Fog ez változni valahogy?
Sziasztok,
Idén felvettek egyetemre Pestre. Korábban sem járhattam soha el sehova, csak ha valakivel voltam, viszont azt hiszem, most érzem csak igazán, miért baj ez.. Tömegközlekedni nem tudok, mert nem engedték, de még gyalog sem járhattam el sehova. Oka ennek úgy különösebben soha nem volt, nem játszottam el senki bizalmát, nem vagyok problémás, egyszerűen ennyire szigorúan lettem nevelve..
Egyrészt rettegek Pesten egyedül úgy, hogy egy nagyon kicsi faluban éltem eddig, és nem jártam el sehova.
Másrészt elegem van abból, hogy még az egyetemig és vissza is autóval akarnak vinni, pedig két órára lakok tőle.. Ellenben minden vita alkalmával megkapom, hogy én alkalmatlan vagyok a városi életre. Mindent tudni akarnak rólam a szüleim, és mindenről be kell számolnom. Valahányszor pedig megpróbálom rendesen elmondani nekik, hogy nekem ez így nagyon nem jó, mindig nagy viták vannak.
Mit tehetnék? Szeretnék végre valamivel függetlenebb lenni, és szeretném, ha úgy lennék kezelve, mint a korombeliek. Nem bulizni akarok, vagy minden héten iszogatni másokkal.. egyszerűen csak szeretném, ha egy kicseszett egyetemig és vissza elmehetnék egyedül anélkül, hogy fognák a kezem, és percenként kutakodjanak utánam, hol vagyok, és mit csinálok.
19/l
Passziváltatáson gondolkozom igazából.. esetleg újrafelvételi, hátha sikerülne az államilag támogatott.. ha nem, akkor is bent maradok orvosin, csak marad a fizetős. Megpróbálok kis pénzt félretenni az albérletre. (Persze az megint más kérdés, hogy a munkát hogy fogják engedni, hiszen múlt nyáron pont ezen volt megint a vita, hogy ne dolgozzak, mert nem fog minden nap bevinni.. Akkor mondtam neki, hogy bemegyek vonattal, de ő meg rámripakodott, hogy nem fogok vonatozni….)
szóval lehet ez az év így fog kinézni. Egyelőre ezt látom a legjobbnak.
15. válaszoló!
a passzív évemben dolgoznék. Ekkor
még nem tanulok, csak jövőre.
Te komolyan azt gondolod, hogy ilyen mentális állapottal orvos leszel? Hát neked kéne egyelőre orvos és traumafeldolgozás. Emberekkel akarsz foglalkozni, mikor nem is ismered az életet és a világot, mert burokban tartanak?
Azért én majdnem bedőltem. Én írtam a passziváltatós választ.
Szerintem simán hivatkozhatsz arra, hogy bele fogsz fáradni az örökös utazgatásba. Én is megpróbáltam heti 2-3-szor bevonatozni a munkahelyemre, 3 óra oda, 3 vissza, viszont mivel a cég állta a jegy árát, így olcsóbbnak láttam. Kb. 3 hétig bírtam.
Menj majd be a koli igazgatóhoz. Anno én sem jutottam be koliban, várólista végén voltam. Bementem az igazgatóhoz, hogy nagyon szeretném a lakhatást, mert nincs lehetőségem albérletre. Ott voltam helyben, látott, hogy normális vagyok. Mivel októberben egy csomóan "kibuktak" az egyetemről, plusz passziváltatták magukat szeptembertől, így a koliból is kiköltözött egy jó pár ember. Az ő helyükre felvettek egész évre. Sőt, még az állatorvosi koliba is felvettek volna, holott semmi közöm nem volt a szakhoz, csak az egyetem mellett volt, így ott is érdeklődtem, és hát nekik az a lényeg, hogy megteljen a koli, nem az, hogy csak állatorvostan hallgatók legyenek ott.
A szüleid nem fognak megváltozni. Engem is nagyon féltett anyukám, nem igazából engedett. Most már 7 éve Budapesten élek, de még mindig képes megjegyezni ha egyedül vagyok, hogy sötétedés előtt érjek haza, és képes néha megvárni, mert addig nem alszik el. Ez már beléjük van kódolva.
Viszont felnőtt vagy, nem szabhatja meg, hogy hozzon-vigyen téged. Én mindenképp szereznék egy koliszobát, és bejelenteném, hogy Budapestre költözök. Itt pedig ne izgulj, gps-el bárhová el tudsz közlekedni. Nyilván nem kell első nap neki indulni a nagyvárosnak, szépen apránként felfedezed a környéket, utána a távolabbi lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!