Mit csinaljak ha anyam kibeszeli a dolgaimat telefonba masnak?
Anyum gyakran telefonal a tesoival vagy barátnőivel. Persze ilyenkor megy az általános updateles hogy kivel mivan, es ilyenkor en is es tesom is szoba kerülünk. Ezzel nincs baj, azzal van baj, hogy o magánjellegű dolgokat is megoszt veluk rólunk, amin nem orulok/örülunk hogy csámcsognak. Masnak is szokott ilyet az anyja? Ennyire nem történik veluk semmi hogy az en nem tul pozitív hangvételű dolgaimon kell pletykalkodni? Mar szóltam hogy fejezze be, mert konkretan neki se mondom el szivesen ezeket a dolgaimat (van hogy magától kideríti vagy kitálal dolgokat), azt meg foleg nem akarom hogy az egesz csaladfa ezt tárgyalja.
19L
Szólj neki, hogy amit elmondtál, azt neki mondtad el, bizalomból, nem pedig a fél családfának. Neki panaszoltad el, tőle kértél tanácsot, nem mástól. Belengetheted azt is, hogy "légyszíves ne mondd tovább, mert nem szeretném, hogy mindenki tudjon róla, és ha te úgyis el fogod mondani, akkor lehet, inkább neked sem mondanám el". Nyilván egy ilyet nem igazán lehet szépen közölni, de normális hangnemben igen. Remélem, nem lesz ilyenből nagy vita
Egyébként nálunk is így van, bár annyival másabb a helyzet, hogy nekem nem az a problémám, hogy mondja, hanem hogy előttem mondja (mármint időben), mert én szeretném elmondani a dolgokat, ő meg szinte mindig beelőz, de nálunk ilyen a viszony, nekem tök alap. Érettségi eredményt pl nagyon szívesen közöltem volna én a nagyszüleimmel, de mire suliból 20 perc alatt odaértem, már megelőzött a hír (ott követtem el a hibát, hogy anyát rögtön felhívtam :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!