Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért dobálja ki anyám a...

Miért dobálja ki anyám a dolgaimat?

Figyelt kérdés
Már kiskoromban is megcsinálta azt, hogy a számomra fontos dolgokat (akkoriban játékokat, képregényeket amiket gyűjtöttem) önkényesen kidobta. Pl mentem haza iskolából és kerestem a dolgaim amiket szeretek amikre vigyáztam, és kidobta mert takarított. Holott nem voltak szana-szét hagyva, a helyükön voltak. Nagyobb koromban megcsinálta azt, hogy beraktam egy pohárba tisztító folyadékba az ékszerem, mondtam hogy mi van abban a pohárban, erre másnapra hopp, kiöntötte a lefolyóba, az ékszeremmel együtt. Volt hogy az új személyimet dobta ki felbontatlan boritékostul, és mehettem kikukázni.Pár napja édességet kaptam az egyik francia barátomtól amit franciából küldött, kértem anyut hogy a dobozát ne dobja ki, mert el szeretném rakni emlékbe. A csokit megette, a dobozt kidobta. Miért dobálja ki anyám a számomra fontos dolgokat?
2023. aug. 8. 13:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen jogosan érzel. Sajnálom.

De a kérdésem továbbra is az, hogy hogyan tervezel változtatni?

2023. aug. 8. 14:14
 12/77 A kérdező kommentje:
9-es mit értesz gyűjtögetés alatt? Nem halmikban álló szemetet gyűjtöttem, hanem.szépen sorba rendezett képregényeket, vagy 1000 db-os puzzlet a dobozában, hiánytalanul! Tehát mégis milyen gyűjtögetesről beszélsz? Vagy akik bélyeget gyűhtenek egy albumban, rendezik őket, vigyáznak rájuk, és azt valaki kidobja önkényesen, akkor te arra is azt mindanád hogy mert a másik gyűjtögető? Baromira nem érted a dolgokat!
2023. aug. 8. 14:14
 13/77 A kérdező kommentje:
11-es mit változtassak? Mindent zárjak széfbe? Ezt te sem gondolod komolyan. Vagy te így élsz?
2023. aug. 8. 14:15
 14/77 anonim ***** válasza:
78%

Semmi gond. De azt tudd, hogy változás csak változtatással lesz. Tehát anyád ugyanúgy ki fog dobni mindent.

Én nem így élek, szeretem magam annyira, hogy tudjam a határaim és ha valaki nem tisztel, századjára is lesz@rja az érzéseimet és a kérésemet, annak nincs helye az életemben. De ez én vagyok, teljesen máshol tartok már, mint te.

2023. aug. 8. 14:20
 15/77 A kérdező kommentje:
Nincs helye az életedben? Tehát te meg a saját anyád "dobnád" ki. Na ez is szép mondhatom.
2023. aug. 8. 14:22
 16/77 anonim ***** válasza:
100%

Itt egyáltalán nem arról van szó, hogy a kérdező anyja rendet akar tartani, főleg nem arról, hogy a kérdező kupiban él és random dolgokat halmoz fel, hanem hogy az anyja nem tiszteli, hogy neki van bármilyen tulajdona, azt dob ki, amit akar (ékszer a tisztítófolyadékban).

Kérdező, ha nem tudsz beszélni anyukáddal, két megoldás van: zárható ajtó vagy költözés.

A zárható ajtó viszont csak mássá fogja tenni szerintem ennek a terepét, anyukád kontroll alatt akar tartani, amit meg fog tudni oldani máshogy is.

2023. aug. 8. 14:22
 17/77 anonim ***** válasza:
97%

"Az engem kioktatóknak: szerintetek az a normális, ha pl zárt szekrényben tartod a személyes dolgaid? Ez nektek a normális? Akkor én sajnállak titeket."

Persze, hogy nem normális, de nem is az én anyám bolond, aki kidobálja a cuccaimat. Ha nem akarod, hogy kidobálja, akkor igen, neked kell változtatnod, neked kell jobban vigyáznod a dolgaidra, mert hiába hisztizel itt, vagy akár otthon, ő nem fog változni.

2023. aug. 8. 14:25
 18/77 LuckyLevi ***** válasza:
77%

Én értem a "dolgokat". Éltem át hasonlót. A csokisdoboz, mint fontos emlék megőrzése miatt ragadtattam magam arra a következtetésre, hogy gyűjtögetősebb típus vagy. De nyilván nem látok bele, így ezen nem fogok veled vitatkozni.

Szobádból nem tudod kitiltani anyukád?

Azzal pedig maximálisan egyetértek, hogy a számodra fontos dolgok kidobása azt üzeni, hogy a másik nem tisztel és magasról tesz rád.

2023. aug. 8. 14:28
 19/77 anonim ***** válasza:
87%

Amíg a te fejedben az a berögzült mantra van, hogy szeretni kell az anyádat, mert az anyád, nem fogod meglátni soha a valósagot. Hogy ő viszont nem szeret. Sajnálom.

Lehet itt 20 év múlva is kiírni kérdéseket róla, változás nem lesz. Gondolkodj el mélyen, ha van mivel, hogy mégis milyen céllal tetted ki ezt a kérdést. A válasz megvan. Anyád nem szeret, nem tisztel. Hogyan tervezed tovább? Ennyi. Többet nem tudok segíteni, mert amíg te azt állítod, hogy zöld az ég, én pedig azt, hogy kék, egyszerűen nem fog működni a kommunikáció. Ahogy anyáddal sem működik.

2023. aug. 8. 14:28
 20/77 LuckyLevi ***** válasza:
28%
#16 Azért olyan messzire nem mennék a következtetésemmel, hogy kontroll alatt akarja tartani az anyja. Van az a pakolászós, rendmániás típus. Én így képzelem el.
2023. aug. 8. 14:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!