Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők(főleg anyák) ti ha...

Szülők(főleg anyák) ti ha tudnátok hogy éhezik a felnőtt gyereketek, akkor éreznétek bármilyen felelőséget, vagy hagynátok, mivel felnőtt és így már nem a ti felelősegetek?

Figyelt kérdés

Én személy szerint nem tudom megítélni hogy ilyen helyzetben van e felelősége még a szülőnek vagy mivel 25+ a gyereke, így már csak magára számíthat?

Ezért kérdezem mit gondol más

2023. júl. 27. 14:02
1 2 3 4 5 6
 51/59 Park Chae Young válasza:
13%
Nekem 19 éves lányom van elköltözött de mindig 3-4 naponta vissza jön hogy adják neki pár napra elegendő kaját de mindig adok neki hisz én vagyok az anyja :)
2023. okt. 7. 20:05
 52/59 anonim ***** válasza:
73%

Miért nem tanítottad meg őt főzni? Hétvégeken párszor elhívnám őt besegíteni a konyhában, közben tanítanám őt főzni.

Nem vagyok mai gyerek, de szüleim idejében sokszor volt, hogy a család kiment a mezőre dolgozni a 12-13 éves lány pedig ebédet főzött a családnak.

Az a baj, hogy a mai fiatalok inkább a világhálón bolyonganak, ahelyett, hogy a konyhában (is) szorgoskodnának.

Miután megtanítottam őt főzni, utána már csak hébe-hóba, alkalmakkor adnék neki kosztot. Nem tagadom, de mi is adunk a gyermekeinknek ezt-azt, ha nálunk vannak ebéden, hogy vigyenek valamit haza is.

2023. okt. 7. 20:30
 53/59 anonim ***** válasza:
100%

Rhadtul attól függ, mik a körülmények.

Ha csak keveset keres, adnék neki enni, és pusholnám a jobban fizető munka irányába.

Ha viszont alkoholista, nem is akar dolgozni, droghasználó, akkor így járt. Nyilván megvolt előtte a segítségnyújtás, de ha nem fogadja el, nem jár elvonóra, hazudik, csal esetleg meglop stb., onnantól leveszem róla a kezem (családban pontosan ez történt, anyuka 5 éven át szenvedett a lányával, szépen tönkrement benne, azután utcára tette, oldja meg az életét).

2023. okt. 8. 08:46
 54/59 anonim ***** válasza:
95%

Mondjuk el lehet menni dolgozni, nem mástól várni a problémáid megoldását :D

2 éve nyugtatókon élsz. Ha ennyire szrul vagy, tessék besétálni egy pszichiátriára, ott kapsz ellátást, de ne anyádra told a felelősséget, mert EZ nagyon gáz.

Lepontozhatsz, nem érdekel, én is voltam súlyos depressziós, szorongás, pánikrohamok, mégsem derogált a munka, mert pénzből élünk.

2023. okt. 8. 08:49
 55/59 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk az, hogy a konyhába sem mész ki, hogy főzz valamit magadra, már bocs, erre azt tudom mondani, akkor halj éhen.

Anyád NEM a szolgád, és ne told rá a felelősséget.

Nekem pl. a 4 éves gyerekem készít magának enni, ha éhes, mert nem totál zizi, és nem rám vár, engem nyaggat, hanem eszik. Egy szalámis-sajtos kenyeret simán összedob magának.

2023. okt. 8. 08:52
 56/59 anonim ***** válasza:
100%

55-ösnek - én úgy értettem, hogy nincs otthon szinte semmi kaja, a hűtő is üres.

Akkor miből készítsen?

2023. okt. 10. 11:54
 57/59 anonim ***** válasza:
68%

Nem lehet ez egy óriási kamu?

Amit Kérdező ír, szinte elképzelhetetlen a valóságban.

2023. okt. 10. 13:04
 58/59 anonim ***** válasza:
100%
Basszus már!Ha nincs is otthon semmi, akkor is egy felnőtt embertől talán elvárható,hogy valamit dolgozzon,és legalább kaját vegyen magának.Ha beteg, akkor kezeléssel magát.Nehogymár egy anyának,vagy apának élete végéig szolgálni,meg eltartani kelljen valakit.Oké,lehet segíteni nehéz helyzetekben,van olyan,hogy átmenetileg megszorul az ember,vagy beteg lesz,de itt a kérdezőnek nincs is hajlandósága változtatni.Ami munkát el tudná végezni,az nem tetszik,tehát nem csinálja,másra alkalmatlan,hibába is szineznénk a dolgot,és várja,hogy kész pics@ meleg málé,még a szájába is adják a falatot.Elég nagy segítség a mai világban,ha valaki ingyen otthon lakhat,fűtenek rá,használhat áramot,vizet.Valószínűleg egy darabig azért sem szóltak,hogy ingyen eszik otthon,(vagyis nem eszik,mert nem viszik neki be),de lássuk be,az sem életszerű,hogy én a felnőtt, gondolkodásra, cselekvésre képes gyerekemet eltartsam,de úgy,hogy még az ételt is kínalgatni kell neki,mint egy óvodásnak.Tessék neki valamit dolgozni, abból bevásárolni,és magának elkészíteni egy ételt Ha ez nem meg,, akkor sajnos életképtelen.
2023. okt. 10. 14:31
 59/59 A kérdező kommentje:
49 nem, magam iránt nem, de irántad nagyon erősen
2023. okt. 18. 10:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!