Szülők(főleg anyák) ti ha tudnátok hogy éhezik a felnőtt gyereketek, akkor éreznétek bármilyen felelőséget, vagy hagynátok, mivel felnőtt és így már nem a ti felelősegetek?
Én személy szerint nem tudom megítélni hogy ilyen helyzetben van e felelősége még a szülőnek vagy mivel 25+ a gyereke, így már csak magára számíthat?
Ezért kérdezem mit gondol más
Miért nem tanítottad meg őt főzni? Hétvégeken párszor elhívnám őt besegíteni a konyhában, közben tanítanám őt főzni.
Nem vagyok mai gyerek, de szüleim idejében sokszor volt, hogy a család kiment a mezőre dolgozni a 12-13 éves lány pedig ebédet főzött a családnak.
Az a baj, hogy a mai fiatalok inkább a világhálón bolyonganak, ahelyett, hogy a konyhában (is) szorgoskodnának.
Miután megtanítottam őt főzni, utána már csak hébe-hóba, alkalmakkor adnék neki kosztot. Nem tagadom, de mi is adunk a gyermekeinknek ezt-azt, ha nálunk vannak ebéden, hogy vigyenek valamit haza is.
Rhadtul attól függ, mik a körülmények.
Ha csak keveset keres, adnék neki enni, és pusholnám a jobban fizető munka irányába.
Ha viszont alkoholista, nem is akar dolgozni, droghasználó, akkor így járt. Nyilván megvolt előtte a segítségnyújtás, de ha nem fogadja el, nem jár elvonóra, hazudik, csal esetleg meglop stb., onnantól leveszem róla a kezem (családban pontosan ez történt, anyuka 5 éven át szenvedett a lányával, szépen tönkrement benne, azután utcára tette, oldja meg az életét).
Mondjuk el lehet menni dolgozni, nem mástól várni a problémáid megoldását :D
2 éve nyugtatókon élsz. Ha ennyire szrul vagy, tessék besétálni egy pszichiátriára, ott kapsz ellátást, de ne anyádra told a felelősséget, mert EZ nagyon gáz.
Lepontozhatsz, nem érdekel, én is voltam súlyos depressziós, szorongás, pánikrohamok, mégsem derogált a munka, mert pénzből élünk.
Mondjuk az, hogy a konyhába sem mész ki, hogy főzz valamit magadra, már bocs, erre azt tudom mondani, akkor halj éhen.
Anyád NEM a szolgád, és ne told rá a felelősséget.
Nekem pl. a 4 éves gyerekem készít magának enni, ha éhes, mert nem totál zizi, és nem rám vár, engem nyaggat, hanem eszik. Egy szalámis-sajtos kenyeret simán összedob magának.
55-ösnek - én úgy értettem, hogy nincs otthon szinte semmi kaja, a hűtő is üres.
Akkor miből készítsen?
Nem lehet ez egy óriási kamu?
Amit Kérdező ír, szinte elképzelhetetlen a valóságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!