Fog ez változni valahogy?
Sziasztok,
Idén felvettek egyetemre Pestre. Korábban sem járhattam soha el sehova, csak ha valakivel voltam, viszont azt hiszem, most érzem csak igazán, miért baj ez.. Tömegközlekedni nem tudok, mert nem engedték, de még gyalog sem járhattam el sehova. Oka ennek úgy különösebben soha nem volt, nem játszottam el senki bizalmát, nem vagyok problémás, egyszerűen ennyire szigorúan lettem nevelve..
Egyrészt rettegek Pesten egyedül úgy, hogy egy nagyon kicsi faluban éltem eddig, és nem jártam el sehova.
Másrészt elegem van abból, hogy még az egyetemig és vissza is autóval akarnak vinni, pedig két órára lakok tőle.. Ellenben minden vita alkalmával megkapom, hogy én alkalmatlan vagyok a városi életre. Mindent tudni akarnak rólam a szüleim, és mindenről be kell számolnom. Valahányszor pedig megpróbálom rendesen elmondani nekik, hogy nekem ez így nagyon nem jó, mindig nagy viták vannak.
Mit tehetnék? Szeretnék végre valamivel függetlenebb lenni, és szeretném, ha úgy lennék kezelve, mint a korombeliek. Nem bulizni akarok, vagy minden héten iszogatni másokkal.. egyszerűen csak szeretném, ha egy kicseszett egyetemig és vissza elmehetnék egyedül anélkül, hogy fognák a kezem, és percenként kutakodjanak utánam, hol vagyok, és mit csinálok.
19/l
Gondolom a sote-re vették fel ha már Pesten orvosi... Én ÁOK közelébe se kerültem, csak simán ETK-ra járok itt. Orvosi még rosszabb. Iszonyúan össze kell szedned magad mert itt hamar eltapossák az embert. Ilyen mentális állapotban nem fogod tudni teljesíteni. A szüleiddel szemben mielőbb próbáld meghúzni a határaidat. Ez nem normális hozzáállás, hogy nem engednek leválni. Kollégium miért nem opció? Ha ilyen rossz anyagi helyzetben vagytok nem értem miért nem kaptál helyet. Ilyenkor ha nem kaptál helyet megéri fellebbezni a határozat ellen. És ha ilyen szorult anyagi helyzetben vagytok biztos elején vagy a várólistának. Lehet szeptemberben már lesz is helyed a koliban.
De én még mindig nem értem, hogy ha a szüleid minden egyes nap elégetnék a pénzt üzemanyag gyanánt, akkor miért nincs pénz egy szoba bérlésére?
A szüleid vallási bolondok? Próbálj valakitől segítséget kérni, hogy magyarázza el nekik, ez miért nem jó, és nem is normális. Az minimum négy óra lesz, dugóval akár hat óra is, ha még beüt egy baleset is, még több. Nem biztonságos senkinek.
Aki meg írta hogy a LIDL-s állásért kap kb 70 ezret, annak üzenem, hogy kapnak netto kb 300-at, még jobban kapnak, mint a legtöbb gyárban három szakban, ami mondjuk elég szégyen.
Akkor kiabálj te is. Mondd meg, hogy ők tévednek. Ezzel csak azt érik el, hogy nem bízol bennük, félsz tőlük, és fel kell fedezned az éeltet, de ez így nem megy, ha így nevelnek.
Ha más nem megy, titokban kezdd el tervezni az életed, és szökj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!