Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fog ez változni valahogy?

Fog ez változni valahogy?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Idén felvettek egyetemre Pestre. Korábban sem járhattam soha el sehova, csak ha valakivel voltam, viszont azt hiszem, most érzem csak igazán, miért baj ez.. Tömegközlekedni nem tudok, mert nem engedték, de még gyalog sem járhattam el sehova. Oka ennek úgy különösebben soha nem volt, nem játszottam el senki bizalmát, nem vagyok problémás, egyszerűen ennyire szigorúan lettem nevelve..

Egyrészt rettegek Pesten egyedül úgy, hogy egy nagyon kicsi faluban éltem eddig, és nem jártam el sehova.

Másrészt elegem van abból, hogy még az egyetemig és vissza is autóval akarnak vinni, pedig két órára lakok tőle.. Ellenben minden vita alkalmával megkapom, hogy én alkalmatlan vagyok a városi életre. Mindent tudni akarnak rólam a szüleim, és mindenről be kell számolnom. Valahányszor pedig megpróbálom rendesen elmondani nekik, hogy nekem ez így nagyon nem jó, mindig nagy viták vannak.

Mit tehetnék? Szeretnék végre valamivel függetlenebb lenni, és szeretném, ha úgy lennék kezelve, mint a korombeliek. Nem bulizni akarok, vagy minden héten iszogatni másokkal.. egyszerűen csak szeretném, ha egy kicseszett egyetemig és vissza elmehetnék egyedül anélkül, hogy fognák a kezem, és percenként kutakodjanak utánam, hol vagyok, és mit csinálok.

19/l

2023. aug. 27. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
95%

Gondolom a sote-re vették fel ha már Pesten orvosi... Én ÁOK közelébe se kerültem, csak simán ETK-ra járok itt. Orvosi még rosszabb. Iszonyúan össze kell szedned magad mert itt hamar eltapossák az embert. Ilyen mentális állapotban nem fogod tudni teljesíteni. A szüleiddel szemben mielőbb próbáld meghúzni a határaidat. Ez nem normális hozzáállás, hogy nem engednek leválni. Kollégium miért nem opció? Ha ilyen rossz anyagi helyzetben vagytok nem értem miért nem kaptál helyet. Ilyenkor ha nem kaptál helyet megéri fellebbezni a határozat ellen. És ha ilyen szorult anyagi helyzetben vagytok biztos elején vagy a várólistának. Lehet szeptemberben már lesz is helyed a koliban.

De én még mindig nem értem, hogy ha a szüleid minden egyes nap elégetnék a pénzt üzemanyag gyanánt, akkor miért nincs pénz egy szoba bérlésére?

2023. aug. 28. 05:14
 32/62 anonim ***** válasza:
84%
Valami itt nagyon nem kerek. Ha csak napi 2x teszik meg a távot ,tehát anyád felvisz,egész nap pesten dekkol és este hazavisz, akkor havi 500 000 Ft menne el benzinre. (8 literes fogyasztással számoltam, mert a leírásból nem egy vadi új járgányt sejtek). Anyád a kocsiban éli majd az életét???Onnan dolgozik? Ott eszik? Télen is, amikor minuszok vannak? Vagy majd fűti az autót, de sebaj, ha az üzemanyag havi 700 000 lesz?? Meg te is ott akarsz tanulni, menet közben, azért, hogy hazajárjatok aludni? Napi 4-5 óra kocsikázásról van szó. És félmillió forintról! Amiből bőven tellene albérletre, vagy szobabérlésre. Szobánál nem is kérnek mindenhol 3 havi kauciót.Ha külső kerületben keresel, gyakran csak 1 havit kérnek. Ismerősöm pl. csepelen bérel, havi 77 ezerért (ebben a rezsi is benne van) és a kaució is csak 65000 volt. 15 perc alatt a petőfi hídnál van HÉV-vel, tehát a közlekedés se vesz el sok időt a napjából. A Lidl-es állást meg felejtős. 8 óráért kapnál ennyit, nem lenne se időd ,se erőd tanulni, mert nagyon meghajtanak a pénzért, örülsz majd, ha kipihenheted magad. El kellene anyáddékkal beszélgetni a részletekről, hogyan is képzelik ezt az egészet. Vagy hagyni, hogy megcsinálják, mert ő maga fog rájönni 1 hét után, hogy ez hülye ötlet volt és ő sem bírja ezt se pénzzel, se energiával, se idővel.
2023. aug. 28. 06:09
 33/62 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, egyik ismerősöm,aki mérnök-infóra jár, nyaranta Németországba jár ki takarítani, hogy egyetem alatt tudjon a tanulásra koncentrálni. Mert ő is látja, hogy suli mellett curva nehéz ilyen szakon dolgozni.
2023. aug. 28. 06:30
 34/62 anonim ***** válasza:
77%

A szüleid vallási bolondok? Próbálj valakitől segítséget kérni, hogy magyarázza el nekik, ez miért nem jó, és nem is normális. Az minimum négy óra lesz, dugóval akár hat óra is, ha még beüt egy baleset is, még több. Nem biztonságos senkinek.

Aki meg írta hogy a LIDL-s állásért kap kb 70 ezret, annak üzenem, hogy kapnak netto kb 300-at, még jobban kapnak, mint a legtöbb gyárban három szakban, ami mondjuk elég szégyen.

2023. aug. 28. 07:27
 35/62 A kérdező kommentje:
Amúgy más szülővel a rokonságban ha beszélnek mindig szóba jön, hogy miért nevelnek ilyen szigorúan, meg ennyi idősen már el kell engedni minket, meg hasonlók.. De a szüleim ezt letudják annyival, hogy bolondok, hogy ők meg ilyen lazán nevelik a gyerekeiket és mindenhova elengedik őket. Szóval ez sem segít, ha más próbálja elmagyarázni nekik, hogy ez miért nem oké így
2023. aug. 28. 07:33
 36/62 anonim ***** válasza:
94%

Akkor kiabálj te is. Mondd meg, hogy ők tévednek. Ezzel csak azt érik el, hogy nem bízol bennük, félsz tőlük, és fel kell fedezned az éeltet, de ez így nem megy, ha így nevelnek.

Ha más nem megy, titokban kezdd el tervezni az életed, és szökj meg.

2023. aug. 28. 07:41
 37/62 A kérdező kommentje:
hú, ha megszöknék milyen verést kapnék.. meg ha kiabálok, akkor megkapom, hogy tőlem zeng az utca amilyen idegbeteg vagyok meg üvöltök. Bárhogy nézem, nem lesz erre más megoldás, mint hogy előbb vagy utóbb elmegyek innen..:/
2023. aug. 28. 07:52
 38/62 anonim ***** válasza:
89%
Azert sajnálatos,hogy vannak ilyen szülők is
2023. aug. 28. 07:57
 39/62 anonim ***** válasza:
94%
Én már eret vágtam volna.
2023. aug. 28. 08:16
 40/62 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, az ördögbe is, mi az, hogy verést kapsz 19 évesen? A szüleid kontrollmániásak és érzelmi bántalmazók. Olvasd el Susan Forward "Mérgező szülők" c. könyvét, abban találsz tippeket a konfrontálódásra, és keress fel egy szakembert, akitől tudsz segítséget kapni ahhoz, hogy leválhass róluk. Ha igaz a sztori, ez így minden, csak nem normális, teljesen ellehetetlenítik az életedet. Ha így megy tovább, 40 évesen is ott leszel önellátásra képtelenül és az idős szüleid még mindig a kezedet fogják fogni.
2023. aug. 28. 08:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!