Fog ez változni valahogy?
Sziasztok,
Idén felvettek egyetemre Pestre. Korábban sem járhattam soha el sehova, csak ha valakivel voltam, viszont azt hiszem, most érzem csak igazán, miért baj ez.. Tömegközlekedni nem tudok, mert nem engedték, de még gyalog sem járhattam el sehova. Oka ennek úgy különösebben soha nem volt, nem játszottam el senki bizalmát, nem vagyok problémás, egyszerűen ennyire szigorúan lettem nevelve..
Egyrészt rettegek Pesten egyedül úgy, hogy egy nagyon kicsi faluban éltem eddig, és nem jártam el sehova.
Másrészt elegem van abból, hogy még az egyetemig és vissza is autóval akarnak vinni, pedig két órára lakok tőle.. Ellenben minden vita alkalmával megkapom, hogy én alkalmatlan vagyok a városi életre. Mindent tudni akarnak rólam a szüleim, és mindenről be kell számolnom. Valahányszor pedig megpróbálom rendesen elmondani nekik, hogy nekem ez így nagyon nem jó, mindig nagy viták vannak.
Mit tehetnék? Szeretnék végre valamivel függetlenebb lenni, és szeretném, ha úgy lennék kezelve, mint a korombeliek. Nem bulizni akarok, vagy minden héten iszogatni másokkal.. egyszerűen csak szeretném, ha egy kicseszett egyetemig és vissza elmehetnék egyedül anélkül, hogy fognák a kezem, és percenként kutakodjanak utánam, hol vagyok, és mit csinálok.
19/l
nem tudom hányadik válaszoló írta, viszont abból a pénzből, amit most keresnék, nem 6 évig tartanám el magam, hanem félre tudnék annyit tenni, amennyi (ha jövőre sem sikerül a koli) az albérletet fedezi. Ha meg sikerül a kollégium, akkor még meg is marad valamennyire az albira szánt pénz.
egyébként látom, sokan azt hiszitek kitaláltam, de tényleg nem.. bár ez sokat elmond azért, hogy az a szituáció, amiben benne élek ennyi éve, és már-már megszokott volt, az másnak ennyire abszurd. Durva ez nekem.
Mindenesetre tényleg nem szórakozom, különben nem írtam volna ki a kérdést.
A válaszokat köszönöm. Elgondolkozom a passziváltatós dolgon.
Nem értem miért hiszitek mesének, vannak emberek, akik ennyire féltik a gyereküket, még ha nem is találkoztatok ilyennel.
Lehet, hogy kisebb várost választottam volna a helyedben, Debrecenben és Szegeden is van orvos képzés. Azért ott nincs annyi rémhír, nem akkora város, sokkal élhetőbb, és a szüleid is jobban megnyugodtak volna egy idő után.
Gyanúsan nem fogsz annyit keresni a passzív félévedben, hogy fedezni tudd a lakhatásod egy évig. Egy albérleti szoba 80-100 ezer körül van, két havi kaucióval (tehát beköltözéskor elkérnek majd ~300 ezret), emellett a közlekedés, étkezés, mindennapi dolgok még mind felszámolódnak. Alsó hangon 200-220 ezer forintból jön majd ki egy hónap, és akkor tényleg alig költöttél valamire. Végzettség nélkül nagyon jó állást kell találj minél hamarabb, hogy legalább nettó 250-et keress havonta.
Nincs valami rokon, ismerős Budapesten? Legalább az első 1-2-3 hónapra megkérni, hogy hadd költözz be, és ismerd meg a lehetőségeidet Budapesten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!