Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinaljak ha anyam kibesze...

Mit csinaljak ha anyam kibeszeli a dolgaimat telefonba masnak?

Figyelt kérdés

Anyum gyakran telefonal a tesoival vagy barátnőivel. Persze ilyenkor megy az általános updateles hogy kivel mivan, es ilyenkor en is es tesom is szoba kerülünk. Ezzel nincs baj, azzal van baj, hogy o magánjellegű dolgokat is megoszt veluk rólunk, amin nem orulok/örülunk hogy csámcsognak. Masnak is szokott ilyet az anyja? Ennyire nem történik veluk semmi hogy az en nem tul pozitív hangvételű dolgaimon kell pletykalkodni? Mar szóltam hogy fejezze be, mert konkretan neki se mondom el szivesen ezeket a dolgaimat (van hogy magától kideríti vagy kitálal dolgokat), azt meg foleg nem akarom hogy az egesz csaladfa ezt tárgyalja.

19L

2022. febr. 14. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Szólj neki szépen előszőr, ha folytatja lépj fel keményebben, de először csak szóban
2022. febr. 14. 20:27
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Nem kell neki mondani semmit.
2022. febr. 14. 20:45
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Először szépen szólj, hogy zavar téged. Utána esetleg kicsit indulatosabban. De semmiképp se hallgass kettesre, szólj neki mindenképpen.
2022. febr. 14. 20:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szólj neki, hogy amit elmondtál, azt neki mondtad el, bizalomból, nem pedig a fél családfának. Neki panaszoltad el, tőle kértél tanácsot, nem mástól. Belengetheted azt is, hogy "légyszíves ne mondd tovább, mert nem szeretném, hogy mindenki tudjon róla, és ha te úgyis el fogod mondani, akkor lehet, inkább neked sem mondanám el". Nyilván egy ilyet nem igazán lehet szépen közölni, de normális hangnemben igen. Remélem, nem lesz ilyenből nagy vita

Egyébként nálunk is így van, bár annyival másabb a helyzet, hogy nekem nem az a problémám, hogy mondja, hanem hogy előttem mondja (mármint időben), mert én szeretném elmondani a dolgokat, ő meg szinte mindig beelőz, de nálunk ilyen a viszony, nekem tök alap. Érettségi eredményt pl nagyon szívesen közöltem volna én a nagyszüleimmel, de mire suliból 20 perc alatt odaértem, már megelőzött a hír (ott követtem el a hibát, hogy anyát rögtön felhívtam :D)

2022. febr. 14. 20:51
 5/10 anonim ***** válasza:
62%
Te is beszéld ki a dolgait mások előtt.
2022. febr. 14. 21:36
 6/10 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Először udvariasan figyelmezteted. Másodszor udvariasan figyelmezteted. Harmadszor megkérdezed, milyen lenne neki, ha te az ő dolgait kitárgyalnád másokkal. Negyedszerre már vérmérsékletfüggő a dolog: vagy hallgatsz a dolgaidról vagy anyádét elkezded fűvel-fával kitárgyalni.
2022. febr. 14. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:
86%
Nekem anyam vilagga kurtoli a csaladi gondokat, maganugyeket. Nem kell vele megosztani semmit.
2022. febr. 14. 22:00
 8/10 anonim ***** válasza:
18%
Hagyd rá, ugy sem fogja abbahagyni.
2022. febr. 14. 23:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem kell vele megosztani.
2022. febr. 15. 07:34
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan miket?
2022. febr. 15. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!