Fog ez változni valahogy?
Sziasztok,
Idén felvettek egyetemre Pestre. Korábban sem járhattam soha el sehova, csak ha valakivel voltam, viszont azt hiszem, most érzem csak igazán, miért baj ez.. Tömegközlekedni nem tudok, mert nem engedték, de még gyalog sem járhattam el sehova. Oka ennek úgy különösebben soha nem volt, nem játszottam el senki bizalmát, nem vagyok problémás, egyszerűen ennyire szigorúan lettem nevelve..
Egyrészt rettegek Pesten egyedül úgy, hogy egy nagyon kicsi faluban éltem eddig, és nem jártam el sehova.
Másrészt elegem van abból, hogy még az egyetemig és vissza is autóval akarnak vinni, pedig két órára lakok tőle.. Ellenben minden vita alkalmával megkapom, hogy én alkalmatlan vagyok a városi életre. Mindent tudni akarnak rólam a szüleim, és mindenről be kell számolnom. Valahányszor pedig megpróbálom rendesen elmondani nekik, hogy nekem ez így nagyon nem jó, mindig nagy viták vannak.
Mit tehetnék? Szeretnék végre valamivel függetlenebb lenni, és szeretném, ha úgy lennék kezelve, mint a korombeliek. Nem bulizni akarok, vagy minden héten iszogatni másokkal.. egyszerűen csak szeretném, ha egy kicseszett egyetemig és vissza elmehetnék egyedül anélkül, hogy fognák a kezem, és percenként kutakodjanak utánam, hol vagyok, és mit csinálok.
19/l
"még az egyetemig és vissza is autóval akarnak vinni, pedig két órára lakok tőle"
Mármint elméletileg két órára, ugye? Csak mert a gyakorlatban reggelente és délután az nem annyi lesz, elhiheted. Voltatok már egyáltalán kocsival Pesten? Teljesen lehetetlen néha a városban közlekedni. Naponta 5-6 órákat fognak téged kocsival furikázni? A többi alapján sem tűntek normálisnak a szüleid, már bocsánat, de ezt nem gondolhatják komolyan. Még a vonatra is azt mondaná az ember, hogy ilyen távra nagyon nem ajánlott, max. ha városon belül már nem kell utazni.
Csomó kiadó szobás csoport van Facebookon, jóval olcsóbban lehet másokkal együtt kivenni valamit, mintha egyedül akarnál egy teljes albit. Világosítsd fel a szüleidet, hogy az autókázás (meg a többi) nem reális. Felnőtt ember vagy, ideje a sarkadra állni. És tudom, hogy ezt mondani könnyű, meg nem az a célod, hogy teljesen kitegyenek otthonról, de meg kell velük értetni, hogy semmilyen szempontból nem normális, amit csinálnak.
A visszautat és a dugókat nézve valóban sokkal sokkal több. Voltunk már Pesten, de őket nem érdekli. Tényleg mindenhova is vinni akarnak.. ha találkozok valakivel addig nem mennek el a helyszínről míg az illetőt nem látják.. meg hasonlók. Szóval vannak fura dolgok.
Vonattal meg tudnám oldani. Onnan metróval pár perc az egyetem.
A kiadó szoba jó ötlet, de nekem nincs elég pénzem rá, a szüleimnek sem.. Persze ott a diákhitel, de bőven elég lesz a milliós tandíjat visszafizetnem egyetem után, amit hitel fedez addig.. Egy ponttal maradtam le a támogatott képzésről..Dolgozni pedig bármennyire szeretnék, orvosi mellett nem fog menni.
Én igyekszem kiállni magamért, és a viták ellenére is próbálom éreztetni velük, hogy ez nekem már nagyon nagyon nagyon sok, de nem értik meg..Volt már, hogy beígérték, hogy elmehetek valahova egyedül, majd aznap reggel jelentették be, hogy mégsem, mert valakivel mennem kell, különben maradhatok itthon…
Nem tudom, mit tegyek
Nem fogják megérteni soha. Ezt ne is reméld.
Én tuti passziváltatnék egy évet, elmennék dolgozni, elköltöznék, jövőre újra beíratkoznék, és feléjük se néznék többet. De ez én vagyok, tele eszközökkel, a problémára fókuszálva.
Téged sikerült sajnos úgy elrontaniuk, hogy létezni se tudj nélkülük.
Pedig tudnál. Minden közlekedési útvonal, munkák, munkák szállással, minden egyes dolog fent van a neten, okostelefonon. Lehet élni telefonról, ha már a szüleid nem tanítottak meg.
Csak ugye emellett sikeresen belédnevelték azt is, hogy szeretned KELL őket, mert ők a szüleid, ők adtak ételt, fedelet, taníttatak. Lényegtelen, hogy ők nem szerettek, legyél hálás. És ez fog ottragasztani, mint egy pillanatragasztó. A hibás hitrendszered. Kegyetlen élet vár rád, ha nem lépsz le, ha lelépsz, akkor pedig kegyetlen hosszú feldolgozási folyamat.
na ja, szerintem ebbe a tankolás dologba bele sem gondoltak.
Anyukám itthonról dolgozik, szóval ő valahogy tényleg meg tudná oldani, hogy felvisz.. meg talán, hogy értem jön.. Igazából abszurd ez elképzelve, de ha rajtuk múlik, bármire képesek…
23.21
Ebben lehet valami. Tényleg még én érzem magam nagyon rosszul, hogy el akarok innen menni, meg hogy sokszor veszekszem velük.. nem jó ez sehogy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!