, hogy nekem ez így nagyon nem jó, mindig nagy viták vannak.

Mit tehetnék? Szeretnék végre valamivel függetlenebb lenni, és szeretném, ha úgy lennék kezelve, mint a korombeliek. Nem bulizni akarok, vagy minden héten iszogatni másokkal.. egyszerűen csak szeretném, ha egy kicseszett egyetemig és vissza elmehetnék egyedül anélkül, hogy fognák a kezem, és percenként kutakodjanak utánam, hol vagyok, és mit csinálok.

19/l

2023. aug. 27. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim ***** válasza:
91%

Az egyik barátnőm 15 éves volt, mikor összejött egy sráccal. Drog is volt, kórházba került, felépül, de az anyja kérte, menjen pszichiáterhez. El is kísérte, ennek ellenére egyszer nem számoltatta el, mit beszéltek. Az orvosnál ami történik senkire nem tartozik, vagy elmondod vagy nem. 18 év alatt mondjuk azért de, viszont te már felnőtt nő vagy, nem vagy köteles beszámolni semmiről sem.

Vagy attól félsz, hogy elzárják a pénzcsapot, ha nem számolsz be, vagy ellenkezel? Támogatnak egyáltalán valamivel?

Én mondjuk a helyedben tuti megkérdezném, hogy ha ilyen életképtelenné nevelnek, mi lesz veled, ha ők meghalnak?

2023. aug. 28. 12:46
 62/62 anonim ***** válasza:
14%

Ezekből elvárásokból semmi se fog megvalósulni. Erre volt egy nyár is átbeszélni, de tervezni a szülők se tudnak. Na most egyedül maradtál. Ha költözöl, akkor diakhitel lesz. Arra figyelj majd melyik bankban veszed fel, de akkor el kell vágni a kapcsolatot a szülőkkel, mert fizetni se tudják a tanulmányokat.

Másik opció, hogy 500-1000 eurót

összeszedel és lelépsz külföldre.

2023. aug. 30. 09:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!